Van der Poel verrast Aerts: “Ik pas voor Pontchâteau”
©Photopress.be
zondag 23 december 2018 om 17:38

Van der Poel verrast Aerts: “Ik pas voor Pontchâteau”

Mathieu van der Poel kondigde tijdens de persconferentie in Namen aan dat hij past voor de Franse manche in Pontchâteau. Toon Aerts – leider in het klassement – viel net niet van zijn stoel. “Bij deze kunnen mijn berekeningen van de voorbije weken in de prullenmand.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“Wat ik nog verwacht van het wereldbekerklassement? Niets!”, lachte Mathieu van der Poel tijdens de persbabbel na zijn overwinning in Namen. “Ik sta ondertussen wel derde, maar ik laat nog de manche in Pontchâteau vallen. Ik ga in die periode met de ploeg op stage naar Spanje.”

Toon Aerts schrok zich een hoedje. “Ik weet dat Mathieu niet met dat klassement bezig is, maar ik ben wél al een paar weken aan het tellen”, klonk het. “Ik leid nu met 17 punten voorsprong op Wout van Aert. Als in de resterende drie manches Wout tweede zou worden achter Mathieu en ik dan als derde eindig, dan zou ik twee punten overhouden en steek in de eindzege op zak. En dat is toch een van mijn objectieven deze winter. Nu Mathieu past voor Pontchâteau verandert dat natuurlijk de zaak.”

Tien punten verschil tussen 1 en 2; vijf punten verschil tussen 2 en 3
Ter verduidelijking: de dagwinnaar krijgt telkens 80 punten, de nummer twee 70, terwijl de derde 65 punten aan zijn totaal mag toevoegen. Met andere woorden, als Van Aert in Pontchâteau Aerts klopt, loopt de wereldkampioen die dag tien punten in. Toon Aerts gaat dus maar beter uit van zijn eigen sterkte.

“Vandaag was ik in elk geval niet goed genoeg. Al heb ik een excuus: dinsdag werd ik ziek, waardoor ik deze week maar 160 kilometer gefietst heb. Ik heb dat stilgehouden, maar tijdens de cross voel je dat natuurlijk. Ik wisselde een aantal goede rondes af met een paar minder goede.” Woensdag staat in Heusden-Zolder de zevende van negen wereldbekerwedstrijden op de agenda.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
23 december 2018 20:24
Mooi voor Aerts. Rijdt een prima seizoen en dit is toch een mooie bekroning op het geheel
    23 december 2018 20:30
    Ik denk dat je het artikel nog eens moet lezen.
    23 december 2018 23:04
    Dit is juist ellendig voor Aerts.
23 december 2018 21:38
WvA en MvdP hebben dit in de tent zo afgesproken.
23 december 2018 23:11
Eigenlijk wel prima van vdP. Aerts, zal een trapje extra moeten doen en minimaal WvA een keertje verslaan om zeker van de wereldbeker te zijn, lukt hem dan niet dan is die ook de titel niet waard.
    23 december 2018 23:14
    Hij heeft hem al twee keer verslagen in de wereldbeker dit jaar.
23 december 2018 23:16
Mathieu gaat gewoon zijn eigen gang. Telt geen punten, houdt geen klassementen bij en interesseert zich zelfs niet voor de wereldbeker. Hij heeft lak aan de berekeningen van Toon Aerts, die onderhand eens moet gaan bewijzen dat hij sterker is dan Van Aert.
23 december 2018 23:22
Het ene moment maakt Mathieu de sport kapot door altijd te winnen en nu is zijn afwezigheid weer oorzaak van grote schrik omdat een al uitgerekende winst op de tocht komt te staan.
23 december 2018 23:47
Haha mooi dit, wij zaten ook al te rekenen. Wordt nog een leuke strijd tussen van Aert en Aerts.
24 december 2018 11:36
Wout kan de WB nog winnen, zoveel is duidelijk.
24 december 2018 22:45
Beetje een zwaktebod als je van anderen afhankelijk moet zijn. Kom op Toon, beetje opmannen. Pak die Van Aert eens flink aan.

Reacties zijn gesloten.