Vasil Kiryienka: ”Ik ben zeer blij”

woensdag 19 september 2012 om 19:35
Vasil Kiryienka

foto: Sirotti

Vasil Kiryienka reed vanmiddag enigszins verrassend naar het brons in de individuele tijdrit. De Wit-Rus moest vrij vroeg startten, maar zag zijn tijd pas verbeterd worden door Taylor Phinney, die uiteindelijk tweede werd. Kiryienka gaf na afloop aan zeer blij te zijn tegenover Velonation.

Kiryienka gaf aan verrast te zijn door zijn eigen prestatie. ”Ik ben verrast dat ik het podium heb gehaald. Ik heb hier zo hard voor gewerkt de afgelopen maanden dus dit is een droom die uitkomt. Ik heb me de laatste drie weken gefocust op zowel de ploegentijdrit als de individuele tijdrit. Voor mijn land is een medaille halen op een WK zeer belangrijk.

Kiryienka zal volgend seizoen een nieuwe weg inslaan. De Wit-Rus verruilt de kleuren van Movistar voor dat van Team Sky. “Ik ben op relatief late leeftijd prof geworden dus kom ik nu op een punt in mijn loopbaan dat ik keuzes moet maken. Ik zal in een nieuwe omgeving komen, met een ploeg vol kampioenen. Ik denk dat ze blij zullen zijn dat ze een medaillewinnaar aan boord hebben gehaald,” besluit Kiryienka humorvol.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone