Van der Poel pareert kritiek over profiteren van fietswissel
foto: Jos Kafoe
maandag 7 november 2016 om 09:44

Van der Poel pareert kritiek over profiteren van fietswissel

In Vlaanderen werden gisteren kanttekeningen gezet bij de overwinning van Mathieu van der Poel in de cross van Ruddervoorde. De Nederlands kampioen zou ten onrechte hebben geprofiteerd van een fietswissel van Wout van Aert. Het gat dat bij die wissel werd geslagen zou de wereldkampioen niet meer overbruggen.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
“Dat sommigen dat niet fair vinden, weet ik. Maar ik had het in eerste instantie écht niet door”, zegt Van der Poel tegen Het Nieuwsblad. Volgens de Belgische krant “profiteerde [Van der Poel, red.] optimaal van een fietswissel van Wout Van Aert om de beslissing te forceren”.

“Ik had het eigenlijk niet door”, blikt Van der Poel terug. “Pas toen ik het gaatje zag, wist ik dat ik moest doorgaan. Dat sommigen dat niet fair vinden, weet ik. Maar ik had het in eerste instantie écht niet door. Na de materiaalpost natuurlijk wel maar het was zijn keuze om te wisselen, niet de mijne… En dan twijfelde ik niet.”

Voor de Nederlander was de overwinning in Ruddervoorde een welkome opsteker na zijn slechte dag op de Koppenberg. Van der Poel heeft alle drie de wedstrijden in Superprestige gewonnen. Hij staan dan ook aan de leiding in dit klassement.

[poll id=”347″]

 
42 Reacties
Sorteer op:
7 november 2016 09:46
Eh... laten we Max Verstappen ook maar vragen van het gas te gaan als Raikkonen banden wisselt?
7 november 2016 09:57
Wat een bullshit. Uit welke hoek komt die kritiek dan?
7 november 2016 09:59
Natuurlijk mag hij doorrijden, wissels zijn immers een onderdeel van de tactiek...!
7 november 2016 10:01
@wheeliewillie Uit ''Vlaanderen'', dat is toch duidelijk? :) Komt inderdaad in de buurt van riooljournalistiek. Relletjes zoeken waar er helemaal geen zijn. Ik heb Van Aert hier niet over horen mopperen!
7 november 2016 10:15
Huh? Dit hoort toch gewoon bij de cross, ik heb ook niemand kritiek weten geven. Misschien wat foute titel van Wielerflits, want wie zegt dat iemand er kritiek op heeft? "Dat sommigen dat niet fair vinden, weet ik. Maar ik had het in eerste instantie écht niet door." De vraag is waarom Van Der Poel dit antwoordt. Begint hij er zelf over, kreeg hij van journalist de opmerking dat er kritiek op hem was, of vindt de journalist zelf het misschien unfair?
7 november 2016 10:18
Als Wout de keuze maakt om te wisselen is dat zijn probleem. Je kunt verwachten dat, wanneer je zo aan je tegenstander gewaagd bent, de ander je probeert aan te vallen. Ik weet ook niet wat de reden van wisselen was. Het was drassig, maar er bleven geen hele kluiten modder aan de fiets hangen. Misschien iets meer druk? Of geen vertrouwen in materiaal?
7 november 2016 10:20
Typisch nieuws bij een gebrek aan echt nieuws. In de 'beste vrienden koers' voor een goed doel wachten we gewoon op elkaar. In topsport geven we geen cadeautjes. Andersom is dat precies hetzelfde.
7 november 2016 10:26
Ik volg veldrijden amper, maar is het niet zo (net als bij F1) dat een pitstop je een paar seconden tijd kost maar dat daar tegenover staat dat je met schoon/beter materiaal je weg vervolgt? In dat geval zou wachten echt belachelijk zijn.
7 november 2016 10:33
Haha, wat een gefrustreerde journalisten bij Het Nieuwsblad. Ik heb er van Aert niet over gehoord.
7 november 2016 10:34
dat het nieuwsblad dit soort riooljournalistiek bezigt is toch geen reden om het zo maar over te nemen? overigens wordt het mij nergens duidelijk van wie deze kritiek nou eigenlijk komt. in zowel het artikel hier als bij het nieuwsblad komt dat nergens naar voren.
7 november 2016 10:35
Sommige Belgische journalisten kunnen nog wat leren in de edele kunst van het verliezen.
7 november 2016 10:37
Snel overstappen naar de weg,laat die Belgen lekker alleen tegen elkaar folklore fietsen!
7 november 2016 10:38
Belachelijke kritiek, dat is natuurlijk gewoon onderdeel van de wedstrijd. Straks moeten we zeker ook de wedstrijd platleggen als iemand een paar seconden verliest door een slippertje. En bij de concurrentie kunnen wegrijden omdat jij op een schone fiets zit en zij niet, mag dan natuurlijk ook niet.
7 november 2016 10:44
De pers heeft nog al eens geprobeerd van Wout en Mathieu wat tegen mekaar op te zetten, ook bv na Gieten en Zonhoven. Sensatie zoeken terwijl er voor geen van beide renners een probleem is...
7 november 2016 10:44
Het grappige is dat je Van Aert, zo'n beetje de enige Belg zonder Calimero-complex, er niet over hoort. Maar verder doen ze weer waar ze goed in zijn: huilie, huilie. Zorg nu eerst maar dat niet elk gehucht 24 burgemeesters heeft, praten we daarna verder.
7 november 2016 10:54
Wat een onzin, gestook van de Belgische media. Van Aert gaf in het interview na afloop zelf al toe dat ie op het verkeerde moment wisselde en Mathieu duidelijk de sterkste in koers was (bleef vooruit ondanks de foutenlast).
7 november 2016 11:05
Haha. Wat een teleurgestelde journalist. Hierbij de zinnen van Wout; Wout van Aert legde zich neer bij zijn 2e plaats. "Van der Poel was vandaag gewoon sterker", reageerde de wereldkampioen na afloop. "Vooral met zijn versnellingen bergop maakte hij het verschil. Dit was geen parcours om in elkaars wiel te plakken. Mathieu nam meestal de koppositie en kon telkens een kloofje slaan." "Maar ik ben ook wel een beetje teleurgesteld. Die stomme fietswissel had ik nooit mogen doen. Ik wou een propere fiets, maar Mathieu mag je op die manier nooit 50 meter geven." "Maar als ik niet wissel, was Van der Poel misschien ook wel weggereden op een ander moment." Bron; Sporza.
7 november 2016 11:06
als Youri iets onaardigs zegt over van Aert, komt het dan ook in een nieuwsbericht op Het Nieuwsblad?
7 november 2016 11:13
@ 8.6 Dat komt dan zelfs op het 8 uur nieuws. ;) Wie durft er zomaar negatief te praten over belgische wielrenners.
7 november 2016 11:16
Ik zou als vd Poel zijnde gewoon stellen dat iedereen die een fiets waagt te wisselen snoeihard gepakt wordt, het is maar dat je het weet.
7 november 2016 11:28
Kwouter ,Dan komen er kamer vragen over en gaat die gast met zijn pipo neus naar Den Haag om te overleggen met Rutte .Ik zie het al voor me komend jaar maart als Max voorop rijd en die Belgische trots stoffel rijd zowaar rond de 16 stek en gaat banden wisselen en dat moet max langs de kant gaan staan wachten
7 november 2016 11:31
Haha, er was niemand maar dan ook niemand die kritiek gaf op Van der Poel na de wedstrijd. Zelfs Wuyts vond het onderdeel van de sport. Wat een non-artikel.
7 november 2016 11:37
Komkommertijd.
7 november 2016 12:29
Als Belg zijnde, zag ik hier zeker geen graten in. Mathieu is zelf gevallen en reed Wout er gewoon er terug af, of is iedereen dit ook vergeten?? Inderdaad gewoon de journalisten die graag wouden uitpakken met een primeur... Niets van aan dat Belgen in het algemeen dit onsportief zouden vinden!
7 november 2016 12:30
Nergens kritiek geweest; volgende! :)

Reacties zijn gesloten.