Van der Poel na sterke tijdrit: “Goede indicatie richting WK”

donderdag 12 september 2019 om 20:28
Van der Poel na sterke tijdrit: “Goede indicatie richting WK”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel reed vandaag in de Tour of Britain zijn eerste tijdrit sinds mei 2018, toen hij tweede werd in de proloog van de Boucles de la Mayenne. De renner van Corendon-Circus wist echter wel ‘gewoon’ de leiderstrui te veroveren van Matteo Trentin. “Met de wereldkampioenschappen in het verschiet is een lastige tijdrit een goede indicatie”, aldus Van der Poel.

Van der Poel moest de ritzege laten aan de jonge Italiaan Edoardo Affini, maar de Nederlander klokte wel de zesde tijd in start- en finishplaats Pershore. “Het was al lang geleden dat ik nog eens een tijdrit had gereden. Mijn benen voelden vandaag echter goed. Ik hoop morgen ook op een goede dag”, aldus de nieuwe leider.

Het beloven nog twee spannende dagen te worden in de Tour of Britain, aangezien het verschil tussen Van der Poel en uitdager Matteo Trentin slechts zes seconden is. “We zitten heel dicht bij elkaar in de strijd om de eindzege. Hij heeft al bewezen heel snel te zijn in de strijd om bonificatieseconden. Het zal een mooi gevecht worden.”

Ook morgen zijn er weer bonificatieseconden te verdienen aan de streep, maar het grote voordeel voor Van der Poel: de laatste honderden meters in Burton Dassett Country Park lopen omhoog. “Het schijnt dat de finish weer heuvelop is en dat ligt me wel. Ik ga mijn best doen om weer vooraan mee te doen.”

“We hebben deze week al bewezen een sterke ploeg te hebben. We zijn in staat om de wedstrijd te controleren. Ik heb vertrouwen in morgen, al zal het afhangen van de benen. Maar als ik me goed voel, zal ik het altijd proberen”, zo besluit Van der Poel.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

11 Reacties

Baik-Baik 12 september 2019 om 21:51

Zit toch keurig op zijn tijdrit fiets. Die kromme katachtige rug is nou eenmaal zijn bouw.

Wheely 12 september 2019 om 23:05

Miauw Van Der Poes?

HV 12 september 2019 om 23:37

Ehmmm nee. Hij zit behoorlijk matig op z’n tijdritfiets.

Nu denk ik dat MvdP tijdrijden vrij saai vindt maar als hij tijd in de windtunnel zou spenderen, ging hij veel harder. Je ziet de inefficiëntie eraan af.

Met de motor zit het wel goed. Wat een bak vermogen zit er in die gast. Bizar.

yo-eddy 13 september 2019 om 08:08

@HV ….. heb je de hele tijdrit gezien? Het eerste deel zit hij echt keurig op zijn fiets hoor pas in de 2e helft begint hij wat meer te “werken”

robert-jan 13 september 2019 om 08:52

Enige nuance is hier wel benodigd. Mathieu is duidelijk geen tijdrijder maar zit voor iemand die geen tijdrijder is redelijk op zijn fiets. Er is zat winst te behalen maar je moet je afvragen of hij daar in wil en moet investeren. Daarnaast is een tijdritje zoals deze (ongeveer 15km) perfect voor hem natuurlijk, dit is namelijk veel meer vol beuken op de macht dan dat het aan komt op echte souplesse zoals benodigd bij een tijdrit van bijvoorbeeld 40km en dat zie je dan ook terug als je zijn hele rit bekijkt. Waar het in het begin netjes ronddraaien was was het tegen het einde over gegaan op vol stampen.

toiletduck 13 september 2019 om 09:08

@HV: kun je ook wat argumentatie en uitleg toevoegen voor de niet-bewegingswetenschappers onder ons?

Overigens herinner ik me nog dat Sven Kramer net op het punt van doorbreken stond. Die zou toch alleen echt gaan doorbreken als hij wat aan die inefficiënte techniek zou gaan doen…?

sooike 12 september 2019 om 23:11

Goed werk Mathieu! Succes morgen en zondag !

Wheely 12 september 2019 om 23:24

Ja wordt leuk, Matteo en Mathieu zijn ook wel aan elkaar gewaagd. Trentin heeft hem al eens geklopt in een grote wedstrijd… Spannond!

Mischa 12 september 2019 om 23:24

Zadel naar voren… geeft veel rust in beweging lichaam.

assen 13 september 2019 om 09:10

Affini had waarschijnlijk voordeel van de wind, je zag het aan de tussentijden. MvdP heeft deze tijdrit het beste gereden van IEDEREEN in het laatste uur! :-)

Ultras100 13 september 2019 om 09:33

Hij moet niet te hard aan z’n houding werken, want dan gaat hij aanzienlijk harder dan Evenenpoel…

Headlines

Materiaalzone

Populair