Van der Poel trekt ook Franse Wereldbekermanche naar zich toe

zondag 17 januari 2016 om 16:01
Van der Poel trekt ook Franse Wereldbekermanche naar zich toe

Foto: Sirotti

Mathieu van der Poel heeft de Wereldbekermanche in Lignières-en-Berry naar zijn hand gezet. De wereldkampioen was voor de ogen van opa Raymond Poulidor duidelijk de betere van Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice) en Lars van der Haar (Giant-Alpecin).

Naar goede gewoonte pakte Europees kampioen Lars van der Haar uit met een razendsnelle start. Dat was ditmaal niet weggelegd voor Mathieu van der Poel, die zich niet eens in de top 15 wist te plaatsen. Van der Haar en Wout van Aert profiteerden hier vreemd genoeg niet van en lieten het tempo zelfs zakken, dus was het aan Laurens Sweeck om naar de leiding te gaan. De vicekampioen van België sloeg in één klap een klein gaatje, waardoor Van Aert en Van der Haar, maar ook Tom Meeusen, Clément Venturini en Sven Nys op achtervolgen aangewezen waren. Van Van der Poel was er toen nog geen sprake in de voorste gelederen.

Pas na 25 minuten kwam de wereldkampioen aansluiten en vijf minuten later ging hij naar de kop. Van der Haar spurtte direct naar het wiel, terwijl Van Aert na een stuurfout op een heuveltje een gat moest laten. De twee Nederlanders reden snel tien seconden weg, maar lang kon Van der Haar het wiel van zijn vluchtgenoot niet houden. De Europees kampioen moest passen en kreeg in de achtervolging nog wel de steun van Van Aert, maar het tweetal besefte dat de vogel was gaan vliegen. In de strijd om de Wereldbeker deed Van Aert uiteindelijk nog een goede zaak ten opzichte van Van der Haar, door plek twee naar zich toe te trekken.

Volgende week koerst Van der Poel op een door zijn vader uitgetekend parcours in Hoogerheide. Daar wordt gestreden voor de laatste manche van de Wereldbeker, waarin Van Aert nu een voorsprong van 21 punten telt op Van der Haar.

Wereldbeker veldrijden
Uitslag manche 5: Lignières-en-Berry

1. flag-nl Mathieu van der Poel (BKCP-Corendon)
2. flag-be Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice)
3. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Alpecin)
4. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)
5. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
6. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Murprotec)
7. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink)
8. flag-be Gianni Vermeersch (Marlux-Napoleon Games)
9. flag-fr Clément Venturini (Cofidis)
10. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)

Dit artikel delen:

27 Reacties

Smuckinho 18 januari 2016 om 09:05

Van sukkelen kun je niet echt spreken als ie wint hè ;)

Jibi 18 januari 2016 om 22:08

Johan Lammerts is erg blij als Lars Boom meedoet aan de Wk Veldrijden in Heusden Zolder; zo liet hij optekenen in De Gelderlander. Maar is er echt een reden om daarmee zo blij te zijn?
NIEUWEGEIN – Lars Boom is vast van plan om eind januari het WK veldrijden in het Belgische Zolder te gaan rijden. “Ik ben er blij mee”, reageert bondscoach Johan Lammerts, die in zijn selectie graag een plekje vrijmaakt voor de oud-wereldkampioen (van 2008).

  • 1
  • 2