Kijk WielerFlits Live met Michael Boogerd, Aart Vierhouten en Jaap Stalenburg terug

woensdag 31 mei 2017 om 08:00

We hebben voor het eerst in de historie een Nederlandse Giro-winnaar, en daar moest over nagepraat worden. Te gast waren Michael Boogerd, Aart Vierhouten en journalist Jaap Stalenburg. We spraken daarnaast via Skype met Sunweb-ploegleider Aike Visbeek.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

We keken uitgebreid terug op de Giro d’Italia van Tom Dumoulin, die de Nederlandse geschiedenisboeken in zal gaan als eerste winnaar van de Ronde van Italië. Daarnaast stonden we ook stil bij de week van Mathieu van der Poel, die zowel op de weg als op de mountainbike successen kende en kijken we terug op de andere Nederlandse prestaties van de voorbije week.

Stelling van de Week

[poll id=”522″]

WielerFlits Live #28 zapservic

De uitzendingen zijn te zien op ons YouTube-kanaal, onze Facebook-pagina, en natuurlijk hier op WielerFlits.nl.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

88 Reacties

eddyvv 29 mei 2017 om 23:27

erzijn toch echt wel meer nederlanders dan 3 die meer etappes hebben gewonnen dan dumoulin

schipperaar 29 mei 2017 om 23:27

@FG
Van een wielerjournalist verwacht je op zijn minst dat ie de Ventoux heeft gedaan en dat lijkt bij Jaap, hoeveel respect ook, niet het geval.

fraine gal 29 mei 2017 om 23:30

@Romans Vainsteins: Ik zeg gewoon mijn mening zoals ik het hier tussen de lijntjes lees en mijn gedachten zitten op dit moment niet bij dat soort uitspraken dat je schrijft dus zou ik dat best achterwege houden ok. Ik heb namelijk redelijk veel contacten met het wielrennen en die mensen zeggen dat soort uitspraken niet wat jij daarnet tegen mij heb gezegd. Zij hebben tenminste respect voor mij wielerliefhebber. Een foto die ik neem tijdens de koers zegt veel meer dan jou uitspraken. Zo denk ik erover en blijf bij mijn mening of dat je dat nu graag hebt of niet ;)

reusjen 29 mei 2017 om 23:35

@schipperaar
Dat is natuurlijk onzin, van een goede wieler journalist mag je verwachten dat hij de sport begrijpt, van binnenuit kent(door vanuit het wereldje te komen of er goede contacten te hebben) en verder is het vermogen om de juiste vragen op het juiste moment te stellen erg belangrijk. Ik denk dat het soms best meerwaarde kan hebben als je weet hoe het voelt om een bepaalde sport te beoefenen, maar het als voorwaarde stellen dat iemand een bepaalde berg beklommen moet hebben is in mijn ogen quatsch.

Wheely 29 mei 2017 om 23:39

Roze koeken! :D

VerstandOpNul 29 mei 2017 om 23:41

Hoe heet onze presentator eigenlijk? Doet het prima, vind ik!

sooike 30 mei 2017 om 00:26

Ik heb niet gekeken. Ik ben afgehaakt na de eerste uitzending omdat ik me ergerde aan de kritiekloze vraagstelling en de amateuristische opzet van het programma. Ik ga deze uitzending ook niet terugkijken, want ik zie dat Jaap Stalenburg een van de gasten is. Deze man noemt zich “journalist”, maar het is meer dan tien jaar geleden dat hij zichzelf accrediteerde voor een belangrijke wielerwedstrijd. Het is mij een raadsel waarom hij door WF al weer wordt benaderd. Een paar suggesties uit de journalistieke hoek: Thijs Zonneveld, José Decauwer, Michel Wuijts, Marijn de Vries, Cor Vos, mevrouw De Jong (voornaam even kwijt), Wilfried de Jong, Eric Dijkstra etc. Maar Jaap Stalenburg…je haalt je eigen niveau naar beneden WF !

Arry1337 30 mei 2017 om 00:48

Die Jaap is niet geslaagd in zijn herkansing. Hij loopt constant door Boogerd heen te praten om vervolgens iets te zeggen wat zo weinig toevoegt. Ook praat hij alsof hij ervan overtuigd is dat hij precies weet hoe het zit en waarom het zo zit, en dan zie je Aart & Michael ook fronsend kijken. Hij neemt de hele tijd het gesprek over, en is de persoon aan de tafel die het minst te vertellen heeft…

Wheely 30 mei 2017 om 01:17

@VerstandOpNul
Dat is Maxim en die heeft inderdaad enorme stappen gemaakt dit seizoen. Complimenten aan deze meneer.

Mr10B 30 mei 2017 om 03:02

Programma zit erg goed in elkaar, maar geen jaap stalenburg meer svp.

Sunrider 30 mei 2017 om 05:06

Stalenburg praatte mogelijk meer omdat vorige keer de kritiek was dat hij weinig zei en niets toevoegde.

erikboxem 30 mei 2017 om 07:45

Leuke uitzending maar die stalenburg kan echt niet, het er doorheen praten stoorde zelfs zo erg dat ik ben gestopt met kijken en dat alleen door die vent.

Mathieu Moller 30 mei 2017 om 08:09

@fraine gal
Dus jij hebt respect voor een wielerjournalist omdat het een wielerjournalist is? Prima, maar ik (en zo te lezen een hoop anderen hier) beoordeel mensen op hun handelen en niet op hun beroep. Als je continu mensen afkapt om vervolgens eigenlijk niks te zeggen, is dat gewoon respectloos, ongeacht je beroep. Dat komt zo’n uitzending niet ten goede, dus moet dat gezged kunnen worden, vind ik.

Stoempert 30 mei 2017 om 08:33

@ Sooike: Leuk om allemaal potentiële gasten op te noemen, maar we hebben het hier over een internet programma (tje) wat misschien tegen de 10.000 kijkers trekt.
Voor zo een kleine show en budget vind ik dat de gasten boven verwachting zijn.
Het kan niet allemaal top zijn natuurlijk, is ook niet reëel om dat te verwachten

kittelkolb 30 mei 2017 om 08:37

Maxim is goed bezig, maar een volgende stap is een goeie gespreksleider worden.

ikbenprocycling 30 mei 2017 om 09:22

Ik snap de kritiek hierboven op Stalenburg in het programma van gisteravond totaal niet. Leek mij een volstrekt normale bijdrage aan die tafel.

S.v.h. 30 mei 2017 om 09:24

Die Stalenburg is een verschrikking inderdaad.

fraine gal 30 mei 2017 om 09:31

@Mathieu Moller: Lees eerst eens mijn eerste reactie voordat je zoiets zegt ;)

Wheely 30 mei 2017 om 09:36

Stalenburg had wel goed onderbouwde kritiek op Eurosport vond ik. Die gasten hebben de rechten en doen er vervolgens niks leuks mee, niks extra’s, geen special etc. Overigens niet met hem eens dat Boogerd in Italië had moeten zitten, dat was weer akward.

Mathieu Moller 30 mei 2017 om 09:54

@fraine

Quote:
Ik ga nooit een wielerjournalist afbreken want ik heb als wielerliefhebber daar veel te veel respect voor.

Ik had het vooral over deze zin.

teunster 30 mei 2017 om 10:39

Het geleuter hier neemt weer hand over hand toe omdat we geen koers meer kunnen kijken.
Kittelkolb, een volgende stap voor jou zou zijn om minder onzin uit te kramen. Die jongen doet het fantastisch en kan een gesprek beter gaande houden dan bijvoorbeeld een Tom Egbers bij de NOS.
Kijkend naar hoe lang dit initiatief nu aan de gang is, het budget etc. dan is dit gewoon top tv! Ga zo door!

kittelkolb 30 mei 2017 om 11:01

@ teunster
Degene die onzin uitkraamt ben jij op dit moment. Tom Egbers is totaal geen goede gespreksleider en ik beweer ook niet dat hij dat wel is. Ik zeg dat Maxim het prima doet, maar op dat vlak nog wat moet leren, dan krijg je ook niet dat een Stalenburg door zinvolle bijdragen van anderen praat. Ik zie Maxim elke keer weer een betere prestatie leveren met bescheiden middelen, maar mag er dan geen opbouwende kritiek zijn? Ik mag hopen dat in jouw werkomgeving er mensen zijn die opbouwende kritiek op je leveren om vooruit te komen in je werk en prestaties te leveren. Nogmaals, ik kijk altijd met veel plezier.

Coldeportes 30 mei 2017 om 11:25

@redactie
Ik kijk Wielerflits Live doorgaans met plezier, maar ALSJEBLIEFT nodig die Jaap Stalenburg niet meer uit. Geen kennis van zaken, hangt wat vast in pseudo-romantisch gedreutel en praat telkens door anderen heen. Maar ZEGT niks. Boogerd en Vierhouten zaten zich ook zichtbaar (en terecht!) aan deze ‘wielerjournalist’ te ergeren.

Verder heel leuk programma, behoorlijk professioneel en prettige interviewer.

fraine gal 30 mei 2017 om 11:32

@Mathieu Moller: Omdat ik op de koers zelf nu en dan al eens met een wielerjournalist spreek en daarvoor heb ik heel veel respect. Ik ga nooit een journalist tot op de grond afbreken wat sommige hier op dit forum wel doen.

Mathieu Moller 30 mei 2017 om 11:56

@fraine
Mijn punt is vooral dat jij het stelt alsof je dat niet doet, omdat het een journalist is. Maar is dat dan je enige criterium?

Maar verder maakt deze discussie me ook niet zo heel veel uit. Laten we het vooral weer over de koers hebben ;p

Net binnen

Populair

Materiaalzone