Vanthourenhout reageert op Van der Poel: “Mag ik ook mijn plek verdedigen?”

dinsdag 27 december 2016 om 13:47
Vanthourenhout reageert op Van der Poel: “Mag ik ook mijn plek verdedigen?”

foto: Marcel Koch

Mathieu van der Poel was na afloop van de cross in Heusden-Zolder op zijn zachtst gezegd not amused. De Nederlands kampioen werd al in de eerste bocht de dranghekken in gefietst en liep zo een grote achterstand op. “Ik ga geen namen noemen, maar ik weet wie het gedaan heeft en ik zal het zeker onthouden”, reageerde Van der Poel in het flashinterview op Sporza.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Na bestudering van de beelden lijkt Michael Vanthourenhout de schuldige. Het ziet ernaar uit dat Van der Poel zijn achterwiel aantikte. Het Nieuwsblad stapte daarom op Vanthourenhout af om verhaal te halen. “Ik weet niet eens waarover het gaat”, reageerde de Belg vervolgens. “Tijdens de wedstrijd reed ik nog een paar keer in de buurt van Mathieu. Hij zou me erover aanspreken, denk ik. Niet dus!”

Inmiddels heeft Vanthourenhout ook op Twitter van zich laten horen: “Mag ik ook nog starten om mijn plaats te verdedigen?! Of moet ik wachten tot er plaats is…”

Van der Poel eindigde de veldrit uiteindelijk als veertiende, nadat hij lek reed in de laatste ronde. De overwinning ging naar Wout van Aert.

Dit artikel delen:

35 Reacties

lancethegreat4 27 december 2016 om 19:06

DeGroteMolen zou zich beter DeGrote Smoel noemen. Hoogmoed komt voor de val, weet je wel.

0
lancethegreat4 27 december 2016 om 19:08

Manuel Beltran: sinds wanneer draagt een Belg de trui van Nederlands Kampioen en wordt het Wilhemus dan ook voor een Belg bij winst gespeeld?????

0
DeGroteMolen 27 december 2016 om 19:14

Lansje, we zullen zien of Woutje het kan winnen van Koning Mattieu als laatgenoemde geen pech heeft / ziek is. De afgelopen weken waren een jammerlijke afgang elke keer. Of ben je dat al vergeten?

0
Rondo 27 december 2016 om 19:19

Ja Lance elke keer weer!

0
jan jansen 27 december 2016 om 21:11

De grote molen
Hoe is de tussenstand ook alweer van de crossen waarbij ze tegen elkaar uitkwamen?

0
markd 27 december 2016 om 21:26

topsporters zijn nu eenmaal winnaars en gaan in hun adrenalinepiek eens overkoken , doch wout en mattieu hebben de laatste weken zo’n adembenemend spektakel geleverd. Kippenvel en ver verheven boven de bedroevende commentaren die ik hier nu lees . La tristesse règne…..

;

0
Thijs E 27 december 2016 om 21:45

Het waren race incidentjes, het hoort bij cross. Sneller starten of een betere lijn kiezen, normaal geen probleem voor MvdP.

Gelukkig komen nu de echte crossen er aan. Je weet wel, die zware waarbij de coureurs kniehoog door de lege plastic bekers moeten wadden en volle mogen terug koppen.

0
richi 27 december 2016 om 23:05

Mathieu van der Poel heeft geen naam genoemd. Dat doet Het Nieuwsblad. Mathieu houdt wijselijk zijn mond. Dus Vanthourenhout reageerde op Het Nieuwsblad. Mathieu laat in de koers wel weer zien wie de slimste is.

0
beni 27 december 2016 om 23:45

Als Hollander in België meedoen aan een cross,sta je al 1 nul achter??.

0
Spinergy 28 december 2016 om 15:53

Wout is een betere verliezer dan Mathieu en daarom ook een betere winnaar.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone