Van Trijp: “Alles zal anders worden bij Corendon-Circus”

dinsdag 18 december 2018 om 09:39
Van Trijp: “Alles zal anders worden bij Corendon-Circus”

foto: Marcel Koch

Maarten van Trijp kijkt uit naar zijn profdebuut bij Corendon-Circus. De 25-jarige Nederlander bleef lang actief op continentaal niveau, van Rabobank via Metec TKH tot DESTIL-Parkhotel Valkenburg. “Het voelt goed om nu eindelijk eens de kans op profniveau te krijgen”, vertelt Van Trijp tegen Topcompetitie.

“Alles zal anders worden. Naar de koersen gaan, besprekingen etcetera. Ik kijk er naar uit”, zegt Van Trijp. Maandag ontbrak hij bij de ploegpresentatie van de nieuwe Belgische ProContinentale formatie van de gebroeders Roodhooft. De Nederlander is momenteel op trainingskamp met zijn nieuwe ploeg. “Het is nu al een hechte groep. Gezellig als het kan, en serieus als het moet. Dat is precies de sfeer die ik nodig heb”, vertelt de Noord-Brabander, die niet in het diepe springt zonder kennis van zijn ploeggenoten. “Ik ken natuurlijk al een heel deel van de Corendon-Circus ploeg door David en Mathieu, zo weten Christoph en Philip ook al heel lang wat ik doe en presteer. Vanaf het moment dat zij wisten dat ze een wegploeg gingen opzetten, gunden ze mij deze kans.”

De sprinter is niet de enige snelle man in de ploeg. Roy Jans won dit jaar bijvoorbeeld een etappe in het Circuit des Ardennes International (2.2) en eindigde in de top tien van koersen als Nokere Koerse en Driedaagse Brugge-de Panne. Van Trijp ziet het niet als een probleem. “Het is mooi dat we veel afmakers hebben, zo kunnen we op allerlei soorten aankomsten mee doen. Iedereen gaat zijn kansen krijgen. Ik zal ook zeker mijn kans krijgen, daar zijn ze in de ploeg heel open over. ”

Ster van Zwolle
Van Trijp baarde opzien door het afgelopen seizoen een ijskoude editie van de Ster van Zwolle te winnen. “De Ster was een mooie overwinning. En doordat ik een lastige winter achter de rug had gaf dat de overwinning nog wat extra glans”, blikt hij terug. “Ik weet nog wel dat ik die dag weinig stress had. Ik had de hele winter er alles aan gedaan en ik wist dat ik in orde was. Ik moest kalm en bij de les blijven.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Romāns Vainšteins 18 december 2018 om 10:06

Mits van degelijke trein voorzien kan deze man nochtans rap aankomen !

west 18 december 2018 om 12:10

“Alles zal anders worden” is wel een uitspraak die tot teleurstelling kan leiden. Alsof Correndon daar allemaal zo lekker veel meer ervaring mee heeft op professioneel wegniveau.

SteelHorseCowboy 18 december 2018 om 14:21

Wat vooral anders zal worden is dat ze in de WorldTour een stuk harder rijden.

Headlines

Materiaalzone

Populair