Van Winden keert definitief terug bij LottoNL-Jumbo

maandag 4 mei 2015 om 14:09

Foto: Synergy Baku

Het gerucht deed al de ronde, maar nu is het definitief: Dennis van Winden keert terug bij LottoNL-Jumbo. Dat bevestigt Synergy Baku, waar hij sinds dit jaar voor rijdt.


Van Winden was van 2010 tot 2014 al actief voor het team dat nu LottoNL-Jumbo heet, maar hij kreeg vorig jaar geen contractverlenging. Nu heeft de ploeg hem alsnog nodig. “Vanwege een aantal geblesseerde renners moesten we onze selectie versterken”, verklaart ploegbaas Richard Plugge van LottoNL-Jumbo. “We hebben Dennis gevolgd na zijn vertrek en zagen dat hij zich goed ontwikkelde. Daarna hebben we Synergy Baku benaderd om te zien of we hem terug konden krijgen.”

De renner in kwestie is blij met de transfer. “In mijn vier maanden bij Synergy Baku heb ik een hoop geleerd. Ik wil iedereen bedanken voor wat ze voor me hebben gedaan. Terugkeren in de WorldTour is altijd mijn droom geweest.”

Opmerkelijk genoeg meldt Synergy Baku dat Van Winden namens LottoNL-Jumbo de Giro gaat rijden. Hij zit echter niet in de selectie.

Dit artikel delen:

40 Reacties

xistnc 4 mei 2015 om 14:10

Plugge is teammanager bij Baku? Geinig.

nafnikleb 4 mei 2015 om 14:14

Bijbaantje.

Ze zeggen in het artikel dat hij in de Giro zal starten. Volgens mij bedoelen ze de ToC.

123poetertjes 4 mei 2015 om 14:24

Da’s waar ook, McQuaid jr. runt de toko daar in Azerbeidzjan.

SolerEritrean 4 mei 2015 om 14:29

Ik snap het niet helemaal. Kwam toch wel wat te kort op WT-niveau en dit jaar ook niet echt speciaal, zijn er dan geen andere opties die je volgt, meneer Plugge?

xistnc 4 mei 2015 om 14:32

@SE
Jij hebt suggesties, kennelijk? Kom maar op!

vinnievidefietsen 4 mei 2015 om 14:35

Van Winden had vorig jaar niet echt een superjaar en was 1 van de 6 of 7 renners die noodgedwongen moest verdwijnen, ivm het flink lagere budget. Renners komen en gaan en ze moeten versterking wel kunnen betalen en Van Winden is echt wel te betalen en daarbij supergemotiveerd om weer op WorldTour niveau te koersen en is mijn inziens (mits in goede doen) van gelijkwaardig niveau dan enkele andere knechten die nu bij TLJ rondfietsen.

wielerman 4 mei 2015 om 14:46

Rob Ruigh was bv ook een optie geweest.

xistnc 4 mei 2015 om 14:48

Nee, dat is hij niet en dat is hij ook nooit geweest. Op basis waarvan, volgens jou?

vinnievidefietsen 4 mei 2015 om 14:49

@wielerman: Rob Ruigh kon afgelopen zaterdag in de Ronde van Overijssel op de Markelose "berg" amper volgen, die was gedurende 1 seizoen heeeeeeel goed bevriend met Boogie en eindigde toen ook erg hoog in de Tour, maar daarna was het over en sluiten.
@SE: je roept vaak maar wat zonder zelf een antwoord of oplossing te geven, dat geeft niet, maar daar hebben we ook een politieke partij voor waarbij je terecht kunt…

Verweggistan 4 mei 2015 om 15:12

Van Winden heeft na jaren blessureleed eindelijk weer eens een paar maanden lekker kunnen koersen, de sprint aantrekken voor Mugerli, Averin en Tamouridis en zelf nog een paar keer een top10 plaats behaald. Een fitte Van Winden is zeker een toevoeging.

Ben benieuwd of Baku nog een renner zonder contract gaat opvissen, nu ze met Van Winden en de op non-actief gezette Pliuschin al twee renners minder hebben.

@poeterjes: En oud-sprinters Hauptmann (ooit podium op een WK en top 5 op de Spelen) en Jeremy Hunt zijn er ploegleiders :)

Hengacity1 4 mei 2015 om 15:15

Goede zaak. Misschien vervangt hij alsnog Lindeman voor de giro. Die heeft nog niet zijn niveau kunnen halen en heeft wellicht een rustperiode nodig.

SolerEritrean 4 mei 2015 om 15:24

Ik suggesteer (nogmaals) Delfosse, B. Planckaert, Vantomme of bijvoorbeeld iemand van KTM-Marseille: ex-profs zoals Loubet (winnaar Parijs-Camembert), of Rémy Di Gregorio. Stuk voor stuk betere renners dan Van Winden en renners die ervaring hebben en weten hoe een profploeg werkt…
Moet niet altijd een Nederlander zijn natuurlijk

Floris Gerts rijdt trouwens ook een geweldig sterk seizoen (van BMC Devo)

Van Winden kent natuurlijk wel het huis, dat is zijn pro…

xistnc 4 mei 2015 om 15:30

@SE
Een kilo Walen en een pond Fransen, werkelijk? Een serieuze optie zou zijn om vanuit de geest van de ploeg te redeneren. Die plank mis je volledig.

Gerts is geen gekke gedachte. Komt van Rabo Dev, maar heeft bewust gekozen voor een Amerikaans avontuur. En ik ben fan, sowieso ;)

Maar neo’s moet je een contract voor minimaal twee jaar geven. En daar zitten ze budgettair allicht niet op te wachten bij TLJ.

horsm 4 mei 2015 om 15:49

Tof

Scotty 4 mei 2015 om 15:53

@xistnc, wat is die geest van de ploeg dan?

Renners aantrekken die je net 6 maanden geleden hebt laten gaan?

Binnenkort zien we Mollema, Boom en Bos ook weer in het gele tenue? Goed nieuws.

SolerEritrean 4 mei 2015 om 15:55

@xistnc
Planckaert en Vantomme zijn beide Vlamingen :)
Wat is de geest van de ploeg? Toch niet 100% Oranje?

Neo’s moeten wel 2 jaar gebonden worden, maar die jongen gaat anders zo naar BMC

west 4 mei 2015 om 17:02

Voor Minimumloon ga je gewoon geen betere renner krijgen dan van Winden. Er zijn ongetwijfeld Fransen/Italianen/Spanjaarden en Colombianen te vinden die beter zijn, alleen dan zit je als ploeg weer te gokken dat zo iemand een beetje aard en niet na twee weken van de heimwee in een hoekje zit te huilen.
En jongens als Gerts, Hofstede en Godrie (Theuns, Wallays hoor je nogal eens langskomen) hebben heus wel in de gaten dat ze meer verdienen dan ze nu bij LottoNL kunnen krijgen. Vanuit LottoNL zou dat ideaal zijn, maar dat soort jongens heeft echt wel een lange-termijn-visie wat betreft hun carriere.
Je kan gaan zitten dimdammen of een Bol, Vermeltfoort, Mol, Reinders of zelfs een Stroetinga of Ruijgh niet beter zijn, maar dat gaat het verschil echt niet maken.

SolerEritrean 4 mei 2015 om 17:11

@west

Ik ga deels akkoord, maar ik denk niet dat een Belg/Fransman heimwee gaat krijgen

ti-raleigh 4 mei 2015 om 17:31

Quote Plugge:
We hebben Dennis gevolgd na zijn vertrek en zagen dat hij zich goed ontwikkelde.

Euhm ? Waar heeft hij zich laten zien dan, dat je tot dit besluit kwam ?

Quote Vinnievidefietsen
Van Winden is echt wel te betalen en daarbij supergemotiveerd om weer op WorldTour niveau te koersen.

Dat is denk ik de enige echte reden. En ik vind het een goeie zaak dat er een mannetje extra bij is nu.

xistnc 4 mei 2015 om 17:46
Quote van ti-raleigh:
Euhm ? Waar heeft hij zich laten zien dan, dat je tot dit besluit kwam ?

Vraag je dat serieus aan Plugge op dit forum? Ja, die manier van communiceren zet zoden aan de dijk.

Van Winden heeft regelmatig met Gesink getraind in Girona. Verder heeft hij afgelopen week een zeer acceptabel niveau neergezet in Bretagne en eerder al in Kroatië. Het kan natuurlijk zijn dat dit de grote ti-raleigh ontgaat, maar dat wil nog niet zeggen dat je opmerkingen van Plugge dienaangaande hoeft te wantrouwen.

kelderfan 4 mei 2015 om 17:57

@ti-Raleigh
Dit is niet uit visie geboren; je kunt het terughalen van Van Winden {8 maanden!} alleen maar zien als een noodoplossing. Maar het geeft wel wat ruimte voor jongens, die van en blessure terugkomen. Hij heeft kennelijk het Rabo-potje aangesproken.

alsjewint 4 mei 2015 om 18:02

@SE

Dat een Fransman of een Waal geen heimwee gaat krijgen durf ik niet te beweren. Hivert was volgens mij vorig jaar als enige Fransman in de ploeg ook niet echt happy en presteerde ver onder zijn kunnen. Ik zie ook absoluut niet de toegevoegde waarde van een di Gregorio of Loubet. Misschien dat ze in de Franse kleinere koersen aardig voor de dag gekomen zijn, maar daar heb je niks aan, want die koersen rijdt TLJ niet. Dan kun je beter een loyale landgenoot nemen die voor een ander wil werken en een stuk beter kan communiceren binnen de ploeg. Hopelijk is zijn blessureleed nu helemaal voorbij en kan hij onbezorgd koersen. Dat hij eerst wegmoest zal echt een budgettaire kwestie zijn geweest. Ik vind het juist van klasse van TLJ getuigen dat je nu op je eerdere keuze terugkomt. Misschien hebben ze aanvullend budget voor Van Winden kunnen vinden of misschien heeft Gesink wel wat ingeleverd omdat hij zo weinig kon koersen. De mens Gesink een beetje kennende zou ik daar nog niet eens gek van opkijken.

Wielerfan1987 4 mei 2015 om 18:16

@kelderfan,
ik ben het er niet helemaal mee eens.

Voor zijn operatie en daaropvolgende complicaties heeft van Winden een niveau neergezet dat alleszins goed en zelfs hoopgevend was als je kijkt naar zijn prestaties in die jaren in het voorjaar.

Het is niet te zeggen dat hij dat niveau ooit weer haalt, maar de mogelijkheid is er en aan zijn inzet heeft het nooit gelegen.

Vorig jaar hebben ze hem laten weten dat er voor hem geen plaats meer was, hetzij door het budget, hetzij doordat zij persé met 24 renners wilden gaan koersen.

Eind van de winter hebben ze (waarschijnlijk in verband met de ontwikkelingen in de situatie van Goos) Bulgac mee laten trainen en die een aanbieding gedaan in de hoop dat hij het niveau weer zou halen dat hij 1 Giro heeft laten zien (van winden stond toen immers al onder contract bij een ploeg met internationaal programma en Bulgac reed bij (met alle respect) Parkhotel, wellicht ook deed Bulgac het al voor nog minder.

Feit is dat van Winden veel tegenslag gehad heeft en wellicht een of twee jaar heeft nodig gehad om weer bij de mensen te komen, in die tijd was zijn rol veranderd en wilden ze hem inzetten in dienst van Bos waardoor hij vaak vroeg moest knechten, niet de wedstrijden kon rijden waar hij zichzelf kon laten zien, etc.

Ik heb nog altijd de hoop dat van Winden weer zijn niveau zal halen, en dan zal hij zowel als knecht voor Hofland, van Asbroeck, en Vanmarcke in de kassei koersen, als op heuvelachtige parcoursen (misschien ook als mogelijk piloot voor Hofland) gewoon van waarde zijn.

Ik voor mij ben meer verheugd met de terugkeer van van Winden dan de komst van Bulgac, of de komst van welke Colombiaan of Fransman dan ook, zelfs als dit een potentieel Tour winnaar zou zijn

reusjen 4 mei 2015 om 18:19

@xistnc

Je manier van discussiëren komt een beetje (heel erg) over alsof je iemand voor gek wilt zetten. En dan heb ik het niet alleen over vandaag. Ik stoor me daar best wel aan. Waar is dat voor nodig?

xistnc 4 mei 2015 om 18:23

@reusjen
Voor gek zetten is geen doel op zich, maar ik wil iemand wel framen op basis van een algemene ‘inhoudelijke’ tendens in iemands bijdragen.

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.