Van der Poel weet niet of hij NK-titel verdedigt bij uitstel

woensdag 23 december 2020 om 06:00
Van der Poel weet niet of hij NK-titel verdedigt bij uitstel

foto: Cor Vos

Het is nog niet zeker of Mathieu van der Poel zijn Nederlandse titel veldrijden gaat verdedigen. Het NK in Zaltbommel gaat vanwege de lockdown niet door op 10 januari 2021, maar de organisatie zoekt naar een nieuwe datum later in het seizoen. Het is nog maar de vraag of Van der Poel daar dan aan meedoet.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Als het NK een week na het WK is, zou ik er nog over nadenken, maar als het NK aan het einde van het seizoen is, dan is dat geen optie voor mij”, is Van der Poel duidelijk. Na het wereldkampioenschap in Oostende gaat de kopman van Alpecin-Fenix zich voorbereiden op zijn wegprogramma, te beginnen met de voorjaarsklassiekers.

Maandag besloot Van der Poel om toch de crossen van Dendermonde en Gullegem aan zijn programma toe te voegen. Of hij op 3 januari ook de Wereldbeker van Hulst rijdt, weet hij nog niet. “Misschien wel. Het NK valt nu ook weg, dat is weer een cross minder”, stelt hij. “Dat is wel slecht nieuws. Een cross kan je perfect coronaproof organiseren denk ik, maar als ze beslissen dat het niet kan, dan kan het niet. Het is toch een gemiste kans op een titel. Ik heb een mooie reeks weggezet in het veld, dus het was wel een doel om die Nederlandse titel te pakken.”

Dat het NK niet doorgaat, heeft ook gevolgen voor zijn trainingskamp. “Normaal vertrok ik op 11 januari op stage, een dag na het NK, maar nu kan ik na Gullegem al vertrekken. Alleen zitten we ook met een mogelijk verplichte quarantaine, dat is een beetje afwachten.”

Het podium van het NK veldrijden 2020 – foto: Cor Vos

Eindstand Wereldbeker van belang voor WK
Nog even over het toevoegen van de Wereldbeker van Dendermonde aan zijn programma. “Dat is vooral omdat de eerste acht van het eindklassement in de Wereldbeker op de eerste rij staan op het WK, en ik wil dat risico niet nemen”, duidt Van der Poel. Voor de eindzege in de Wereldbeker gaat hij niet. “Wout gaat er heel dicht bij te zijn. Het zal heel lastig worden om zijn punten uit Tábor nog in te halen. Het kan nog, maar het is niet de intentie waarom ik het doe. Ik wil zeker bij die eerste acht zijn.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

ThorHushovd 23 december 2020 om 09:19

Fanaten van het wegwielrennen zoals ik raken door Mathieu en Wout ook weer extra gepassioneerd voor veldrijden, wat eigenlijk een stuk spectaculairder is om te zien (dan wegwielrennen). Toch als zij niet mee zouden doen, zou ik nog altijd nauwelijks kijken… Dit komt omdat elke sport leuker wordt als je aanhanger bent van een van de atleten/coureurs/sporters. Dat zie je bij F1, tennis, voetbal… En dat maakt dat het een heerlijke koers was afgelopen zondag om te zien, strijd tussen vedettes en puur door vaderlandse trotsheid juich ik altijd voor Mathieu. Maar in tegenstelling tot velen hier, ben ik ook pro-Wout. Ik vind beide renners fantastisch om naar te kijken, de klasse spat er van af.

En mijn 'vedette-hang' is zo erg dat ik het NK dus niet interessant vind als Mathieu niet meedoet. Terwijl het de wedstrijd waarschijnlijk veel meer ten goede komt (doordat er dan wel spanning kan ontstaan wie er wint). Mijn gevoel spreekt mijn passie daarin dus erg tegen. Daarmee concludeer ik dat de renners het vooral doen voor mij. Bij de wegwedstrijden is dat heel anders, die sport staat duidelijk op 1 bij mij en daar heb ik wel 50 renners die ik aanhang.

0
rogierb 23 december 2020 om 16:03

50? Dat is nogal wat.

0
Marik 23 december 2020 om 09:22

Als er ooit een kans is om een wedstrijd schriftelijk af te doen dan is het deze wel.

0
yo-eddy 23 december 2020 om 11:43

haha, eigenlijk wel ja

0
HoofdIsVrij 23 december 2020 om 09:28

Het zou mooi zijn voor de zichtbaarheid van de truitjes in het veld als Van der Haar, Kamp, Nieuwenhuis of Van Kessel het rood-wit-blauw wint.

0
Merlinappa 23 december 2020 om 15:14

+1.

0
Barry Batsbak 23 december 2020 om 10:05

Nou Rayn, kom er maar in.

0
Theo Bovengemiddelkamp 23 december 2020 om 12:06

Kan Hulst een week later niet het NK organiseren? Het parkoers moet dan alleen maar een week later worden afgebroken.

0
rogierb 23 december 2020 om 16:03

Zou zonde zijn van de reeks.

0
Wbv14 23 december 2020 om 21:03

Ja in Rucphen leg het parcours er ook al kunnen we daar het nk en een dag later de gewone cross doen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone