Van Garderen ziet Dauphiné als generale repetitie voor Tour de France

woensdag 4 juni 2014 om 17:14
Garderen

foto: Sirotti

Tejay van Garderen is de kopman van BMC in het Critérium du Dauphiné. “Ik ga er niet naartoe met de verwachting dat ik gewoon simpel ga winnen of iets dergelijks, zeker gezien de competitie”, zegt de Amerikaan tegenover Cyclingtips. “Maar we beschouwen het als een generale repetitie voor de Tour de France. Ik ga ervoor om zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement en om mijn limieten te testen.”

Vorig seizoen kende Van Garderen een ongelukkige Ronde van Frankrijk. Dit jaar wil hij revanche nemen. Omdat Cadel Evans niet start, is de Amerikaan de absolute kopman van de ploeg. “Ik heb er vertrouwen in dat ik een Tour de France-kandidaat kan zijn. Vorig jaar viel alles gewoon in duigen. Ik had dat seizoen geen enkel probleem, maar plotseling ging het tijdens de Tour niet goed meer. Een slechter moment kun je niet hebben. Maar je moet dat achter je laten, vooruit kijken en het gebruiken als motivatie. Dat heb ik kunnen doen.”

Net als veel klassementsrenners heeft ook Van Garderen de kasseienetappe in de Tour de France al verkend. “Het is absoluut een zware etappe. Het gaat voor een bloedbad zorgen. Veel renners zullen nerveus zijn voor de start. Maar ik heb er wel vertrouwen in. Ik koers niet tegen Tom Boonen en Fabian Cancellara, maar tegen Alberto Contador en Chris Froome. Ik zou zeggen dat ik op dit vlak niet minder ben. Misschien zelfs beter, omdat wij zo’n sterk team voor de klassiekers hebben.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair