Van der Poel na tweede plaats in Zeven: “Was het hoogst haalbare vandaag”
Foto: Orange Pictures - Sportfoto
zaterdag 25 november 2017 om 17:57

Van der Poel na tweede plaats in Zeven: “Was het hoogst haalbare vandaag”

Mathieu van der Poel wist vandaag niet zijn vijfde zege op rij te boeken in de Wereldbeker. De Nederlandse kampioen kreeg in de tweede ronde af te rekenen met kettingproblemen. Hij wist door een verwoede inhaaljacht nog wel als tweede te eindigen, maar wereldkampioen Wout van Aert wist op superieure wijze uit de greep te blijven.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na afloop van de moddercross gaf Van der Poel in het flashinterview dan ook aan dat een tweede plaats het hoogst haalbare was. “Het duurde een tijd voordat ik de ketting er weer op wist te krijgen. Ik heb vervolgens alles gegeven om nog terug te keren, maar Wout bleek vandaag gewoon te sterk.”

Aanvankelijk wist Van der Poel nog enkele seconden af te knabbelen van de achterstand, maar dichter dan een kleine halve minuut kwam hij niet. “Een halve minuut overbruggen doe je niet zomaar. Dan moet je echt over hele sterke benen beschikken, en die had ik vandaag gewoon niet. Ik denk dat het zonder pech ook moeilijk zou zijn geweest om hem te kloppen.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
25 november 2017 18:26
Keurige reactie, zoals altijd eigenlijk. Hopelijk morgen echte strijd.
25 november 2017 19:20
Net als Wout gewoon eerlijk, en dat siert die twee mannen, die elkaars prestaties kunnen waarderen, en bij verlies hun verlies nemen zoals een goeie
sportman beaamt, voorbeeld voor velen deze twee super atleten.
25 november 2017 19:32
Was spannend geworden als ze bij elkaar waren gebleven.
De achterstand van 30 seconden was ook wel heel fors he, dan had ie echt veel moeten goed maken. Je moet constateren dat Wout vandaag top was en we zullen morgen hopelijk zien hoe de strijd verloopt als Mathieu niet weer pech heeft.
25 november 2017 19:40
Morgen revanche!
25 november 2017 21:42
Mooie sportieve reactie, zoals het hoort.
25 november 2017 23:00
Goed voor het veldrijden dit. Van Aert voor het eerst in staat het tegen van der Poel op te nemen dit seizoen, ook zonder de pech.
26 november 2017 07:30
Prachtig toch die twee gladiatoren!

Reacties zijn gesloten.