Wereldkampioen Van der Poel start niet in Cross Vegas

maandag 14 september 2015 om 15:25
Wereldkampioen Van der Poel start niet in Cross Vegas

foto: Marcel Koch

De wereldbekerselectie van Nederland voor de aankomende cross in Las Vegas is bekend. Wereldkampioen Mathieu van der Poel zal niet starten. Hij heeft last van een reactie op de blessure die hij opliep in de Ronde van de Toekomst. Lars van der Haar rijdt wel in Amerika.

De jongste Van der Poel-telg, wiens broer David ook rijdt in de gokstad, ging vooraf al niet uit van een goede klassering. “Ik heb veertien dagen echt helemaal niks gedaan, dat ga je in het begin van het seizoen wel voelen natuurlijk”, legt hij uit. Woensdagavond (plaatselijke tijd, red.) begint het World Cup-seizoen. In Nederland is dat donderdag in de ochtenduren.

“Als je in Las Vegas niet start, dan ga je het eindklassement niet meer winnen. Ik wil niet aan het eind van het seizoen tot de conclusie komen dat ik de wereldbeker wel had kunnen winnen. De veldrit in Las Vegas is iets unieks en het is mooi om daar in de regenboogtrui te rijden. En als ik geen last heb, kan het geen kwaad.”

Update 15.25 uur
Mathieu van der Poel gaat toch niet van start aan de Cross Vegas. Hij ondervindt te veel hinder aan zijn linkerknie. Door de blessure aan zijn rechterknie heeft de wereldkampioen zijn linkerknie overbelast, meldt de Nederlander op de ploegsite van BKCP-Corendon. “Ik keek nochtans hard uit naar de openingsmanche van de Wereldbeker. Op een ander continent mijn wereldkampioenentrui laten zien, leek mij wel wat. Een ideale start van het seizoen ken ik dus niet.”

Van der Poel gaat nu proberen de Soudal Grote Prijs Neerpelt te halen. Deze wordt op 26 september verreden. Mocht hij dat niet halen, dan kan de eerste wedstrijd in de Superprestige (4 oktober) een mogelijk beginpunt zijn. Dan vindt namelijk de cross in Gieten, Drenthe, plaats.

Wereldbekerselectie Nederland voor Cross Vegas (16 september)
Mannen
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-nl Lars van der Haar
flag-nl David van der Poel
flag-nl Corné van Kessel
flag-nl Thijs van Amerongen
flag-nl Niels Wubben
flag-nl Stan Godrie
Voorlopige startlijst mannen

Vrouwen
flag-nl Sanne van Paassen
flag-nl Sophie de Boer
Voorlopige startlijst vrouwen

Dit artikel delen:

14 Reacties

123poetertjes 14 september 2015 om 11:42

Wat een flauw ventje;)

Nu even serieus. Dapper dat hij het wel wil proberen, of het verstandig is is een tweede. Start hij eigenlijk in Richmond?

Daarnaast is elke reden om naar Vegas te kunnen gaan er één.

0
west 14 september 2015 om 11:46

Bij die Amerikanen en Canadezen zitten er wel een paar die niet aan weten wat ze overkomt als de Europeanen hun rondetijden gaan draaien…

0
Youri IJnsen 14 september 2015 om 11:49

Mathieu start niet in Richmond. Heeft zelf bedankt voor de eer, want Johan Lammerts heeft hem wel gevraagd. Hij achtte het niet verstandig, omdat hij dan langer in de States moest blijven. Daarmee zou hij belangrijke tijd verspelen in de voorbereiding op het cross-seizoen én kreeg hij nog af te rekenen met een jetlag wanneer hij terug zou keren in Europa. Die lag te dicht tegen de volgende cross. Was het WK in Europa geweest, dan had het echter geen probleem gevormd.

Zou er nog een berichtje van tikken, maar een dag na het gesprek volgde de val in de Tour de l'Avenir en was starten op het WK sowieso te vroeg gekomen.

0
Koersmaniak 14 september 2015 om 16:03

Waarom een wereldbekercross op een doordeweekse werkdag?

0
chasse patat 14 september 2015 om 16:27

@Koersmaniak In Las Vegas is het toch elke dag weekend!

0
lopje1 14 september 2015 om 16:37

Heeft gewoon geen zin om helemaal naar Amerika te gaan in de woestijn om daar zijn kunstje te laten zien.

0
brecht_vdk 14 september 2015 om 17:38

Het begint maar om 21u30, dus hier is dit om 6u30 tot 7u30 donderdag

0
Jan Blokland 14 september 2015 om 18:08

Ik denk nu toch dat Mathieu beter niet die ene etappe had moeten rijden na zijn val in de ronde van de Toekomst. Hij werd daar knap 2e, maar wat heeft het hem gekost?
Het zal wel niet. Maar toch?

0
achtpuntzes 14 september 2015 om 20:01

volgens mij is hij er al wel. gratis reisje Las Vegas ;)

0
Thijs E 14 september 2015 om 20:16

Volgens zijn eigen woorden is het nu einde verhaal voor winst in de wereldbeker. Dus zal het accent komen te liggen op de SP en de Bpostbank trofee. En het WK natuurlijk.

0
Rondo 14 september 2015 om 22:12

@jblokland de eerste 24 uur na een verwonding zijn cruciaal voor een goede genezing.
Werd hij niet eerste ?
Maar was het achteraf niet waard natuurlijk, maar achteraf is het makkelijk voorspellen.
VdPoel is nog jong, en weer een ervaring rijker.

0
Coldeportes 15 september 2015 om 12:14

Edit redactie: Dit is niet nodig

0
LinusGerdemann 15 september 2015 om 12:16

Tuurlijk valt die blessure wel mee Coldeportes. Dit is gewoon excuses bedenken om de dure reis niet te maken. Veldrijden is een kleine sport waarin een trip als deze extreem veel geld kost. Op deze manier 0.0 gezichtsverlies..

0
Coldeportes 15 september 2015 om 12:31

Twee weken volledig NIET kunnen trainen was dan ook een excuus? En niet waar?

0

Wielernieuws

Populair

Materiaalzone