Van der Poel ziet Van Aert naderen: “Hij wordt steeds beter”
foto: PhotoPress.be
donderdag 27 december 2018 om 08:07

Van der Poel ziet Van Aert naderen: “Hij wordt steeds beter”

Mathieu van der Poel won met de wereldbekercross in Heusden-Zolder zijn achttiende cross van het seizoen, maar zag ook concurrent Wout van Aert steeds dichter bij hem in de buurt komen. “Van Aert wordt steeds beter, dat zag je ook in Namen. Zonder die lekke band had het misschien wel spannend kunnen zijn”, vertelt de Europees kampioen in het flashinterview na afloop. 

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Van der Poel verwijt zichzelf het terugkomen van zijn rivaal – die al in de eerste ronde te kampen had met een lekke band – tot zestien seconden enigszins. De Nederlander schakelde naar eigen zeggen al te vroeg in de cross terug naar een lager tempo: “Ik ben misschien iets te snel teruggevallen op een te relaxed tempo. Van Aert kwam terug en in de slotfase heb ik toch nog een tandje bijgestoken.”

Vrijdag staat in Loenhout de Azencross op het programma, waar Van der Poel en Van Aert voor de derde keer in korte tijd een duel met elkaar uit zullen vechten.

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
27 december 2018 09:08
WVA heeft in het verleden bewezen de kunst van het pieken goed te beheersen. Het zou toch wat zijn als hij er tijdens het WK gewoon weer staat.
Het zal in ieder geval in het hoofd van VDP gaan zitten en de mentale druk opvoeren.
Matthieu is in alle opzichten superieur, alleen Wout heeft een hardere kop.
    27 december 2018 09:49
    Wout geeft nooit op, geweldige eigenschap!
    27 december 2018 13:34
    Wel een saai seizoen, En Ik hoop dat VDP Het WK wint maar een WK Mano a Mano Met een Van Aert die niet barst is een prachtig vooruitzicht!
    Mathieu neemt een Risico door de seizoenen aan te pakken zoals hij doet en Van Aert heeft al lang begrepen dat hij Mathieu alleen kan hebben op speciale dagen zoals je er maar een paar kan afdwingen per jaar.
    Alle hulde voor Van Aert!
    Het Talent versus Harde kop: wordt een prachtige strijd Met een rematch in de klassiekers!
27 december 2018 09:15
We krijgen gelijkaardige berichten als exact één jaar geleden. Zowel van de twee toppers, de volgers als Adri (die net als vorig jaar de bui al ziet hangen en begint te roepen dat het WK niet meer nodig is).

Het zou me niet verbazen dat het WK opnieuw een raar beestje wordt. Al zou het mooi zijn dat Mathieu hem gewoon verdient pakt. Hoe is het parcours daar in Denemarken? Want daar zal veel van af hangen.
    27 december 2018 11:39
    Een snel en technisch parcours, wat in die tijd ook nog eens bevroren kan zijn. MvdP parcours dus.

    Maar ja, Wk hè
27 december 2018 09:25
Van Aert hoeft alleen maar een rare set, bijvoorbeeld rood met witte ornamentjes, banden erop te leggen en *knak* het lichtje gaat uit bij vdp > hoppa weer een regenboogje erbij.

Altijd leuk voor de muur later.
27 december 2018 09:26
Als hollander (en fan van MvdP) klinkt dit misschien wel krom, maar ik gun het WK wel aan WvA. Hij houdt nu al de gemoederen hier erg mee bezig in veldrijland.
Waar ik vorig jaar en het jaar ervoor een beetje een kater had na het WK zal dat dit jaar zeker niet het geval zijn als MvdP het niet wint. Misschien dat dit komt omdat hij nu zo vreselijk sterk is, dat ik een beetje voor de underdog gaat supporteren.
Ik kijk er nu al iig naar uit, en hoop op zijn minst op een mooi duel.
27 december 2018 09:34
Het is goed voor Mathieu als hij weer vol de duels moet aangaan, dat geeft toch een andere scherpte.
27 december 2018 09:44
Parcours is wrl een VdP parcours...

Maar gok idd dat WvA beter piekt en opnieuw WK kan worden. Zou zonde zijn voor de cross, maar wel erg knap van WvA
27 december 2018 09:52
Was duidelijk in de pre-race interview in Zolder dat MvdP zich wel kan vinden in een nieuwe wereldtitel van WvA omdat hij zelf ook wel weet dat het van de vorm van de dag afhangt en hij er na de voorbije drie jaar van geleerd heeft er zich niet op vast te pinnen, maar dat de charme van de one-day race primeert op het systeem van F1 bijvoorbeeld.

Je moet het echter anders zien, MvdP heeft de Wereldtitel niet nodig om zijn seizoen te redden, WvA wel. Op dit moment staat hij op 1 overwinning in een minuscuul crossje, tweede plaatsen tellen echter niet in dit kleine wereldje, dus een 4de wereldtitel brengt hem op het niveau van Roland Liboton en gedeeld 5-de in de all-time ranking!

Ik zou ook wel weten waar ik me moet mee bezig houden...
27 december 2018 11:40
..... elk jaar richting het WK, komt weer het "pieken" van van Aert bovendrijven, alsof hij zijn hele seizoen afstemt alleen op het WK en het hem helemaal niet boeit dat hij dat truitje zeeeeeeeer zelden op het hoogste schavotje kan tonen.
De beste veldrijder is Mathieu en ik zie hem graag in de regenboogtrui volgend jaar en net als vorig jaar kan hij eigenlijk alleen maar verliezen in Denemarken.
27 december 2018 11:42
Mathieu vergeet er gemakshalve bij te zeggen dat hijzelf ook steeds beter wordt....
27 december 2018 13:40
Ik zou als ik Mathieu was, Van Aert eens laten wegrijden. Vervolgens een half uur laten zwemmen en dan poef erop en erover. Mooie mentale training!
    27 december 2018 16:53
    Denk dat als hij hem iets te ver laat wegrijden dat hij hem niet meer terug ziet
27 december 2018 13:40
Laatste cross op 16 sec en met een platte band... Komt goed...
    27 december 2018 16:18
    Als je alleen naar de uitslag kijkt wel ja....
    27 december 2018 17:01
    @reusjen als je de wedstrijd bekijkt is hij dichter bij vdp dan de uitslag toont
    28 december 2018 00:34
    Mooi toneelstukje van VdP. Goed luisteren naar de speaker en vervolgens beetje spelen met de concurrentie. Niet-kenners trappen daar in, zo blijkt ook hier...
    28 december 2018 09:42
    @sooike rondetijden zeggen genoeg, als Mathieu zoveel beter was had hij in die ronde dat hij wegreed wel meer dan 1,7 seconde verschil gemaakt dan Van Aert zijn beste ronde.
    Noem jezelf aub geen kenner maar gewoon een successupporter.
    28 december 2018 13:55
    @ Stijn
    Hoezo dichter dan de uitslag toont? Van Aert kwam op 12 seconden, toen gaf van der Poel gas en was het opeens een halve minuut. Hij geeft zelf aan daarna een beetje te zijn ingedommeld.
28 december 2018 12:00
Uiteindelijk een makkelijke overwinning voor Mathieu die ronden lang uitreed.

Reacties zijn gesloten.