Van Garderen zoekt met EF Education First-Drapac “nieuwe omgeving” op

Van Garderen zoekt met EF Education First-Drapac “nieuwe omgeving” op

foto: Sirotti

dinsdag 7 augustus 2018 om 18:12

De kogel is door de kerk: Tejay van Garderen koerst in 2019 in het tenue van EF Education First-Drapac. De 29-jarige Amerikaan tekent een contract voor één seizoen bij de Amerikaanse formatie. “Ik moest deze stap maken. Op een bepaald moment heb je nood aan een nieuwe omgeving, mensen en ideeën”, zo laat hij weten op het digitale huis van zijn nieuwe werkgever.

Van Garderen komt over van BMC, waar hij de afgelopen zeven seizoenen voor reed. “Ik kijk positief terug op mijn jaren bij BMC, maar ik voelde dat het tijd was voor verandering. Ik heb veel bereikt met het team, maar op een bepaald moment heb je behoefte aan een nieuwe omgeving”, zo legt hij zijn keuze uit.

Hij hoopt bij EF Education First-Drapac zijn carrière nieuw leven in te blazen. “Je ziet vaker dat renners terugvallen na een veelbelovend begin van hun carrière, om vervolgens op latere leeftijd weer op te bloeien. Ik hoop dat een andere omgeving kan zorgen voor een nieuwe vonk en extra motivatie.”

“Ik ben zeker niet meer de jongste, maar ik ben nog niet klaar. Ik denk nog altijd dat ik veel in mijn mars heb. Als knecht, maar ook als kopman”, klinkt Van Garderen ambitieus.

Vaughters: “Hij moet het plezier weer terugvinden”
Teammanager Jonathan Vaughters is nog altijd overtuigd van de kwaliteiten van zijn landgenoot. “Tejay heeft jarenlang moeten leven onder een immense druk. Hij werd gezien als de nieuwe Amerikaanse wereldtopper. Het is lastig om daarmee om te gaan.”

“Ik geloof dat we met een andere aanpak het beste uit hem kunnen halen. Hij moet weer gaan genieten, in plaats van een enorme druk met zich mee torsen”, aldus Vaughters.

Van Garderen wist in zijn zevenjarige periode bij BMC vijftien profzeges te boeken. Zo won hij in 2013 de Tour of California, en schreef hij ook tweemaal het eindklassement van de USA Pro Challenge op zijn naam. Daarnaast won hij een etappe in de Giro d’Italia. Hij eindigde zowel in 2012 als 2014 als vijfde in de Tour de France.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Quick step minded 7 augustus 2018 om 18:15

Je carrière nieuw leven willen inblazen en dan naar de ploeg van Vaughters gaan :’)

0
Hermannmg 7 augustus 2018 om 18:16

Dat die druk om te presteren lastig is kan ik me heel goed voorstellen, maar misschien is dit juist wat er bij EF al jaren aan ontbreekt.

0
osca freire gomez 7 augustus 2018 om 18:33

Is hij pas 29. Ik dacht altijd dat hij al ruim in de 30 was zo lang rijdt hij al mee

0
Charlie33 7 augustus 2018 om 18:38

Tj en cannndale passen prima bij elkaar. Beiden net niks.

0
Jphernam7046 7 augustus 2018 om 18:39

Snap niet dat die soms als velen beschreven word, “ hij kan het niet meer “ hij is geen goede wielrenner”
Deze man heeft een prima palmares dat bewijst dat die prima kan fietsen..

0
deux-vitesse 7 augustus 2018 om 18:54

jammer, had hem graag naar sunweb zien gaan als extra meesterknecht voor tom in de tour

0
jdijkhof 7 augustus 2018 om 19:07

Was een goede versterking voor TLJ geweest.
Opleiding genoten bij Rabobank tegelijk met Robert Gesink.
Bovendien gaan Robert en Tejay nog veel met elkaar om.
Lijken me de ideale omstandigheden om weer het plezier terug te vinden.

0
Titaantje 7 augustus 2018 om 19:08

Prima fietser idd, maar het was een ongelofelijk toptalent die ook al snel twee 5e plaatsen in de Tour noteerde. Dan verwacht en hoop je op meer. Dat meer is er nooit uitgekomen. Maar deze man kan 1 weekse rondes in de US winnen, is een uitstekende toevoeging voor TTTs en kan aardig knechten (alhoewel de geruchten zijn dat zijn bereidheid daartoe soms beperkt is). Doet het vaak in de eerste week van een grote ronde ook erg goed, maar dan zakt hij daarna soms diep weg.

0
roaster 7 augustus 2018 om 19:23

TJ aug 2020: ‘ik stop er maar mee’

0
josi 7 augustus 2018 om 19:34

Valt me mee dat Vaughters nog niet heeft gezegd dat TJ in de nabije toekomst de Tour zal winnen. Ik denk zeker dat er een belangrijke mentale factor zal zijn waardoor zijn talent de laatste jaren er maar zeer sporadisch uitkomt. Ik vraag me alleen af of dit nu wel het ideale team is om zijn carrière weer op het goede spoor te krijgen. De voortekenen zijn niet echt gunstig.

0
Angedelamontagne 7 augustus 2018 om 20:09

Tot vorig jaar zag ik er een tourwinnaar in. Maar hij lijkt zich ondertussen helemaal neer te leggen bij een knechtenstatuut of rittenkaper. De afgelopen RvF was ook dat een tegenvaller… mee in de goede vlucht een aantal keren en dan moeten afhaken. En toch, wat een talent. Ik denk nog altijd dat het probleem enkel tussen de oren zit. Wie weet, op een goede dag haalt hij nog het tourpodium of wint hij gewoon de tour of een andere grote rond! Louison Bobet was in de jaren 50 ook zo n toptalent. Net toen iedereen de hoop begon te verliezen, won hij bij zijn zevende deelname zijn eerste tour.

0
Mwielerfan 7 augustus 2018 om 20:25

Team heeft wel uran op de rails gekregen. Dan martin brak hier door.

0
Samlambeej 7 augustus 2018 om 21:23

Goeie zaak voor beiden. Sponsors blij, geen bedreiging voor anderen in het team, hij valt terug in de ‘amerikaanse sfeer’… misschien klaart hij daarvan wat op. Ok hij reed vroeger betere klassementen maar hij won toch een Giro rit en 1x 2de vorig jaar. En het blijft een maschien in de tijdrit.

0
Dekker 8 augustus 2018 om 12:45

Haha ik vond altijd al EF een verzameling van mentaal instabiele brokkenpiloten en met vG erbij past dat wel perfect dan weer!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone