Van Garderen: “Dit was de eerste grote test”

dinsdag 9 juni 2015 om 15:20
Van Garderen: “Dit was de eerste grote test”

Foto: Sirotti

Tejay van Garderen mag met recht tevreden zijn over de ploegentijdrit in het Critérium du Daupiné. De Amerikaan was met zijn ploeg BMC de beste in de 24,5 kilometer lange rit tegen de klok. Hij pakt zo ook tijd op zijn concurrenten voor het algemeen klassement. “Het ging erg goed”, zei hij achteraf.

“We zijn met vijf gefinisht, dus we zaten wel op de limiet”, verklaarde Van Garderen de moeilijkheid van het parcours in een televisie-interview na afloop. “Ik voel me echter erg goed, want dit was de eerste grote test.”

Morgen verwacht de 26-jarige klassementsrenner dat er niet veel gaat gebeuren in de rangschikking, daarna wordt het lastiger. “Met de bergen voor de boeg voel ik me erg goed en dan is dit goed voor het zelfvertrouwen. Dit is een waarschuwingsschot met het oog op juli.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

robotour 9 juni 2015 om 15:38

Mmmm, een waarschuwingsschot met het oog op juli. Tejay, een ploegentijdrit winnen wil nog niet zeggen dat je ook eventjes in het absolute hooggebergte iedereen voor kan blijven.
Ik vrees dat het hier in de Dauphine, maar zeker in de Tour aanklampen gaat worden.

Jan Blokland 9 juni 2015 om 18:14

robotour@ Wat een suggestieve opmerking maak je hier. Wat moet hij dan zeggen. Van Garderen is gewoon een goede renner die heel goed mee kan in de bergen. Het enigste waar hij veel mee te maken heeft is de wisselvalligheid. Maar ja, die zijn er meer.

alsjewint 9 juni 2015 om 19:27

@robotour

Inderdaad is een goede ploegentijdrit in de Dauphine geen garantie voor een succesvolle eindklassering in deze koers, laat staan in de Tour. Maar als je het stukje goed leest en begrijpt wat van Garderen bedoeld, dan is het zo gek niet. Een goede ploegentijdrit waarin je een van de sterkste schakels in het team bent is en een bevestiging van een goede conditie en een opkikker voor het zelfvertrouwen. Als je hier met moeite zou kunnen volgen of zou moeten lossen dan wordt het erg lastig om klassementsambities waar te maken. Conditioneel zit het in elk geval goed en dat is voor een renner een prettige gedachte in de aanloop naar de bergritten.

Purito 9 juni 2015 om 19:40

Hahahaha, een waarschuwingsschot. Voor wie? Voor de komende nummer 8 in de eindrangschikking? ;)

Coldeportes 9 juni 2015 om 21:22

@Purito: +5
Ik had precies hetzelfde gevoel, prachtig verwoord door jou :)

Man man man, ja hoor hier gaan Quintana, Nibali, Froome, Contador, Pinot, Purito, Valverde etc. vannacht slecht van slapen hoor….. NOT. Trouwens plek 8 was vorig jaar voor Zubeldia, die zou hij toch moeten kunnen afsnoepen ;)

Vooruit Geschoven Pion 9 juni 2015 om 21:28

"Dit (de ploegentijdrit) is een waarschuwingsschot met het oog op juli (in juli schijnt er ergens in Frankrijk ook een ploegentijdrit op de agenda te staan)"
Zou hij het niet zo bedoeld hebben?
O "The Roast of Tejay" is al begonnen zie ik haha

Burn 9 juni 2015 om 22:25

Wat betreft het waarschuwingsschot. Dit is de oorspronkelijke quote:

"Today it's also a good warning shot ahead of the team time trial of the Tour de France."

miguelon 10 juni 2015 om 01:12

@Purito, knap van je dat je hier plek 8 vermeldt en niet plek 7, anders konden we hier ook weer beginnen discussiëren over de waarde van een 7de plek in een Grote Ronde. Laten we het hierop houden : plek 8 in de Tour is lachwekkend, plek 7 in de Giro is werelds…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair