Van Gorkom vastberaden om terug te keren na trainingsongeval

Van Gorkom vastberaden om terug te keren na trainingsongeval

foto: Orange Pictures / Erwin Spek

zondag 22 april 2018 om 08:30

Jelle van Gorkom is van plan om terug te keren op het hoogste niveau. De BMX’er kwam in januari hard ten val tijdens een training op de BMX-baan van sportcentrum Papendal. Op Instagram reageert Van Gorkom voor het eerst sinds het ongeval.

Door het ongeluk lag van Gorkom enkele dagen in coma. De winnaar van Olympisch zilver deelt op Instagram enkele video’s en een foto van zijn revalidatieproces. “Het is een tijdje geleden sinds mijn crash. Alle positieve support en berichtjes hebben er voor gezorgd dat ik sta waar ik nu sta. Ik ben in een goede stemming. Het gaat zeker weten een lange weg van herstel worden, maar ik zal terugkomen zoals iedereen van me gewend is”, vertelt hij.

Bij het ongeluk liep de 27-jarige coureur gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de nier, lever en milt op. Hij verwacht dan ook dat het herstel nog lang gaat duren. “Dit gaat zeker een hell of a rehab worden, maar ik ben enorm vastberaden om weer gezond te worden! Het eerste doel op de korte termijn is om weer helemaal normaal te kunnen functioneren. Daarna volgt de rest.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

mooiman 22 april 2018 om 08:47

Wat een karakter en drive, bewondering voor en inspirerend

yo-eddy 22 april 2018 om 09:11

lichaam en geest van gewapend beton

HennieK 22 april 2018 om 09:12

Niks dan respect voor deze sportman! Hopelijk herstelt hij goed.

Jean Dumas 22 april 2018 om 09:38

Fijn alleen al omdat hij dit kan vertellen.

ONCE 22 april 2018 om 10:35

Deze baas heeft alles al een keer gebroken/gescheurd etc, wat nog eens in het niets verdwijnt bij het laatste ongeval. En dan nog zon drive, wat een bikkel

JeDaRe 22 april 2018 om 10:55

Wat goed om te lezen. Je hoort dat zijn spraak is aangetast, dat vind ik toch wel schrikken. Hopelijk verloopt zijn fysieke én mentale herstel voorspoedig.

Scott Sunderland 22 april 2018 om 11:59

Hopelijk goed gezond worden weer. Maar om nou weer wedstrijden te willen gaan rijden na alles ?? Hij is al eerder erg zwaar gevallen. Misschien meer het gezonde verstand gaan gebruiken nu. Het is “maar” sport.

ikbenprocycling 22 april 2018 om 12:31

Hij gaat zich terugknokken met de mindset van een winnaar. Daarbij moet hij ook medisch geluk hebben.
Het is niet ‘maar’ sport als je in belangrijke mate leeft voor sport, omdat je dat het lekkerste -of 1 na- vindt dat er is in dit leven.

Headlines

Materiaalzone

Populair