Vanthourenhout: “Hoe ver geraken we tegen de suprematie van Van der Poel?”

zaterdag 9 november 2019 om 09:08
Vanthourenhout: “Hoe ver geraken we tegen de suprematie van Van der Poel?”

foto: Cor Vos

De omstandigheden tijdens het EK veldrijden in Silvelle gaan bepalend zijn voor het koersverloop, stelt de Belgische crossbondscoach Sven Vanthourenhout. Op een snelle omloop ziet hij meerdere mogelijke scenario’s, maar bij modder is de favoriet op voorhand al bekend.

Amper één cross had Mathieu van der Poelnodig om zich weer in de favorietenrol voor het EK te manoeuvreren. Na een rustperiode keerde de wereldkampioen in Ruddervoorde terug in het veld, en schoot daar meteen raak. Behalve Thomas Pidcock noemde de Nederlander vooral Belgische renners als belangrijkste concurrenten: Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Toon Aerts. “Veel zal afhangen van de weersomstandigheden in Italië”, voorspelde Vanthourenhout bij Sporza.

“De kans dat we een modderige omloop krijgen, is wel zeer groot en dan kom je natuurlijk weer bij Mathieu van der Poel uit. Op een snelle omloop kunnen we enkele scenario’s uitspelen”, zei de Belgische bondscoach, die met name uitkijkt naar Iserbyt. De pas 22-jarige crosser won dit seizoen al zevenmaal, waaronder de Amerikaanse Wereldbekers. “In Ruddervoorde zat hij volgens mij niet op niveau. Ik denk dat hij sterker zal zijn in Silvelle.”

Met Sweeck, Aerts en ook Quinten Hermans beschikken de Belgen over een collectief sterk blok. Vanthourenhout: “Alleen is de vraag hoe ver dat blok geraakt tegen de suprematie van iemand als Mathieu van der Poel.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

west 9 november 2019 om 11:27

Zolang je collectief geen echt collectief is kom je nergens. Blok zetten en twee man anderhalve minuut laten wegrijden is je enige kans. Niet leuk en niet netjes, maar wel de enige manier vrees ik.

Jan Blokland 9 november 2019 om 12:09

Laat de Belgen maar lekker dromen. Helaas zal alleen pech bij Matthieu die droom de waarheid kunnen worden.

Beekman 9 november 2019 om 12:11

@west, wegrijden van vdP, hoe had je je dat voorgesteld? Ja andesom wel, vdP wegrijden van het hele Belgische blok.

west 9 november 2019 om 12:16

Rest van de ploeg de weg versperren. Keihard constant in de weg rijden. Wat ik zei; niet leuk en netjes en alleen mogelijk als de hele ploeg daadwerkelijk een collectief is.

Barry Batsbak 9 november 2019 om 14:39

1] Dan zal je met je complete collectief sneller van de startstreep moeten komen dan Van der Poel (nee, vergeet het maar). 2] Als je als “koersland” bereid bent deze onsportieve manier van handelen te etaleren, wees er dan maar zeker van dat dit een keer heel heftig naar je terug komt.

Als je je hiertoe moet verlagen mogen de rijders in kwestie wat mij betreft de rest van hun cross carrière met de nek aangekeken worden. Je reinste koersvervalsing.

assen 9 november 2019 om 13:06

Als het echt een grote modderpoel wordt… dan wordt het meer een hardloopwedstrijd, en daar is MvdP minder superieur in lijkt me

Scott Sunderland 9 november 2019 om 13:21

Hopen dat MvdP in de toekomst zijn interesse verliest in het veldrijden omdat zelfs altijd winnen op den duur gaat vervelen, is het meest hoopvolle scenerio voor de concurrentie…

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone