Vandenbergh ontkent overstap naar Quick Step
zaterdag 17 juli 2010 om 17:50

Vandenbergh ontkent overstap naar Quick Step

Stijn Vandenbergh ontkent dat hij volgend seizoen in het shirt van Quick Step rijdt. De renner van Katusha zou volgens Het Nieuwsblad in de belangstelling staan van de ploeg van Patrick Lefevere en zijn contract bij de Russische formatie niet uitdienen.

Vandenbergh zou bij Quick Step Tom Boonen moeten ondersteunen in de voorjaarsklassiekers. Volgens de 26-jarige Belg – die vorige week de Tour vroegtijdig moest verlaten – is dit niet aan de orde. “Het Nieuwsblad weet blijkbaar meer dan ik,” twitterde hij. Vandenbergh maakt keert terug in competitie tijdens de Cyclassics in Hamburg en de Eneco Tour.

Naast Quick-Step is naar verluidt ook Vacansoleil in de markt voor de boomlange Oost-Vlaming. Vandenbergh werkte in 2007 bij Unibet eerder samen met ploegleider Hilaire Van der Schueren, die hem graag naar de Nederlandse formatie wil halen. Mocht Vandenbergh vertrekken bij Katusha, dient zijn nieuwe werkgever een afkoopsom te betalen. Volgens zijn manager willen de Russen hier aan meedenken. Quick-Step manager Lefevere ontkende tegen Sporza dat hij geld op tafel wil leggen. “Stijn Vandenbergh heeft nog een contract voor één jaar bij Katjoesja. Als hij mij een papier toont van Katjoesja-manager Andrei Tchmil dat hij vrij is, kunnen we spreken. Maar ik ga niet betalen voor een renner om hem vrij te krijgen.”

RIDE Magazine