Van Garderen berust in nederlaag: “Ben gewoon overklast”

Door , zaterdag 19 mei 2018 om 08:54
Van Garderen berust in nederlaag: “Ben gewoon overklast”

foto: Sirotti

Tejay van Garderen leek op weg naar zijn tweede eindzege in de Tour of California, na zijn machtsovername in de tijdrit naar Morgan Hill. De Amerikaan verloor in de bergetappe naar South Lake Tahoe zijn leiderstrui echter aan Egan Bernal. Na afloop zocht de BMC-kopman niet naar excuses. “Ik ben gewoon overklast’, was zijn duidelijke analyse op de ploegsite.

De 29-jarige Van Garderen heeft niets dan lof voor zijn acht jaar jongere concurrent. “Ik was geïsoleerd op de laatste klim. Toen Bernal aanging, heb ik gevochten voor wat ik waard was. Je kunt in dit soort situaties alleen maar je rivaal feliciteren. Het is een jonge renner met een grote toekomst. Ik ben gewoon overklast”, is hij eerlijk.

Ploegleider Jackson Stewart kan zich vinden in de woorden van zijn poulain. “Op de voorlaatste klim zag je twee verschillende niveau’s; dat van Tejay en dat van Bernal. Je kunt niet veel doen als een renner zoveel beter is dan de rest. Sky heeft laten zien bergop de beste ploeg te zijn.”

Volgens Stewart is er echter geen reden om bedroefd te zijn. “Natuurlijk zijn we op dit moment wat teleurgesteld, maar we moeten blij zijn met ritwinst én een podiumplaats.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Geflitst 19 mei 2018 om 09:06

Overklast: ja
Niets aan te doen voor TJ: ja
Maar hij heeft zichzelf ook een beetje vrijwillig naar de slachtbank geleid. Hart stond bijna anderhalve minuut achter, toch voelde TJ de noodzaak om het gat op hem toe te rijden met Bernal in het wiel. Dan weet je natuurlijk wat zal volgen.

skylimit 19 mei 2018 om 11:22

Niks nieuws onder de zon. Van Garderen komt gewoon tekort in het hooggebergte. Hij kan een hoger tempo niet meer aan.

Ruben_ 19 mei 2018 om 11:23

Dat helemaal niks uitgemaakt Van Garderen had op 20 verschillende manieren kunnen koersen en elke keer verloren. Bernal rijdt 1’30 weg van alles en iedereen, ook Yates en Majka. Dan ben je gewoon van een totaal andere klasse

kelderfan 19 mei 2018 om 11:36

Ja, Van Garderen was echt goed, maar kon tegen die twee niet op zonder steun.
Hij had net een krachtsinspanning gedaan, toen Bernal ging. Dus wat had hij moeten doen.

Jphernam7046 19 mei 2018 om 12:11

Toch wel een goeie 2de plek voor van Garderen kan die blij mee zijn

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair