Van der Poel testte in Primus Classic nog eenmaal de benen: “Dat voelde goed”

zaterdag 21 september 2019 om 19:19
Van der Poel testte in Primus Classic nog eenmaal de benen: “Dat voelde goed”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel is klaar voor het wereldkampioenschap in Yorkshire. Zaterdag testte de Nederlandse topfavoriet nog eenmaal de benen in de Primus Classic, op de beklimming van de Moskesstraat. Alleen Peter Sagan en Greg Van Avermaet konden met veel moeite volgen. “Ik heb even de benen getest en dat voelde goed”, concludeert MVDP tevreden.

“Na die kasseiklimmetjes was er wel iets meer mogelijk, maar de samenwerking kwam niet snel genoeg op gang. Daarna zaten we met redelijk wat man terug samen. Jammer dat de koers daarna een beetje op slot ging. Anders had er misschien meer ingezeten”, vertelt Van der Poel over zijn laatste wedstrijd voordat hij afreist naar Groot-Brittannië.

Daarin eindigde hij als negentiende. “Dat komt omdat ik niet heb meegesprint. Ik zat namelijk niet goed gepositioneerd”, legt hij uit. “Sowieso ben ik op zo’n aankomst – als de koers niet lastig genoeg is geweest –  normaal niet de snelste. Daarom ben ik maar rustig naar de meet gereden.”

Na de wedstrijd besloot de coureur van Corendon-Circus nog honderd kilometer bij te trainen, om maar genoeg kilometers in de benen te hebben voor Yorkshire, waar er 285 kilometers overwonnen moeten worden. “Kwestie van de afstand nog één keer in de benen te hebben”, aldus Van der Poel. “Dat vind ik toch belangrijk. Een keertje in de buurt van die 300 kilometer komen. In de Tour of Britain is mij dat niet gelukt. Dit was de ideale dag om dat te doen. Zo heb ik het voor de klassiekers ook gedaan.”

De Nederlander kijkt daarom ook terug op een goede dag. “Ik ben uit de problemen gebleven”, zegt hij tot slot. “Daarnaast heb ik mij geamuseerd. Dat was natuurlijk helemaal goed.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Franco Ballerini 21 september 2019 om 19:24

Van Avermaet nam onmiddellijk over, Sagan bleef een tijd in het laatste wiel en later een halfslachtige kopbeurt. Mooi van Greg, zwak van Peter.

Random wielerliefhebber. 21 september 2019 om 19:31

Peter reed vandaag in dienst en als je dat bedenkt word het opeens logisch :p

Peter Lippens 21 september 2019 om 22:32

Sagan is gewoon een sleper en bovendien allesbehalve populair bij zijn collega’s, is al herhaaldelijk gebleken. Mot niks van da ventje hebben.

josi 21 september 2019 om 19:40

De voorbereiding is in ieder geval prima verlopen. Benieuwd hoe lang VdP zich op het WK in zal kunnen houden.

Tuubke 21 september 2019 om 19:41

MvdP zal eraan moeten wennen dat niet iedereen met hem naar de streep wil rijden. Sagan heeft dat ook een tijd gehad: zodra hij meezat, hield de rest de benen stil. En zoals hierboven gezegd: Sagan reed nu voor Ackermann, dus die hoefde/mocht niet.

Vibeman 21 september 2019 om 20:21

De nieuwe Wereldkampioen!

Wildebert 21 september 2019 om 21:03

Wel eens gehoord over de huid en de beer?

Doswielos 21 september 2019 om 22:04

Vandaag even lekker de benen getest, daarna nog even 100km (waarschijnlijk naar huis) gefietst. Als hij al niet gereed was voor het WK, dan is hij het nu wel. Maar zoals een paar mensen hierboven al zeggen, vraag ik mij serieus af of het verstandig was om deze goede vorm te laten zien (Tour of Britain). Hoop van ganser harte dat hij Wereldkampioen wordt, maar ben echt bang dat hij een te grote marker met zich meedraagt, waardoor Sagan, Alaphilippe, Gilbert en consorten veel te veel op hem gaan letten en er een outsider met de Wereldtitel vandoor gaat.

tendam 21 september 2019 om 22:36

Gilbert heeft zelf ook supervorm laten zien. En nu extra taai met de Vuelta in de benen.

Viktrodriguez 22 september 2019 om 00:12

Ik zie niet in waarom het probleem zou zijn. Vd Poel was voor Britain al een van de grote favorieten waarop de concurrentie ging letten, dus wat dat betreft verandert er niks aan zijn koers. Daarnaast is het ook wel handig voor jezelf te bevestigen dat de benen goed zijn, daadwerkelijk tijdens de koers.

Overigens heeft niet alleen Gilbert vorm laten zien. Ook Matthews, Greg en Sagan hebben een en ander laten zien de laatste weken.

vanSpringel 21 september 2019 om 22:20

Vanaf nu naar de supercompensatie.
Greg had wat moeite naar het achterwiel van MvdP te komen.

Samlambeej 21 september 2019 om 22:38

Nu is die extra 100 nieuws maar mannen als Armstrong, Bernal, Evenepoel, Van der Poel, … fanatici van de sport zitten sowieso het meest en het hardst op hun fiets rond te vliegen.

Emergo 22 september 2019 om 11:26

Probeer het nog eens.

Headlines

Materiaalzone

Populair