Van der Poel wint bij debuut na thriller tegen Van Aert

zondag 2 oktober 2016 om 16:01
Van der Poel wint bij debuut na thriller tegen Van Aert

Foto: Marcel Koch

Mathieu van der Poel heeft zijn allereerste wedstrijd van het seizoen meteen gewonnen. De Nederlands kampioen won in Gieten na een razend spannende strijd tegen wereldkampioen Wout van Aert. Laurens Sweeck werd derde.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Snelste start Lars van der Haar
De Superprestigecross in Gieten betekende in de eerste plaats de terugkeer in competitie van Nederlands kampioen Mathieu van der Poel en Europees kampioen Lars van der Haar na blessures. Die laatste maakte meteen duidelijk dat hij er stond door als eerste het veld in te duiken, al werd hij snel voorbijgesneld door Wout van Aerts luitenant Tim Merlier. De West-Vlaming nam Van der Poel iets later bijna mee in zijn val over de balkjes, maar de jongeling kon hem alsnog ontwijken.

Indrukwekkende Van der Poel valt
In ronde twee nam Van der Poel het commando over. Na een sterke beurt door het zand kon hij een klein gaatje slaan, maar na een kwartier cross maakte wereldkampioen Van Aert de sprong naar voren. Van der Poel deed dat nummertje half koers nog eens over, tot de renner uit Kapellen ten val kwam bij een sprong over de balkjes. Van Aert kon op die manier weer de aansluiting maken en wat volgde was een duel om duimen en vingers bij af te likken. Daarbij ook een bijrol voor Laurens Sweeck, die even van hun zog mocht genieten maar er even snel weer af moest.

Kettingprobleem beslissend
Wat de twee tenoren ook probeerden, elkaar kwijtspelen lukte niet en dus zou alles beslist worden in de laatste zandstrook. Van Aert leek die strook als eerste aan te vatten, tot Van der Poel met een knap manoeuvre voorbij de wereldkampioen ging. De jongelingen liepen zij aan zij naar boven en waren klaar om de sprint in te zetten, maar net dan kreeg Van Aert af te rekenen met een kettingprobleem. Een geëmotioneerde Van der Poel reed op die manier zonder problemen naar winst in zijn eerste cross van het seizoen.


Superprestige veldrijden
Uitslag manche 1: Gieten

1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice)
3. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Circus)
4. flag-be Jens Adams (Crelan-Vastgoedservice)
5. flag-be Toon Aerts (Telenet-Fidea)
6. flag-be Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games)
7. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
8. flag-be Tim Merlier (Crelan-Vastgoedservice)
9. flag-nl David van der Poel (Beobank-Corendon)
10. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Alpecin)

Dit artikel delen:

62 Reacties

DaveEvans 2 oktober 2016 om 18:53

Het grappige is dat Wuyts en Hereygers stelden bij hun commentaar dat juist van Aert bijna over de schreef ging in die bocht voordat ze omhoog renden. Maar net als hun ben ik van mening dat het allemaal binnen de marge was. Ik was er live bij en dit was weer een geweldige reclame voor de veldritsport. Mooi dat er weer een duel is :) Bij de beloften won overigens ook een Nederlander (Joris Nieuwenhuis)

0
HerrVdV 2 oktober 2016 om 19:42

Vreemd dat de beste renner van die generatie een pak minder wint als zijn rivaal… en ook op de weg niet beter presteert, en in het mountainbike helemaal mislukt is… (hij ging wel even naar Rio…)

0
F e r o x 2 oktober 2016 om 20:00

@DeGroteMolen:

Oei, wanneer Van Aert volgende week de beste crosser van deze generatie is, moet Mathieu dan maar stoppen met fietsen?

0
Smuckinho 2 oktober 2016 om 20:01

Ach, zolang hij vanmiddag maar gewonnen heeft ;)

0
Rondo 2 oktober 2016 om 20:31

@herrVDV , ik heb het niet gezien, ik ben aan het werk.
Maar uit jouw reactie kan ik opmaken dat MvdP erg goed heeft gereden en een bedreiging is voor de klassements ambities van de andere deelnemers. Dank daarvoor .

0
CyclesGoff 2 oktober 2016 om 20:43

Mijn waardering voor Wout van Aert is enorm gegroeid. Sportieve renner en een groot kampioen. Ik ben benieuwd wie er over tien jaar de betere renner van de twee (Van Aert of Van der Poel) blijkt te zijn geweest. Een jaar geleden had ik blindelings Van der Poel gezegd, nu weet ik dat niet meer zo zeker. Als een van beiden stopt met modderfietsen, moet de ander dat ook doen, anders wordt het een saaie bedoening.

0
HoofdIsVrij 2 oktober 2016 om 20:45

Iemand een link waar ik de gehele wedstrijd kan terugkijken?

0
Romāns Vainšteins 2 oktober 2016 om 20:48

Ik kan niet wachten tot ze allebei ‘adieu blubber’ zeggen en lekker de weg op gaan, beiden zijn het renners die daar successen moeten kunnen behalen en ik denk dat deze veldrijd-achtergrond ze nu nog helpt waar te lang erin blijven steken (haha, dubbel opvatbaar, haha) het zal tegenwerken, laatste seizoen zeg ik.

0
Doordrijver 2 oktober 2016 om 20:59

Lol @ 8.6 :D Bier gooien mag niet naar ’t schijnt ;P

@HerrVdv Vdp rijdt hem gewoon nog snel voorbij in die afdaling. Keurig alert manoevre. En verder was dit een prachtige strijd met naar mijn mening Vdp zelfs als verdiende winnaar. Het is niet omdat Van Aert de laatste ronde als eerste ingaat dat hij daarom de betere was.
Belg zijnde ben ik super content met de overwinning van Thieuke. Zo’n klasbak met zoveel flair!

0
Rondo 3 oktober 2016 om 00:18

Ik heb het gezien. MvdP overlast WvA, waarschijnlijk loopt Wout beter. Maar balkje, steile helling of vlak, MvdP is net iets sneller.

0
Cheng_Ji 3 oktober 2016 om 00:25

Matjuhhhhhhhh is back !

0
OscarV 3 oktober 2016 om 01:15

Mooi duel, schitterende laatste meters. En een Belg die niet zn onderbuim laat spreken, heel fijn.

Veldrijden lijkt me trouwens wel wat voor Froome… lekker veel lopen met de fiets…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone