Van der Poel: “Zuur om een bijna zekere overwinning zo verloren te zien gaan”

Van der Poel: “Zuur om een bijna zekere overwinning zo verloren te zien gaan”

foto: WielerFlits (archief)

zondag 12 november 2017 om 16:43

Mathieu van der Poel leek in Asper-Gavere ongestoord naar zijn vijftiende seizoenszege te rijden, maar in de laatste ronde van de Superprestige-veldrit ging bijna alles mis wat mis kon gaan voor de Europees kampioen. Een dubbele lekke band en een mechanisch defect kostten hem een bijna zekere zege. “Met een halve minuut voorsprong kan er niet zoveel mis gaan”, dacht hij.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Amai, met bijna zekerheid”, puft Van der Poel na tijdens het flashinterview. Nadat hij in het begin van de cross al eens lek reed, gebeurde dat bij het ingaan van de slotronde opnieuw. “Ook met twee tubes. Dat was een groot probleem, maar niet dramatisch. Daarna maak ik een dom foutje, waardoor mijn ketting eraf loopt.”

“Ik heb nooit gepanikeerd tot mijn fiets kapot ging”, zegt Van der Poel, die door zijn problemen terugzakte zelfs naar de vierde plaats. “Toen ik daar stond wist ik al dat die zege was gaan vliegen. Er is niets aan te doen. Dat is het voordeel dat ik al redelijk veel gewonnen heb, maar het is zuur om een bijna zekere overwinning zo verloren te zien gaan.” Uiteindelijk wist hij in de laatste meters Klaas Vantornout nog voorbij te gaan om zo toch derde te worden.

Wat opviel na afloop was het verband net onder Van der Poels knie. Tijdens het mechanische defect heeft hij daar een gapende vleeswond opgelopen. “Dat is niet zo leuk, dat zullen wel hechtingen worden, maar die trekken een beetje. Niets aan te doen”, reageerde hij koeltjes.

Dit artikel delen:

8 Reacties

sooike 12 november 2017 om 16:45

Lekker actueel, die foto. Complimenten voor de accuratesse. Mocht de redactie nog niet op de hoogte zijn: Van der Poel rijdt inmiddels in een andere trui !!

Edit redactie: Bedankt voor de tip. Gelukkig heeft Van der Poel al veel veldritten in dit nieuwe truitje gereden… Wij gaan zo snel mogelijk voor een recente foto zorgen, wij vragen daarvoor geduld.

0
WernerFranke 12 november 2017 om 16:47

Zo dicht bij de eindstreep met zoveel voorsprong moet hij wat rustiger rijden in plaats van risico’s te nemen die een “dom foutje” veroorzaken. Hoe dan ook: indrukwekkend hoe hij vandaag ook dwars door de blubber iedereen kapot rijdt. Was in het verleden toch soms een beetje zijn achilleshiel.

0
Wielrenner007 12 november 2017 om 16:55

Doodzonde… was zeker de beste in koers vandaag.

0
O59 12 november 2017 om 18:17

Toon Aerts op een bepaald moment op 15 seconden … kon nog spannend worden.

0
Tuubke 12 november 2017 om 19:26

Misschien toch eens goed naar de kwaliteit van de bandenvoorraad kijken. Vorig seizoen het WK erdoor verspeeld en nu weer drie kapot in één koers.

0
drikkes 12 november 2017 om 19:33

@tuubke
Iedereen reed op dezelfde plek wel is lek, had meer met ondergrond dan tubes te maken (deze keer).

0
Polleke 13 november 2017 om 05:32

Puur pech, ze rijden allemaal met dezelfde banden…

0
Geraint 13 november 2017 om 08:44

Dat heet dan eigenlijk geen mechanisch defect maar een valpartij. Op de weg kan je een dit als pech inroepen. In het veldrijden geldt dat mijns insziens niet aangezien recht blijven nu eenmaal een onderdeel is van de sport.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone