Van Schip en De Vries tekenen eerste profcontract bij Roompot-Nederlandse Loterij

Van Schip en De Vries tekenen eerste profcontract bij Roompot-Nederlandse Loterij

foto: Roompot-Nederlandse Loterij

woensdag 6 september 2017 om 11:58

Jan-Willem van Schip en Hartthijs de Vries maken komend seizoen hun profdebuut bij Roompot-Nederlandse Loterij. Dat maakte de ProContinental-formatie zelf bekend. Beide renners hebben voor twee jaar getekend. Van Schip stapt over van Delta Cycling Rotterdam, terwijl De Vries uit de stal van SEG Racing Academy is weggeplukt.

Blij met kans
Van Schip kijkt uit naar 2018: “Ik ben toe aan het zetten van de volgende stap in mijn ontwikkeling als wielrenner. En ik ben dankbaar dat dit team mij deze mogelijkheid gaat bieden. Bij Roompot kan ik een kans krijgen in de grootste wedstrijden. Boren in de Driedaagse De Panne; te gek, man! En ook de wat kleinere koersen in hun programma, zoals Drenthe en bijvoorbeeld West-Vlaanderen, liggen mij goed. Deze winter hoop ik mijn studie af te ronden en kan ik mij volledig op het fietsen richten.”

‘Tof om met Weening in één team te rijden’
De Vries, die ook vorig jaar de mogelijkheid had om een profcontract te tekenen bij deze ploeg, ziet Roompot-Nederlandse Loterij vooral als een opstap naar de WorldTour. “Als jonge jongen is prof worden toch altijd een grote wens geweest. Natuurlijk ambieer ik uiteindelijk een plaats in de WorldTour en Roompot-Nederlandse Loterij kan een goede volgende stap zijn op de weg daar naartoe. Zij rijden een mooi programma vol wedstrijden waarin ik veel kan leren. Er zitten ervaren mannen in de begeleiding en ik vind het ook tof dat ik samen met mijn provinciegenoot Pieter Weening in één team kom te rijden.”

Breukink content met nieuwe aanwinsten
Ploegleider Erik Breukink is in zijn nopjes met de aanwinst van de twee grote talenten. “Jan-Willem heeft de kwaliteiten en de persoonlijkheid om uit te groeien tot een specialist in de zware klassiekers. Wij zijn echt blij dat hij voor een overstap naar onze ploeg heeft gekozen. Hartthijs toonde na zijn zware valpartij afgelopen zomer niet alleen aan veel talent te hebben, maar ook over het juiste karakter te beschikken om te slagen als wielrenner.  Hij heeft een sterke tijdrit en kan goed uit de voeten op verschillende parcoursen. Ook gezien zijn leeftijd een prima aanwinst voor ons.”

Dit artikel delen:

19 Reacties

vlek 6 september 2017 om 12:02

Mooie stap voor beide en voor Roompot.

ikbenprocycling 6 september 2017 om 12:02

Laat Filemon asap Schippie interviewen

arviidd 6 september 2017 om 12:04

Mooi! Voor beiden en voor Roompot.

jessevdalen 6 september 2017 om 12:07

Jeetje mooie transfers voor zowel roompot als beide heren.

maklukzat 6 september 2017 om 12:08

Van Schip en Van der Hoorn. Wordt vast weer een goed duo net als bij de amateurs.

xistnc 6 september 2017 om 12:10

Van een (variant op) ‘grijpt naast’ is dus geen sprake, kennelijk?

Prima (tussen-)stap. En als ze die stap ook effectief kunnen zetten, zijn dit twee renners die in meerdere wedstrijden zich met WT-renners kunnen meten. Zoals Van Schip overigens al bewezen heeft, al ging het dan slechts om zo’n VAM-koersje (of waren het nep-kasseien?).

jvh93 6 september 2017 om 12:15

Hele mooie transfers voor roompot, gaan ze veel plezier van beleven

Wheely 6 september 2017 om 12:34

Top, gaan de koers jus geven, geen twijfel aan!

Mooie_Mario 6 september 2017 om 12:36

Persoonlijk denk ik dan Van ’t Schip al meteen door naar een Worldtour team kan, maar een tussenstop kan nooit kwaad! Succes beide.

kelderfan 6 september 2017 om 12:38

Roompot heeft wauw twee grote talenten binnengehaald. Zij kijken kennelijk ook naar ’t lijstje van TLJ.

HoofdIsVrij 6 september 2017 om 12:40

De aanvalsdrift van Van Schip past wellicht ook minder bij een WT-ploeg. Dat wordt inderdaad een mooi duo samen met Taco van der Hoorn.

Ik ben dan ook benieuwd naar wie er in plaats van Van Schip naar Lotto-Jumbo gaat. Toch de Cannondale mannen? Of wellicht Floris Gerts?

Natrix maura 6 september 2017 om 12:48

Van De Vries zie ik niet zo snel een uitslag van de afgelopen 3 jaar die doet vermoeden dat het hier om een talent gaat (scorebordjournalistiek, je sais). Kan iemand toelichten waarom hij dat toch wel is?

LaurentJalabert 6 september 2017 om 13:07

@Natrix maura volgens mij komt dat doordat er aardig wat aandacht is geweest voor die jongen (en hij ook een leuke frisse indruk maakte bij Wielerflits live). Roompot lijkt me inderdaad prima om te beginnen.

aapdedino 6 september 2017 om 13:43

Ook bij de Avondetappe trouwens.
Goed dat Roompot weer wat goede beloften in dienst neemt

Mwielerfan 6 september 2017 om 13:44

Klassement topcompetitie is h d vries goed

Pierre92 6 september 2017 om 13:49

Budding schuift door naar Sunweb.

Romāns Vainšteins 6 september 2017 om 13:51

Op zich snugger dat ze zich eerst hier willen gaan bewijzen. Krijgen waarschijnlijk toch wel weer een bak wildcards.

TykkeThor 6 september 2017 om 14:37

Met Van der Hoorn en de Vries hebben ze volgend jaar toch twee hele talentvolle renners voor in de Vlaamse wedstrijden. Mooie aanwinsten.

AndriesW 6 september 2017 om 15:00

Eindelijk eens een profsporter uit Kollum!
De overstap naar Roompot lijkt mij de best mogelijke stap voor Hartthijs de Vries.

Zijn uitslagen in internationale wedstrijden vallen niet op. Hij heeft er ook nog niet zoveel gereden. In eigen land heeft hij zich wel veel vooraan laten zien in uitslagen en door vaak de aanval te kiezen. Hij lijkt momenteel meer geschikt voor het klassieke werk dan voor hooggebergte en klassementen.
Het is wel te hopen dat zijn gezondheid wat stabieler wordt want ik lees vaak dat hij ziek of niet topfit is. Als die remmende factor wegvalt en gezien het feit dat hij relatief laat is begonnen met wielrennen zit er nog wel een goede doorontwikkeling in.

Headlines

Populair

Materiaalzone