Mathieu van der Poel vierde tijdens WK Mountainbike Marathon

zondag 25 juni 2017 om 13:46
Mathieu van der Poel vierde tijdens WK Mountainbike Marathon

Foto: Orange Pictures (archief)

Mathieu van der Poel is tijdens het WK Mountainbike Marathon in het Duitse Singenop een vierde plaats geëindigd. Aanvankelijk meldde de organisatie dat hij vijfde was geworden, maar de jury paste na afloop de uitslag aan. De wereldtitel ging naar de Oostenrijker Alban Lakata.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.
Van der Poel maakte in het begin van de wedstrijd deel uit van een kopgroep van twintig renners, waar ook landgenoot Hans Becking deel van uitmaakte. In de finale bleven er vier renners over. Van der Poel had gezelschap van de Oostenrijkers Alban Lakata en Daniel Geismayr en de Portugees Tiago Ferreira. Van der Poel moest in de finale zijn drie medevluchters laten gaan.

Lakata besliste de wedstrijd in zijn voordeel en verwees Ferreira en Geismayr naar een tweede en derde plek. Het is na eerdere overwinningen in 2010 en 2015 de derde wereldtitel voor Lakata.

Van der Poel moest genoegen nemen met een vierde plek en finishte op 2’42” van de winnaar. Becking eindigde als zevende, waardoor er twee Nederlanders bij de beste tien eindigden.

WK Mountainbike Marathon 2017
Singenop (98 km)

1. flag-at Alban Lakata
2. flag-pt Tiago Ferreira
3. flag-at Daniel Geismayr
4. flag-nl Mathieu van der Poel
5. flag-cz Jaroslav Kulhavy
6. flag-ch Nicola Rohrbach
7. flag-nl Hans Becking
8. flag-cz Matous Ulman
9. flag-co Hector Leonardo Paez Leon
10. flag-at Hermann Pernsteiner

Dit artikel delen:

16 Reacties

Tom Rey 25 juni 2017 om 13:52

Het is altijd gokken waar je het meeste kans hebt, ik had hem dat hier op het NK toch toegedicht. Maar nette klassering voor VdP!

0
HoofdIsVrij 25 juni 2017 om 14:06

Nette klassering, maar toch een beetje tegenvallend na de afgelopen weken.

0
teunster 25 juni 2017 om 14:11

Vierde uiteindelijk begreep ik!

0
jooprioolpijp 25 juni 2017 om 14:18

Ik neem aan dat een aantal van de mannen die hier voor hem eindigen naar dit WK toe gepiekt hebben, dan is dit geen schande. Wellicht eerder een signaal dat hij keuzes moet gaan maken als hij echt om de knikkers mee wil doen. Hoe dan ook: klasse.

0
schipperaar 25 juni 2017 om 14:21

Als nieuwkomer maggie ook een keer een slechte dag hebben, benieuwd naar zijn verklaring.
Toch nog fantastisch tussen mannen die constant in de bergen vertoeven.

0
LaurentJalabert 25 juni 2017 om 14:25

Mwah.

0
Dutchbiker 25 juni 2017 om 14:35

Wat een veelzijdigheid. Mee eens dat hij zich nog meer op 1 discipline gaat richten (op de weg). Uiteraard als hij dit leuk vind, zijn keus.
@Laurent, een 4de plaats bij WK af doen met mwah, dit is gewoon weer een superprestatie

0
assen 25 juni 2017 om 14:37

Ik vind het tegenvallen, en wil graag weten wat de reden is. Technisch parcours? Conditie? Pech?

0
klootje kriekeljon 25 juni 2017 om 14:41

Reden? Vast drukker dan verwacht in de speeltuin.

0
Kaunertal 25 juni 2017 om 14:45

Na 74 km nog mee in de kopgroep van 4 en na 92 km op 1.44. Dat is een flink verschil in korte tijd. Maar wellicht gelost en vervolgens een tempo lager geschakeld.

0
Har77 25 juni 2017 om 15:01

Gekraakt in de slotfase. Had 'm vandaag beter verwacht, maar Lakata en Ferreira weer verrassend in oude vorm na matig voorseizoen. Giesmayer is zeer verrassend. Een Kulhavy in normale doen moet dit altijd winnen, maar die sukkelt dit seizoen een beetje. Ik zie zelf graag VDP dat wegwielrennen gewoon 3 jaar parkeren en zich richten op mtb xco goud in Tokio. Die Worldcup in Albstadt zegt veel meer over z'n mogelijkheden daar dan dit WK. Marathon is doorgaans veel minder technisch dan de XCO, dus dat laatste zou 'm beter moeten liggen. Zeker dit rondje in Singen is technisch (relatief) eenvoudig. Maar eerlijk is eerlijk: kans op eenzelfde scenario als bij Vos lijkt me groot. Probleemknieën, geen trainer/coach en altijd en overal volle bak. Weg, veld, xco, zonder duidelijk taperen in bepaalde perioden. Kan niet heel lang goed gaan en door het seizoen heen zou ik zeggen dat het beste eraf is na dat absurde weekend vorige week.
Hoop dat ie deze week rust pakt en toch start in de WB XCO in Vallnord volgende week, ipv de Slag om Norg.

De Maar vandaag trouwens voor het eerst als mtb prof voor team Ghost actief. Dus weg bij het team dat ie zelf mede heeft opgericht

0
DonQuijote 25 juni 2017 om 15:48

@Har77
“De Maar vandaag trouwens voor het eerst als mtb prof voor team Ghost actief.”
Maar helaas na 20 km ofzo zadelpen kapot.

Op de facebook pagina van de organisatie zag ik een video van een doorkomst op een klim op 73km, vd Poel hing met hangen en wurgen eraan bij de andere drie. Dus dat hij het niet heeft gered verbaast me niet. Ook zei Lakata in een live video net na de finish dat hij verbaasd was dat vd Poel de hele tijd er alleen maar aan kon hangen en niet 1 keer op kop kon komen.

Overigens, 98km in 3.10 minuten… Dat is zowat 33 km p/u. Hier in Catalunya rijden die toppers meestal 21,22 kmp/h gemiddeld. Zegt dus wat over het parcours, supersnel en niet al te technisch inderdaad.

0
Verweggistan 25 juni 2017 om 19:40

94. CASAGRANDE Francesco.

0
xistnc 25 juni 2017 om 19:56

@Verweggistan
Een kleinzoon, wellicht? :o

0
djoriana 25 juni 2017 om 20:04

4e worden en dan zeggen dat het teleurstellend is of een slechte dag…. hij is ook maar een mens!

0
Har77 26 juni 2017 om 08:57

@djoriana: als je in de worldcup xco 2e wordt achter Schurter én daarbij het duurvermogen van een wegrenner hebt valt die 4e plek tegen ja. De marathon is niet van het niveau van de xco. Resultaat mijns insziens te wijten aan dat, met alle respect, domme weekend van vorige week. Als je niet volledig fit en uitgerust aan de start komt heb je dus geen kans op goud. Ik heb maar 1 woord voor wat VDP momenteel doet: roofbouw. Waarom al die kermiskoersen rijden op de weg als je op de mtb in de xco wereldbeker gewoon kan meedoen om de knikkers? Kun je het seizoen mooi op plannen en past nog beter bij een CX voorbereiding ook. Nu is er totaal geen planning, geen lijn en nauwelijks rust. Leuk om te zien hoor, maar als je ook nog gewoon moet trainen is het ergens een keer op.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone