Van der Poel na sprintzege: “Was niet het plan”

Van der Poel na sprintzege: “Was niet het plan”

Foto: Orange Pictures/André Weening

zaterdag 2 juni 2018 om 09:38

Het kon niet op voor Corendon-Circus in de eerste etappe van de Boucles de la Mayenne. De Belgische formatie zag vroege vluchter Gianni Vermeersch zowel de bolletjes- als de blauwe trui grijpen, waarna uithangbord én titelverdediger Mathieu van der Poel de eindsprint wist te winnen in de straten van Gorron.

De 23-jarige alleskunner wist Marc Sarreau en Max Kanter overtuigend achter zich te houden. Op de ploegsite laat de Nederlander weten dat hij aanvankelijk geen rekening had gehouden met een dergelijk scenario. “Het was niet mijn plan om het op een sprint te laten uitdraaien. Het was echter mijn ploegmaat Marcel Meisen die mij het advies gaf te wachten op de sprint.”

Van der Poel staat uitgebreid stil bij het werk van zijn ploeg. “Ik moet mijn teammaten bedanken. Ze hebben mij in de finale perfect weten te positioneren. Dit is dan ook een overwinning van de gehele ploeg”, zo strooit hij met lof.

Met Van der Poel als nieuwe leider koerst het peloton vandaag over een afstand van 172 kilometer van St Aignan De Couptrain naar Pré-En-Pail-Saint-Samson. 

Dit artikel delen:

34 Reacties

FondriestTF3 2 juni 2018 om 09:44

Van der Poel is wereldtop. In het veld sowieso, op de MTB ook en hij kan ook bij World Tour ploegen terecht.

En dus…rijdt hij hier beneden zijn stand. Vind ik jammer.

Ventoux 2 juni 2018 om 10:26

@FondriestTF3
Ik denk dat hij bij een worldtour ploeg niet dezelfde vrijheid zou hebben om zich zowel op het veld, MTB en weg te richten. Dus laat Mathieu lekker zijn ding doen. Hij is jong genoeg om na de OS zich volledig op de weg te richten. En nog belangrijker als hij daar plezier in heeft wie zijn wij dan om hem richting de weg te pushen.

Handige Harry 2 juni 2018 om 10:46

Ik hoop dat hij dit jaar ook nog eens ergens start waar een echte bergrit is, toch wel nieuwsgierig hoe goed hij het daar zou doen.

Fast Freddy 2 juni 2018 om 10:46

Bij ieder bericht over MvP wordt geschreven dat men het jammer vind dat hij niet op de weg rijdt. Of tenminste in het WT peloton. Ondanks dat ik mij ook op een dergelijke manier heb uitgelaten wordt het inmiddels nogal vermoeid.

@redactie, kunnen we geen poll houden waarin we allemaal nog één keer kunnen aangeven waar we vinden dat vd Poel zou moeten rijden en er daarna met z'n allen over ophouden??

MatthiasVDH 2 juni 2018 om 10:55

Van Der Poel leiders- en puntentrui, Iserbyt jongerentrui en Gianni Vermeersch de bergtrui. Zegt genoeg over het niveau, denk ik dan.

Pédaleur de charme 2 juni 2018 om 11:09

@FF
Het wordt inderdaad een herhaling van zetten. Kun je als redactie natuurlijk ook voorkomen door niet elke scheet van VdP als wereldnieuws neer te zetten.

Ik zou VdP graag in de echte wegwedstrijden zien, maar hij kiest een andere weg. Prima natuurlijk, maar je kunt je wel afvragen of je daar nou steeds zo veel aandacht aan moet besteden. Ik kan me persoonlijk flink wat interessantere onderwerpen voorstellen dan de winst van VdP in een marginaal rittenkoersje.

MME 2 juni 2018 om 11:10

Iemand toevallig nog beelden van de overwinning?

Tour 2 juni 2018 om 11:14

En ik vind elke wedstrijd die MvdP rijdt interessant.
Maar dan juist niet die saaie door de ploegleiders besliste koersen.
Het hoort m.i. geen PlayStation spelletje te zijn.

Sammysosa 2 juni 2018 om 11:24

Sarreau is toch niet de minste, knappe sprintoverwinning!

Adrianus 2 juni 2018 om 11:57

Beste redactie, ga door zo als jullie het doen en trek u niks aan van lieden, die vinden, dat je minder over Mathieu zou moeten plaatsen. Daarom is dit juist zo een leuke site.
Wat zou het overigens een grote desillusie zijn om alles te zetten op het doel goud te winnen op de Olympische spelen met het mountainbiken en het zou mislukken door materiaalpech of een val tijdens deze ultieme race, zo als vorige week gebeurde in een minder belangrijke mountainbikewedstrijd.
Zo veel laten schieten voor dat ene moment, je moet er niet aan denken.
Zou 1 oktober niet te laat zijn om te starten met zijn veldritprogramma, dan kan hij mooi nog het wk in Innsbruck mee pakken. In dat soort wedstrijden wil je hem gewoon zien, hopelijk doet hij ons eerst verbazen en genieten van het NK op de weg.

Hiddenz1 2 juni 2018 om 11:59

Plan was om als eerste de eerste bocht in te gaan,er in de eerste 4 km vandoor te gaan en vervolgens een voorsprong op te bouwen van dertig seconden. Deze zou hij dan tot de finish consolideren.

leegloper 2 juni 2018 om 12:01

Vind de rest van dat peloton het trouwens vervelend, als VDP de prijzen wegkaapt? De mensen van lagere stand willen ook wel eens winnen.

Baukema Tomoulin 2 juni 2018 om 13:28

Ja Leegloper. Net zo vervelend als Vanmarcke het vindt dat Terpstra, Sagan, GvA, Gilbert, Cancellara, Naesen, etc. Alle prijzen in het vlaamse voorjaar wegkapen. Sep wil ook wel eens winnen.

jooprioolpijp 2 juni 2018 om 14:27

@Hiddenz1 Briljant!

Connor 2 juni 2018 om 14:35

Lachwekkend dat zo een goede renner op dit niveau zijn wegwedstrijden rijdt. Maar goed het is langzamerhand overduidelijk dat hij het niet aandurft zichzelf te meten met de echte wielerelite!

EddyB1958 2 juni 2018 om 14:36

@Matthias,je onderschat gewoon de veldrijders.

blix 2 juni 2018 om 14:37

Wat maakt het Van der Poel uit waar hij op de weg rijdt? Al is het de kermiskoers in Klein Zanikem. De World Cups en het WK mountainbike zijn dit jaar de wedstrijden die tellen voor hem. Boucle de la Mayenne is spielerei en tof om de conditie op peil te houden tot in juli, wanneer de volgende Wereldbeker gereden wordt, maar niet meer dan dat. O ja, zijn winnaarsmentaliteit zorgt er wel voor dat hij ook deze Franse rittenkoers wil winnen (en ook effectief aan het winnen is), maar zijn doelen liggen elders. En wie beweert dat een/de World Cup mountainbike winnen geen prestatie is of 'beneden het niveau van Mathieu', heeft wellicht nog nooit een World Cup zelfs maar vanuit de verte bekeken (waar ik driekwart van de WielerFlitsleden van verdenk…)

kielabokki 2 juni 2018 om 14:47

MTB staat tot wegwielrennen, zoals straatvoetbal tot gewoon voetbal staat.

blix 2 juni 2018 om 15:01

@kielabokki: in de zin van gewoon voetbal = corrupt, saai, berekend en straatvoetbal = authentiek, spannend, rechttoe-rechtaan, sfeervol?

Tour 2 juni 2018 om 15:08

En de mountainbikers die de overstap naar de weg maken, bakken er ook niets van.
Hesjedahl, Evans en Cink, die de weg maar saai vond en het bos is in gedraaid.
Nee, Sky en Froome die snappen het.
Maar leuk is en blijft anders.
Wielrennen is leuk, en mede door de media aandacht, goed te volgen.
Maar echte mannen fietsen off road !

girardengo 2 juni 2018 om 15:21

@Connor
geloof je het zelf?

Anketieletje 2 juni 2018 om 15:31

#Connor: Over lachwekkend gesproken….

kielabokki 2 juni 2018 om 15:48
Quote:
@kielabokki: in de zin van gewoon voetbal = corrupt, saai, berekend en straatvoetbal = authentiek, spannend, rechttoe-rechtaan, sfeervol?

Yup, onder anderen. En toch met voorsprong het hoogste podium.
We hoeven ons in ieder geval geen zorgen te maken over enige stagnering in zijn ontwikkeling als wegwielrenner, als hij zo makkelijk blijft winnen wanneer hij dan toch eens op de weg 'traint'. :)

Connor 2 juni 2018 om 22:23

@girardengo en Anketieletje
Absoluut meen ik dat. Veldrijden is interessant voor anderhalve man en een paardenkop in België terwijl mountainbiken slechts voor een paar mensen meer interessant is. De wielerelite rijdt op de weg en nergens anders. C renners in een wedstrijd als deze naar huis rijden, big deal. Laat hem eerst maar eens de strijd aangaan met mannen als Sagan maar daar heeft hij overduidelijk geen zin.

Bunny 3 juni 2018 om 08:16

@Connor. Nee hoor en nee hoor.

Headlines

Materiaalzone

Populair