Van der Poel opgelucht: “Blij om ook eens op zwaar parcours goed gevoel te hebben”
foto: PhotoPress.be
zondag 23 december 2018 om 16:49

Van der Poel opgelucht: “Blij om ook eens op zwaar parcours goed gevoel te hebben”

De Citadelcross werd voor de zoveelste keer dit crossseizoen een one man show. Mathieu van der Poel was op de Citadel van Namen overduidelijk beter dan zijn concurrenten Wout van Aert en Toon Aerts. “Het was heel leuk om ook eens op een zwaar parcours het goede gevoel te hebben. In het verleden is het op zulke parcoursen ook wel eens misgelopen”, vertelt de Nederlander na afloop in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Van der Poel moest dit jaar in de Koppenbergcross zijn meerdere erkennen in zijn concurrenten, terwijl hij ook in de Citadelcross vorig jaar Van Aert en Aerts voor zich moest dulden. Zaak was dus vooral voor de veldrijder van Corendon-Circus om zijn cross goed in te delen; en dat deed hij. “Ik had er in deze modderige omstandigheden zin in. Ik heb er gewoon voor gekozen om mijn eigen tempo te rijden, want als je over de limiet rijdt, is snel gedaan. Ik heb uiteindelijk toch nog een mooie voorsprong bij elkaar gefietst.”

“Ik amuseerde me tijdens de cross, daar krijg je moraal van. Als er dan iets goed gaat, dan gaan de andere dingen ook goed”, eindigt Van der Poel tevreden na een nieuwe zege.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
23 december 2018 16:53
Schrijf hem maar op voor de gp wallonie
    23 december 2018 17:56
    GP Wallonie? Serieus? Dat is op 18 september 2019...
23 december 2018 17:13
Patatje verdiend vandaag!
23 december 2018 17:29
Die techniek, om van te watertanden. Ook Wout van Aart was top.
23 december 2018 18:47
Hoeveel crossen had mvp vorig jaar na Namen niet gewonnen na wel gestart te zijn? Anyone? Dit jaar 2 crossen meen ik?
23 december 2018 23:18
Zoals hij die modder op die schuine strook aanpakte. Om van te watertanden !

Reacties zijn gesloten.