Van der Poel: “Tevreden, maar had graag gewonnen”
foto: Jos Kafoe
zondag 9 oktober 2016 om 18:00

Van der Poel: “Tevreden, maar had graag gewonnen”

Mathieu van der Poel leek in kansrijke positie op weg naar drie op drie in de DVV Verzekeringen Trofee-cross van Ronse, maar materiaalpech wierp hem terug naar plaats vier. Daar zou hij ook eindigen. “Ik ben tevreden over vandaag, maar ik had graag gewonnen”, laat hij aan WielerFlits weten.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Crank kapot getrapt
Op twee en een halve ronde van het eind trapte de Nederlands kampioen veldrijden zijn rechtercrank kapot, maar hield er geen letsel aan over. “Op de training heb ik het ooit een keer eerder gehad, met een nieuwe fiets die nog niet goed vaststond. Ik denk dat dit nu ook het geval was, in combinatie met kracht. Maar dat neem ik niets of niemand kwalijk, dat kan altijd gebeuren.” Door het technisch maleur kon hij niet trappen en moest een behoorlijke afstand naar de materiaal post te voet afleggen.

Vertrouwen getankt voor Zonhoven
Met zijn winst van vorige week in Gieten en die van zaterdag in Meulebeke, boekte de crosser van Beobank-Corendon twee onverwachte zeges. Pas over drie weken verwacht hij weer terug te zijn op zijn top. “Ik kan moeilijk zeggen dat mijn niveau hoger is dan ik vooraf dacht. Ik heb nog niet echt blokken bergop getraind. Maar tijdens de trainingen is de verhouding wattage/hartslag wel goed. Ik ga in ieder geval met veel vertrouwen naar de kuil in Zonhoven volgende week.”

[poll id=”331″]

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
9 oktober 2016 18:05
Kijk er al naar uit om hem daar een uur te zien knallen.
9 oktober 2016 18:26
Verschil tussen van Aert en van der Poel is dat de eerste nooit opgeeft na
pech en ook nooit z'n kop laat hangen .
9 oktober 2016 19:12
Hoe kun je nou zeggen dat VDP altijd z'n kop laat hangen. Nergens op gebaseerd.
9 oktober 2016 19:33
@tykkethor
Je kan dat bvb baseren op deze namiddag.
9 oktober 2016 19:34
Dat hebben we gister gezien dat van Aert zijn kop nooit laat hangen. Wat een gezeik.
9 oktober 2016 19:34
Limburgia heeft wel gelijk maar het gaat ook om wanneer je pech krijgt in de wedstrijd.
Van Aert vind ik in prinicpe de betere crosser. Zonder vd Poel zou het wel heel erg saai worden.
9 oktober 2016 19:46
Wellicht kon Mathieu gewoon niet beter, dan heeft het niets te maken met zijn kop laten hangen....
9 oktober 2016 20:02
Zowel van Aert als van der Poel zijn echte winnaarstypes voor wie enkel de winst telt. Gister leek van Aert er echt de brui aan te geven toen het niet liep maar denk dat van der Poel ook niet meer alles heeft gegeven toen winst niet mogelijk bleek na zijn pech.
9 oktober 2016 22:19
Het lijkt mij dat die twee van elkaar wel weten wanneer achtervolgen geen zin meer heeft als je pech hebt gehad.
9 oktober 2016 23:07
Van der Poel gaf zelf aan, in een interview op de Belg naderhand, dat hij eerst het vertrouwen in de fiets weer even moest herwinnen na het breken van de crank en dat de benen de laatste rondes ook behoorlijk vol schoten.
10 oktober 2016 06:09
Van Aert lijkt me mentaal ook een stuk sterker dan MvdP. Beste voorbeeld vind ik nog het WK veldrijden van vorig jaar.
10 oktober 2016 09:25
Mathieu is inderdaad een nietsnut eerste klas..! Hij zegt wel dat zijn crank is gebroken maar hij kon gewoon niet beter en zoekt nu al naar excuses. Rest van het seizoen wordt helemaal niks meer. Graag allen alleen nog supporteren voor van aert.
10 oktober 2016 13:07
@Doomsday, onnozel manneke hou oud ben jij eigenlijk om hier zo een belachelijke reaktie te geven. Geef een fatsoenlijke reaktie of blijf hier van deze Nederlandse site weg. Ik hoef er vast niet bij te vertellen dat jij zo een kinderachtige Belg bent die niet tegen het verlies kan. Buitenlanders meedoen, ja graag, maar vooral niet gaan winnen, dan gaan ze zich tegen je keren, kijk maar naar Groenendaal, Boom en ook Stybar. VdP staat volgens mij hetzelfde te wachten als hij iets te vaak gaat winnen.
10 oktober 2016 13:25
Beekman, dank voor je reactie. Ik zal in het vervolg mijn sarcasme er nog dikker bovenop leggen. btw ik ben een Nederlander, nouja Zeeuw.
10 oktober 2016 13:31
@ Doomsday:
er bestaat zoiets als een knipoog-emoticon, dan kan je jouw sarcasme uit elkaar houden van soortgelijke reacties van 'wielerliefhebbers' die zulks wel menen.

Reacties zijn gesloten.