BMX’er Van Gorkom ernstig gewond na ongeval tijdens training

Door Ties Wijntjes, woensdag 10 januari 2018 om 16:57

foto: Orange Pictures / Erwin Spek

Tijdens een training op de BMX-baan van sportcentrum Papendal is olympisch BMX’er Jelle van Gorkom gisteren zwaargewond geraakt. Dat meldt de KNWU op haar website.

Het ongeval vond gistermorgen aan het begin van de training onderaan de startheuvel plaats. Na het ongeval is de 27-jarige Van Gorkom direct met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis voor onderzoek. Hier bleek dat hij gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de nier, lever en milt heeft opgelopen. Hij wordt momenteel in slaap gehouden.

Bas de Bever, de bondscoach van de Nederlandse BMX’ers reageert geschokt. “De nationale selectie is in gedachten bij Jelle, zijn vriendin en zijn familie. Laten we hen nu vooral rust en privacy gunnen”, zegt hij. De meervoudig Nederlands Kampioen BMX behaalde in 2016 een zilveren medaille op de Olympische Spelen achter Connor Fields. In 2015 werd hij tweede op het WK achter onze landgenoot Niek Kimmann.

Update 17:45
Het ongeval zou veroorzaakt zijn door een ketting onderaan de startheuvel, die ongewenste bezoekers buiten moest houden. De ketting zou voor de training niet weggehaald zijn. Dat meldt de KNWU aan de NOS.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties