NK Veldrijden Zaltbommel gaat niet door op 10 januari

dinsdag 22 december 2020 om 11:00
NK Veldrijden Zaltbommel gaat niet door op 10 januari

foto: Cor Vos

Het NK Veldrijden in Zaltbommel op 10 januari gaat niet door. De veiligheidsregio van Gelderland-Zuid geeft geen toestemming. De organisatie zal de komende periode wel kijken naar een nieuwe datum voor het NK.

Gisteren liet de organisatie nog weten om er alles aan te doen om het evenement zo veilig mogelijk te laten verlopen. “We hebben een plan gemaakt van wel 80 pagina’s. Dusdanig dat Zaltbommel op 10 januari het veiligste plekje van Nederland is”, vertelde Robert Schimmer, de voorzitter van de organisatie. “Het plan is strenger dan streng. De twintig vragen die de veiligheidsregio er over had, hebben we allemaal weten te beantwoorden.”

KNWU en organisatie bekijken mogelijkheden nieuwe datum
De veiligheidsregio van Gelderland-Zuid zette echter een streep door het evenement. De organisatie hoopt nu, in samenwerking met de KNWU en de gemeente Zaltbommel, alsnog een nieuwe datum te prikken voor het crossevenement.

Het NK moet dan plaatsvinden na 19 januari, aangezien dan (normaal gesproken) de huidige lockdown eindigt. ‘Zodra hierover meer nieuws te melden is, wordt dit door de KNWU en de organisatie nader gecommuniceerd’, zo valt er te lezen in een persbericht.

De wereldbekerwedstrijd in het Zeeuwse Hulst op zondag 3 januari gaat vooralsnog wel door. Het doorgaan van Cyclocross Rucphen (17 januari) is nog onzeker. Daar valt morgen de beslissing.

Dit artikel delen:

30 Reacties

SnellePelle 22 december 2020 om 11:04

Van uitstel komt afstel..

0
-Stijn- 22 december 2020 om 11:12

nk niet maar wb wel?

0
skylimit 22 december 2020 om 11:26

Afgelasten is de makkelijkste optie. Een organisatie met ballen zorgt er gewoon voor dat het door kan gaan. Wat is het probleem ? Publiek is niet toegestaan.
Waarom kunnen crossen in o.a. Belgie wel gewoon doorgaan ?
Voetbalwedstrijden bij de profs gaan ook gewoon door, deze wielrenner en sters zijn ook prof. Wat is het verschil ? Geld waarschijnlijk…..

0
doorak 22 december 2020 om 15:07

U kent blijkbaar de verhoudingen niet. Dit ligt niet aan de organisatie maar aan de leiding van de veiligheidsregio. Die en met name de burgemeester en deze leiding bepalen of dergelijke evenementen wel of niet door mogen gaan.

0
Frans 22 december 2020 om 11:27

Dan houden we het NK toch gewoon…(nou..gewoon…..) in Belgie. :-)

Dinsdag cross
Woensdag cross
Donderdag niet
Vrijdag niet
Zaterdag cross
Zondag cross

0
rosencrantz 22 december 2020 om 13:47

Dit is zo gek nog niet. Als elite en elite zonder contract, of Tsjechen en Slowaken op het wegkampioenschap kunnen samen rijden, dan moet het bij Vlamingen en Nederlanders ook wel lukken.

0
VespavanBern 22 december 2020 om 11:30

slaat echt HELEMAAL NERGENS OP.
Waarom kunnen we hier in Nederland niet naar de geest van de regels handelen. Alsof dit gevolgen heeft voor de verspreiding van het Corona virus. Ff serieus….

0
VespavanBern 22 december 2020 om 11:32

Daarnaast belachelijk dat het voetbal wel gewoon doorgaat, dat is met meer risico’s dan deze cross waar niet meer dan 30 renners aan deelnemen…

0
FDJ 22 december 2020 om 11:50

Het parcours was niet af te sluiten in dit geval, een voetbalstadion wel. Een cross is meer dan de deelnemers (entourage etc), de situatie in NL is anders dan in BE. Veel hogere besmettingsgraad. Daarnaast verwachten ze pas rond 7 januari de piek op de IC. Dus even rationeel kijken helpt al veel.

0
Arie den Blanken 22 december 2020 om 13:29

FDJ : eens. Bovendien gemakkelijker want hoef nu niet steeds te kiezen en schakelen tussen het BK en NK.

0
doorak 22 december 2020 om 15:11

Wat FDJ aangeeft.
Verder handelt men in Ned in de meeste gevallen volgens de letter van de wet – regel en niet in de geest ervan. Dit is namelijk veiliger voor bestuurders omdat men in dat geval vrijwel geen foutem kan maken en men dus niet de zwarte Piet toegespeeld krijgt en de carriere gevrijwaard blijft. Dat is voor de meeste bestuurders het eerste uitgangspunt. Helaas.

0
Hopsommers 22 december 2020 om 11:47

Het zal niet makkelijk zijn om een nieuwe datum te vinden. In alle weekenden na 19 januari staan zowel op zaterdag als op zondag een cross geprogrammeerd. Bij de sponsoring van het NK is rekening gehouden met een tv-uitzending van de NOS. Ik verwacht dat de organisatie daarom niet happig is op een doordeweeks NK. Verder is dit ook lastig voor de veldrijders die geen prof zijn. De enigste mogelijkheid lijkt mij zondag 21 februari, als de Internationale Sluitingsprijs van Oostmalle op het programma staat. Dit is de laatste zondag van het veldritseizoen en het betreft geen klassementscross. Op 21 februari is er ook een redelijke kans, dat de NOS het NK wil uitzenden, aangezien er dan geen schaatsen of shorttrack is.

0
chasse patat 22 december 2020 om 12:40

NK dan maar in Zeeuws-Vlaanderen of op de VAM-berg. Op de ene plek mag het wel van de veiligheidsregio en op de andere kun je een parcours afsluiten. Beide in streken waar de Corona-besmettingen het laagst zijn in Nederland.

0
doorak 22 december 2020 om 15:14

Klinkt vrij logisch en dus praktisch. Voetbal kan ook omdat het een afgesloten terrein is.
Dat er met de koers veel meerd verschillende begeleiders komen zoals elders men aangeeft is niet een risico indien men zich aan de regels houd van 1,5 mtr, ontsmetten, mondmasker. Bovendien, het is buiten.

0
Claus Brummelhuis 22 december 2020 om 12:57

Dan het NK in Hulst houden!Dranghekken laten staan….

0
Thijs E 22 december 2020 om 13:09

Na de WB in Hulst een NL-klassement opmaken en de trui uitreiken, klaar.

0
FDJ 22 december 2020 om 13:28

Even serieus mensen we hebben het over een, internationaal gezien, B-Sport. Alle reguliere zorg wordt stilgelegd. Hoe kun je het dan verkroppen aan mensen die op een operatie zitten te wachten dat een NK veldrijden waar 99 procent van de Nederlanders niets om geeft en qua mogelijke valpartijen toch zorg nodig kan zijn dan doorgaat. Er zijn wel belangrijkere zaken dan een NK veldrijden op dit moment.

0
kleomantre 22 december 2020 om 13:45

Kulargument FDJ,

Immers we mogen nog gewoon fietsen en autorijden, gebeuren nog steeds dagelijks vele ongelukken mee. Klussen in ons huis wordt ook niet verboden en zo zijn er nog wel tal van zaken die letsel kunnen veroorzaken. Bovendien zullen een hoop Eerste hulpvragen niet de zorg om Covid raken en andersom.

Het argument hier moet niks met B-sport of een mogelijk letsel te maken hebben. Geldige reden is dat een terrein moeilijk af te zetten is en er daardoor of mensen naar toe kunnen komen of dat er veel mensen op een klein gebied nodig zijn om de boel af te grendelen. Het gaat om de toeloop van mensen. Daar moet je wel ergens een lijn trekken, ook al is het natuurlijk her en der bijzonder krom geregeld.

Daarnaast als je pak en beet 20.000 besmettingen per dag hebt en je bent ongeveer een dag of 10 besmettelijk zijn er 200.000 mensen die een ander op een willekeurige dag kunnen besmetten. Dat op een bevolking van 17 miljoen is ook weer niet zo’n groot risico. Als sporters gewoon voor een wedstrijd testen alsmede een beperkte groep entourage en organisatie kun je het ala Formule 1 prima blijven organiseren.

0
skylimit 22 december 2020 om 13:47

@fdj problemen in de zorg moet je niet bij de sport / sporters neerleggen, dat is een probleem dat door de politiek is veroorzaakt. De zorg legt zelf de reguliere zorg neer zonder voor oplossingen te zorgen. Als de Nederlandse zorg nu al niet in staat is het hoofd te bieden aan een virus waarvan na 9-10 maanden slechts zo’n 4% van de totale bevolking bemet is c.q. geweest, dan hoop ik niet dat er ooit een echt grote ramp uitbreekt in Nederland. Als de nood in de zorg echt zo hoog is, dan moet de politiek hier toch ook financieele middelen voor vrijmaken….maar schijnbaar is de zorg voor politiek Den Haag niet zo belangrijk. Beter proberen mensen angst aan te jagen en halfslachtige maatregelen invoeren onder druk van de publieke opinie.
Als het vaccin niet de oplossing blijkt te zijn….wat gaan we dan doen….lockdown forever ?

0
FDJ 22 december 2020 om 14:46

Het B-sport argument is natuurlijk wel degelijk van belang in de belangenafweging met op de achtergrond een veiligheidsregio die ongetwijfeld advies heeft uitgebracht. Ik vind het een prima besluit dit evenement te cancelen.

Dat de zorg nu de boel neerlegt zonder oplossingen is een misplaatste sneer naar de zorg trouwens Skylimit. Let wel dat er al weken geleden door meerdere mensen aangegeven is dat het niet de goede kant op ging. Vanaf de zomervakantie hebben de heren Rutte en De Jonge elke keer mensen waarschuwend te woord gestaan en grote massa’s mensen had letterlijk maling aan wat ze zeiden. Het is toch ongelooflijk dat je nu al voor de derde keer bij Duitsland moet aankloppen om daar mensen onder te brengen? De zorg is kapot bezuinigd en dat het personeel nu de boel moet neerleggen is voor hun ook vreselijk. Elke zorgmedewerkers had dit anders gewild, maar zijn het slachtoffer van een totaal uitgekleed zorgstelsel met dank aan 10 jaar kabinetten Rutte.

0
doorak 22 december 2020 om 15:47

Niet een bijster slimme reactie Skylimit.
De bottleneck waarmee de zorg te maken heeft die heeft effect op evenementen en alles waar verschillende mensen met elkaar in contact komen. Juist om nog meer ziekenhuisopnames te voorkomen omdat maximale capaciteit bereikt is.

Verder is het niet de zorg die niet voor oplossingen zorgt maar ligt de basis van het capaciteitsprobleem al meer dan 10 jaar terug bij de regering en vooral sinds Rutte ( waar ik in het begin zelfs nog op gestemd heb) aan de macht is. Door rücksichtsloos jaar op jaar fors te bezuinigen bleven de salarissen van het personeel ver achter bij de markt en zeker gezien de zwaarte van het beroep.

Tevens bepalen tegenwoordig de verzekeraars welke ziekenhuizen welke middelen en vergoedingen krijgen. De ziekenhuizen hebben er noodgedwongen mee te dealen.
Even verderop geeft u het zelf al aan. De politiek ofwel de regeringen van de laatste 10 jaar zijn het probleem. Alles is uitgeknepen en afgemeten aan een "normale" bezetting en niet naar een mogelijke calamiteit.
Duitsland heeft meer IC capaciteit en verpleegkundigen in verhouding omdat men daar niet zo de kaasschaaf erover heeft gehaald. In Zwitserland is zelfs een nog grotere capaciteit en betere salarissen.

In Nederland moet elke partij iets krijgen voor haar hobby's, ook partijen die niet in de regering zitten maar die Rutte vaak nodig heeft tbv de meerderheid te behouden bij bepaalde stemmingen in de kamer. Zoals een Groen Links.
Men geeft liever 160 miljoen uit aan twee schilderijen, Marten en Oopjen omdat destijds vooral Pechtold D66 en in de regering dit van zeer groot belang vonden. Of miljarden telkenmale naar het zuiden "schenken" ipv lenen omdat men aldaar weigert zo rigoreus te bezuinigen of te reorganiseren zoals wij hier deden na de crisis die begon in 2008 na de val van Lehman Brothers.

Of een stad Amsterdam die ondertussen al meer dan 25 miljoen en de teller loopt nog altijd op, heeft besteed aan een 200 illegalen van "We are here" die telkens huizen en panden kraken omdat ze illegaal zijn en niet terug willen naar land van herkomst. Reden waarom mem een brandweer kazerne voor teveel geld ombouwd tot woonruimte voor deze lieden. Aan die lui besteed GroenLinks, Rutger Groot Wassink nog liever geld, meer geld dan aan een dakloze ondernemer of Nederlander in de bijstand.
En zo kan men nog 1000 voorbeelden opnoemen. Okay nog één dan.

Alle nieuwbouw die nodig is vanwege de migranten kost miljarden elk jaar opnieuw, nog niet te spreken dat na 10 jaar een 80% nog niet werkt en onderhouden wordt door de staat, scholen, zorg, juridische bijstand, uitkering, toeslagen enzovoort. Terwijl in het vluchtelingen verdrag en asielwet staat dat men na 5 jaar verblijf terug moet naar land van herkomst indien het aldaar in het deel waar men vandaan komt veilig is hetgeen ook geldt tijdens het 6e / 9e jaar. Dat onze regeringen nooit deze regels toepassen zorgt dat de kosten met miljarden per jaar cumuleren.
Dus wanneer u zich afvraagt waarom ziekenhuizen het niet oplossen dan weet u nu wellicht hoe het zit.

Verder schrijft u: "Als de nood in de zorg echt zo hoog is, dan moet de politiek hier toch ook financieele middelen voor vrijmaken"
Welnu men maakt miljarden vrij wanneer het om de groene hobby gaat en vooral natura 2000 wat een door EU politici en groene hobbyisten zoals boswachters ( S B B ) en milieufanaten is bedacht waarbij men ruim 31 miljard investeert in een paar grote windmolen parken waarmee we de doelstellingen nooit gaan halen omdat de afschrijving van die dingen gigantisch is en de opbrengst laag. Er zet immers geen enkele boer ook niet in de Wieringermeer een windmolen weg zonder de dikke subsidie waarna de "groene" stroom niet naar huishoudens en industrie gaat maar naar oa datacenters van Microsoft en Google die de grond voor een prikkie krijgen want zgn paar honderd arbeidsplaatsen en ze betalen amper belasting hier.
Daarom dus.

Een vaccin is wel de oplossing. De meeste kunnen meerdere Corona mutaties aan en zijn snel te modificeren om mogelijke groot afwijkende mutaties ook aan te kunnen.
Niet te veel complotfilmpjes kijken helpt ook.

0
Kelder is de Man 22 december 2020 om 18:10

Doorak
Wat wil je er aan doen. Gewoon iets minder het nieuws volgen vermindert stress en vergroot de levensvreugde.

0
doorak 22 december 2020 om 19:46

Ik doe er niets aan. Heb geen stress maar blijf wel op de hoogte, professioneel gezien maar ook uit interesse.
Was maar om uitvoerig aan te geven dat de opmerking aangaande de ziekenhuizen kant nog wal raakte.

0
kleomantre 22 december 2020 om 20:18

@doorak het bezuinigen gaat volgens mij al verder terug. Het adagium in de jaren negentig was toch dat de vrije markt heilig is. Gevolg als bijna overal is dat het een kostenopdrijvend effect had, waarbij ziekenhuizen tegen elkaar gingen concurreren en massaal dure apparatuur aanschafte waar er veel te veel van is gekomen, er wat nutteloze duurbetaalde managementlagen bij zijn gekomen die het beste uit de concurrentieslag moeten halen en aan de onderkant blijft dan te weinig geld over om voldoende personeel in te huren laat staan fatsoenlijke werkuren aan te bieden voor een interessanter salaris. Zelfde als met onderwijs waar het nu blijkbaar normaal is om voor veel geld via uitzendbureas docenten in te huren dat de kosten overstijgt van personeel in loondienst, maar goed geld kan er daar ook niet bij.

0
SnellePelle 22 december 2020 om 21:05

Grappig, men insinueert dat zorgcapaciteit door de regering wordt gereguleerd. Enkel stelt de overheid geld beschikbaar en organiseren de ziekenhuizen passende zorg. Dat zij uit winst oogmerk afgeschaald hebben in ic capaciteit is een efficiëntie slag van de zorg BV’s zelf.

Dit geeft gelijk de grote fuck up aan waar we tegenwoordig mee te maken hebben: de overheid is niet in controle van onze zorgstaat.

0
Jungle Man 22 december 2020 om 14:52

Denk dat het ‘veiliger’ is en NL cyclo cross te houden in de buitenlucht, dan een NK schaatsen binnen in een hal.
Echter, gezondheid / veiligheid gaat voor alles

0
guyremgabdel 22 december 2020 om 14:58

Als ik het artikel lees, dan moet ik toch even terugdenken aan de reacties en kritiek die ik in de lente kreeg van bepaalde mensen omdat men in NL het toch zo veel beter deed en wij in B panikeurs en zwartkijkers waren. In B gaan de wedstrijden toch nog altijd door.

0
doorak 22 december 2020 om 15:54

In België en met name Vlaanderen is wielrennen een halszaak, in Nederland een bijzaak.

0
Patrick 22 december 2020 om 15:49

Hulst wel maar Zaltbommel niet? Wat een lachwekkend beleid. Alle maatregelen opheffen.

0
Robbiebier 22 december 2020 om 17:28

We zijn hier al jaren naar de KLOTUHH.
Helemaal eens met fdj en doorak.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone