Vanthourenhout, Iserbyt en Sweeck wel van de partij in Wereldbeker Dendermonde
foto: Cor Vos
maandag 6 november 2023 om 19:12

Vanthourenhout, Iserbyt en Sweeck wel van de partij in Wereldbeker Dendermonde

Thibau Nys zal niet aan de start verschijnen van de derde Wereldbeker van dit seizoen in Dendermonde, maar de andere Belgische veldrittoppers zijn komende zondag wel van de partij. Bij de elite heren is het vooral uitkijken naar de prestaties van Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck.

Eerder vandaag werd duidelijk dat Thibau Nys niet aan de start zal komen van de wereldbekercross in Dendermonde, die nota bene op zijn verjaardag wordt verreden. De 20-jarige Belg staat in de stand slechts twee punten achter leider Lars van der Haar, maar heeft na zijn offday op het EK besloten om te snoeien in zijn programma en wat meer rust in te bouwen. Nys kiest ervoor om zaterdag in Niel zijn opwachting te maken.

Dat Nys niet zal starten in Dendermonde is een aderlating voor bondscoach Sven Vanthourenhout, maar de keuzeheer heeft nog genoeg kwaliteit aan boord. Zijn naamgenoot Michael Vanthourenhout zal na het veroveren van een tweede Europese titel met vertrouwen aan de start verschijnen en ook Eli Iserbyt en Laurens Sweeck zijn twee kandidaat-winnaars.

Bij de vrouwen zijn Sanne Cant, Laura Verdonschot, Alicia Franck en Marion Norbert-Riberolle de meest in het oog springende namen.

flag-be Belgische selecties voor flag-be Wereldbeker Dendermonde (zondag 12 november)
Elitevrouwen
flag-be Lotte Baele
flag-be Julie Brouwers
flag-be Sanne Cant
flag-be Kiona Crabbé
flag-be Meg De Bruyne
flag-be Lore De Schepper
flag-be Jana Dobbelaere
flag-be Alicia Franck
flag-be Marion Norbert-Riberolle
flag-be Jinse Peeters
flag-be Xaydée Van Sinaey
flag-be Laura Verdonschot

Elitemannen
flag-be Jens Adams
flag-be Arne Baers
flag-be Ward Huybs
flag-be Eli Iserbyt
flag-be Gerben Kuypers
flag-be Yorben Lauryssen
flag-be Lander Loockx
flag-be Witse Meeussen
flag-be Laurens Sweeck
flag-be Toon Vandebosch
flag-be Niels Vandeputte
flag-be Victor Van de Putte
flag-be Michael Vanthourenhout
flag-be Emiel Verstrynge
flag-be Joran Wyseure

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
6 november 2023 20:31
In de breedte is België niet meer wat het een paar jaar terug was. Uitslag van het EK bevestigd dat. De tijd van 9 Belgische vlaggetjes in de top 10 is voorbij.
  6 november 2023 20:46
  Het niveau van de huidige Nederlandstalige jeugd op vlak van spelling is ook niet meer wat het geweest is. Uw post bevestigT dat. En jij noemt je al bovengemiddeld … En verder: ligt het aan het niveau van de huidige generatie Belgen, of aan het niveau van de huidige generatie niet-Belgen? Mij maak je toch niet wijs dat Pauwels of Vantornout hiertussen top-5 hadden gereden. En hadden Stybar & Boom wat meer in het veld gereden zoals VdP & Pidcock nu hadden zo’n renners ook veel minder succes behaald.
  7 november 2023 10:41
  Dank voor de taalles.
  Is Kuhn beter dan Pauwels destijds? Is Michael Vanthourenout beter, dan Klaas Vantornout? Ik denk toch echt dat de Belgen momenteel niet zo'n sterke generatie hebben. Op Nys na, komen er vanuit de beloften niet echt potentiële toppers bij.
  7 november 2023 12:52
  Nu nog een les interpunctie.
7 november 2023 11:11
Het parcours in dendermonde spreekt ook niet echt aan denk ik (tenzij ze de locatie gewijzigd is), wat wei stoempen met een paar kunstmatige mini hellinkjes, een beetje ruddervoorde maar dan zonder zandbak (kan me toch geen zandbak herinneren).

Reacties zijn gesloten.