Van der Poel na tweede plaats in Zeven: “Was het hoogst haalbare vandaag”

Van der Poel na tweede plaats in Zeven: “Was het hoogst haalbare vandaag”

Foto: Orange Pictures - Sportfoto

zaterdag 25 november 2017 om 17:57

Mathieu van der Poel wist vandaag niet zijn vijfde zege op rij te boeken in de Wereldbeker. De Nederlandse kampioen kreeg in de tweede ronde af te rekenen met kettingproblemen. Hij wist door een verwoede inhaaljacht nog wel als tweede te eindigen, maar wereldkampioen Wout van Aert wist op superieure wijze uit de greep te blijven.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Na afloop van de moddercross gaf Van der Poel in het flashinterview dan ook aan dat een tweede plaats het hoogst haalbare was. “Het duurde een tijd voordat ik de ketting er weer op wist te krijgen. Ik heb vervolgens alles gegeven om nog terug te keren, maar Wout bleek vandaag gewoon te sterk.”

Aanvankelijk wist Van der Poel nog enkele seconden af te knabbelen van de achterstand, maar dichter dan een kleine halve minuut kwam hij niet. “Een halve minuut overbruggen doe je niet zomaar. Dan moet je echt over hele sterke benen beschikken, en die had ik vandaag gewoon niet. Ik denk dat het zonder pech ook moeilijk zou zijn geweest om hem te kloppen.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

yo-eddy 25 november 2017 om 18:26

Keurige reactie, zoals altijd eigenlijk. Hopelijk morgen echte strijd.

0
marehoek 25 november 2017 om 19:20

Net als Wout gewoon eerlijk, en dat siert die twee mannen, die elkaars prestaties kunnen waarderen, en bij verlies hun verlies nemen zoals een goeie
sportman beaamt, voorbeeld voor velen deze twee super atleten.

0
Taliesin 25 november 2017 om 19:32

Was spannend geworden als ze bij elkaar waren gebleven.
De achterstand van 30 seconden was ook wel heel fors he, dan had ie echt veel moeten goed maken. Je moet constateren dat Wout vandaag top was en we zullen morgen hopelijk zien hoe de strijd verloopt als Mathieu niet weer pech heeft.

0
Borsje 25 november 2017 om 19:40

Morgen revanche!

0
JohanP 25 november 2017 om 21:42

Mooie sportieve reactie, zoals het hoort.

0
DeGroteMolen 25 november 2017 om 23:00

Goed voor het veldrijden dit. Van Aert voor het eerst in staat het tegen van der Poel op te nemen dit seizoen, ook zonder de pech.

0
Fort 26 november 2017 om 07:30

Prachtig toch die twee gladiatoren!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone