Van Garderen had kleine breuk na Romandië

woensdag 11 juni 2014 om 09:43
Tejay Van Garderen

foto: Sirotti

Tejay Van Garderen heeft afgelopen Ronde van Romandië een kleine breuk opgelopen in zijn heup. De Amerikaan kwam al in de eerste bocht van de proloog ten val en moest de Zwitserse rittenkoers al na rit drie verlaten. Toen hij terug thuis kwam bleek bij een scan dat er een kleine breuk was.

“Tot gisteren had ik dit nog tegen niemand verteld”, zo zei de renner van BMC tegen Cyclingnews. “Na een paar weken had ik geen pijn meer en kan ik gaan rijden en de intensiteit verhogen. Ik dacht dat het genoeg was, maar nu ik er realistisch naar kijk moet dit een ‘bouw-week’ worden. Tegen het volgende weekend zal ik er moeten staan en dichter bij de favorieten komen.”

In de aankomende Tour de France is de 25-jarige renner de enige kopman van zijn ploeg. Dat hij niet meer de gedeelde kopman is met Cadel Evans heeft de druk verminderd voor Van Garderen. “Ik heb veel vertrouwen gekregen van de ploeg. En nu ik geen vragen meer moet beantwoorden over de relatie tussen Cadel en mij is een frisse wind. De ploeg heeft geloof in mij en het is een hele eer om zo’n groot team als BMC te leiden.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair