Van der Poel toont zich bij terugkeer op mountainbike: “Niemand wilde echt met mij meerijden”

vrijdag 7 mei 2021 om 19:19
Van der Poel toont zich bij terugkeer op mountainbike: “Niemand wilde echt met mij meerijden”

Van der Poel op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel gaf na zijn gewonnen sprintrace in Albstadt toe dat hij wel weer een beetje aan het fietsen op de mountainbike moest wennen. “Aan het rechte stuur, het was vaak dringen. Maar uiteindelijk wist ik gelukkig de zege naar me toe te trekken.”

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Van der Poel liet zich in de tweede van de acht ronden meteen zien met een krachtsexploot. “Zo wilde ik de groep wat uitdunnen”, lichtte de renner van Alpecin-Fenix toe. “Door de wind op kop was het tactisch op de aankomststraat en was elke ronde een sprint. Ik probeerde met een kleine groep weg te komen, maar niemand wilde echt met mij meerijden. Daardoor kon een grote groep terugkomen. Toen probeerde ik wat te herstellen voor de laatste ronde.”

Of zijn optreden op de short track garanties geeft voor de olympische cross-country van zondag, vindt hij moeilijk te zeggen. “De short track is niet hetzelfde als wat we zondag zullen zien. We hebben de laatste paar jaar gezien dat er vaak verschillende winnaars zijn. Ik ben blij dat ik deze wedstrijd kon winnen, maar het zegt waarschijnlijk niets over zondag.”

Ook was de Europese kampioen van 2019 niet echt met de instelling van start te gaan om meteen zijn stempel te drukken. “Zoals ik eerder al zei, wil ik vooral rijden voor een goede startpositie voor de Spelen en dus zo veel mogelijk punten pakken. Ik ben blij dat ik zondag met een leiderstrui kan beginnen.”

Dit artikel delen:

24 Reacties

Groningen 7 mei 2021 om 19:30

Stel je bent een Schurter, hoort al jaren bij de allerbeste in je sport, en dan doet er af en toe een Van der Poel mee, en je wordt naar huis gereden. Misschien is hij blij met de extra uitdaging, maar het moet toch vooral frustrerend zijn.

adelaarvanantwerpen 7 mei 2021 om 19:43

In de shorttrack is VDP al altijd super dominant geweest. Ik ben vooral benieuwd hoe goed hij zondag zal zijn. Als hij daar dezelfde dominantie toont als in 2019 zal VDP makkelijk Olympisch kampioen worden.

dikkechaap 7 mei 2021 om 19:50

Het zal tussen Pidcock en Van der Poel gaan in Tokio. Ik vrees dat de jonge Brit een betere voorbereiding zal hebben en weleens met de hoofdvogel zou gaan kunnen vliegen.

Oblomov 8 mei 2021 om 00:35

Schurter was lovend over Van der Poel in zijn interview. Blij dat hij er weer bij was en dat hij het mooi vond om hem in al die drie disciplines te zien meedoen.

Schurter wordt deze maand 35. Hij zal er ongetwijfeld nog alles aan doen om te winnen, maar zijn carrière is natuurlijk al lang en breed geslaagd. Heeft Olympisch goud en ‘tig wereldtitels op zak. Alles wat hij in de herfst van zijn carrière nog meepakt is mooi meegenomen, maar gefrustreerd raken als het niet lukt kan ik me niet voorstellen. Dat straalt hij in ieder geval niet uit.

biggy 8 mei 2021 om 07:07

@DikkeSchaap

Voorbereiding zal een rol spelen maar aan de intrinsieke conditie kun je niet zoveel meer aan veranderen de komende maanden. Als Pidcock van vdP wil winnen moet hij hem dus naar huis gaan rijden op het parcour of kloppen in een sprint. Het feit dat vdP deze XCO sprint met twee vingers in de neus wint vs de top 40 die er het hele jaar voor trainen zegt genoeg. Het is echter even afwachten wat er zondag gaat gebeuren. Gezien Pidcock zondag ook start zullen we snel genoeg zien wie op dit moment de beste papieren heeft.

Hoewel het in Tokio wel een warme klamme bende zal zijn qua temperatuur/vochtigheid en volgens mij kan vdP daar wat minder goed mee overweg.

antilek 7 mei 2021 om 19:33

Ik zou het ook heel irritant vinden als er opeens een ” halve zool” weer eens een keer meedoet.

devlo 7 mei 2021 om 19:35

De beste allrounder allertijden er is geen betere in deze sport en ook niet evenpoel of een eddy merckx die mogen zijn fiets alleen schoonmaken en poetsen MVP de beste

RidderSchwobin 7 mei 2021 om 19:46

PFP……..

Melkzuur 7 mei 2021 om 19:48

Hé, je zegt enkel namen van Belgische wielrenners. Was het je zelf ook opgevallen?

TIO 7 mei 2021 om 20:39

Dude

Thijs E 7 mei 2021 om 20:52

Ik vind dat MVDP met PFP en een jongen en een meisje moet krijgen. En dat er een voor Frankrijk rijdt en een voor Nederland.

Ik zet de crowdfunding vast even aan.

winningmood 7 mei 2021 om 21:10

De beste fietsenpoetser is Adrie vd Poel. Alleen daar wilt Mathieu op fietsen.

Lalsacien 7 mei 2021 om 21:14

Ferrand Prévot is volgens mij samen met Julien Absalon. Dat is ook een sterke combinatie wat betreft genen doorgeven.

Edwin Jansen 8 mei 2021 om 01:06

Vergelijkingen maken met Eddy Merckx…. pffff… het zijn boute uitspraken. Ook het gemak waarmee Evenepoel wordt afgeschreven. Als je echt een mening wil hebben zou ik zeggen vraag Roger de Vlaeminck eens naar zijn mening over Mathieu. ;-)

biggy 8 mei 2021 om 07:15

@Edwin

Eddy doet sowieso niet mee natuurlijk. Die beste man heeft zijn resultaten enkel met doping bereikt. Minstens 3 keer officieel betrapt en leverde vaak plasjes van andere renners in.

Evenepoel is een groot talent. Als hij zijn ambities door kan trekken gaat hij een hele grote worden. Maar ik acht de kans klein dat hij de overstap zal maken naar het veldrijden of MTB. 5x TDF winnen is leuk maar dominant zijn in 3 compleet verschillende disciplines is wat mij betreft een stuk imposanter.

Edwin Jansen 8 mei 2021 om 13:46

@Biggy volledig mee eens. Ik had eigenlijk beter moeten weten en gewoon moeten zeggen dat je geen renners uit verschillende periodes met elkaar kunt vergelijken.

Posterix 8 mei 2021 om 18:52

Whahahaha @Edwin Jansen “boute” uitspraak! Gedaan op het toilet?

thorsen 7 mei 2021 om 19:57

Eerste veldrit van het seizoen gewonnen, eerste wegrit van het seizoen gewonnen, eerste mountainbikerit van het seizoen gewonnen. Het is weer zo ver.

Koers 7 mei 2021 om 20:42

Nog belangrijker: hij gaat natuurlijk zijn laatste ritten winnen: wk veldrijden, OS of wk mtb en Roubaix (tenzij hij Lombardije rijdt)

Edwin Jansen 8 mei 2021 om 01:03

Hoe zit dat nu precies met Tom Pidcock. Ik zie dat hij vandaag niet mee deed. Betekent dat hij genoegen neemt met een mindere startplek in Tokyo?

biggy 8 mei 2021 om 07:16

Alleen de top 40 deed mee met de sprint. Pidcock staat lager op de ranking. Volgens mij gaat Pidcock alle WB’s fieten en punten sprokkelen. vdP rijdt er maar 2.

Edwin Jansen 8 mei 2021 om 13:47

Thx. Dan ben ik benieuwd wat de inhaalrace gaat worden voor Pidcock morgen.

Posterix 8 mei 2021 om 18:53

Hoeveel punten krijg je voor welke plek en hoeveel races zijn er? Kan ik dat ergens vinden?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair