Van der Poel na offday: “Liever vandaag dan volgende week”

Van der Poel na offday: “Liever vandaag dan volgende week”

foto: Marcel Koch

zondag 22 januari 2017 om 16:18

Mathieu van der Poel won glansrijke de laatste twee edities van de GP Adrie van der Poel. Zondagmiddag was dat anders, want de Nederlands kampioen kwam er niet aan te pas. “Dit is niet wat ik ervan verwacht had”, vertelt hij na afloop aan Sporza. Offday niet erg
MvdP trok een kleine twee weken geleden na de cross in Otegem op een tiendaagse trainingsstage in Spanje. “Daar heb ik heel hard getraind, maar ik had gedacht dat ik hier beter zou zijn”, beaamt de crosser van Beobank-Corendon. “Maar deze offday is helemaal niet erg. Volgende week (dan vindt het WK plaats in Luxemburg, red.) is belangrijk. Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld, maar ik heb dit liever nu dan volgende week.”

Vermoeid
In het eerste deel van de cross nam Van der Poel nochtans de kop. “Al bij de eerste demarrage voelde ik dat er niets op zat. Daarna werd het minder en minder. Ik had echt vermoeide benen, maar dat kan gebeuren”, relativeert hij vlak na de cross. “Ik heb geprobeerd de cross goed uit te rijden, maar na een tijdje lukte niets meer. Ook technisch was het niet goed. Nu is het hopen op supercompensatie. Twee jaar op rij was ik hier heel goed en de week erna iets minder. Nu is dat hopelijk andersom.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Scotty 22 januari 2017 om 16:26

Van der Poel niet fit, Van Aert een vraagteken, Aerts geblesseerd, er liggen zeker kansen voor outsiders volgende week! Misschien wel Van der Haar, daar komen ook nog wat procentjes bij verwacht ik!

tendam 22 januari 2017 om 16:28

@scotty
Lijkt me wat overmoedig, VDP en Van Aert spelen verstoppertje. VDP had vandaag ook wel beter gekund dan 22e (of zoiets).

schipperaar 22 januari 2017 om 16:35

Speelt goed toneel en gunt een ander ook wat, weekje rust zal m goed doen en verwacht een minuut voorsprong next week op een “aangepast” parcours.

alsjewint 22 januari 2017 om 17:05

@Scotty

Als van der Poel niet fit zou zijn door ziekte, dan zou ik voor komende week ook twijfelen. Maar dit zal vooral te maken hebben met de trainingsstage en wellicht het temperatuurverschil met Spanje. Ik ga er vanuit dat zowel van der Poel als van Aert er volgende week wel zullen staan. Ben wel benieuwd naar het parcours en de weersomstandigheden. Krijgen we een ijspiste of valt dan de dooi in en wordt het een modderpoel. Als het een Valkenburg achtig rondje is en Van der Haar zet de goede lijn voort, dan maakt hij kans om samen met de 2 tenoren op het podium te komen.

ah-ja 22 januari 2017 om 18:27

Zand in de ogen. Allebei

MME 22 januari 2017 om 18:36

Zal wel mooi zijn als echt een outsider kampioen word, zoals Van Kessel. Maar verwacht toch Van der Poel, voor Van Aert en Pauwels. (tenzij het een enorme blubber cross word)

kampioenvanhetkarakter 22 januari 2017 om 18:38

Hij zegt overigens dat ie bij het behalen van zijn eerste wereldtitel een mindere dag had…

maklukzat 22 januari 2017 om 19:52

@ah-ja
Van der Poel betreft geeft toch gewoon eerlijk toe dat hij niet scherp aan de start staat vanwege een trainingskamp van 10 dagen. Daar is niets aparts aan. Wanneer een lichaam net in de ruststand staat dan kom je niet vooruit.

Is in elk geval beter dan Van Aert. Die zit waarschijnlijk in Spanje hard te trainen en doet net of hij een blessure heeft.

delgado 22 januari 2017 om 21:10

@maklukzat
Haha. Natuurlijk.

lorenzvdg 22 januari 2017 om 21:55

Ik herinner me nog die keer dat Van Aert het liet lopen (een 3-tal weken terug, weet niet meer precies waar maar hij eindigde toen denk ik top 10). Menig wielerflitser vond dit dan een ‘schande voor de veldritsport’ en een ‘prof onwaardig’. Diezelfde wielerflitsers zeggen nu heel wat anders.

Scotty 22 januari 2017 om 22:03

@lorenzvdg, ohja? Haal die reacties eens terug dan?

schipperaar 22 januari 2017 om 22:23

Edit redactie: Off topic

sooike 22 januari 2017 om 22:30

@schipperaar
Vond je het een boeiend gesprek? Ik vond het een kritiekloze causerie tussen twee heren die het erg goed met zichzelf getroffen hadden.

on-topic: Mathieu matste Lars zichtbaar, liet een gaatje vallen en maakte er daarna een trainingsritje van. Volgende week zal Lars hem terugbetalen !

F e r o x 22 januari 2017 om 23:12

@Scotty, was na Otegem toen Van Aert “slechts” 5des werd.

bloemist 23 januari 2017 om 08:40

Michel en Paul van de VRT waren gisteren vol lof over Adrie VDP, omdat er in het parcours een trap was. Niet in het voordeel van zoon Mathieu, die iedere ronde wel gretig was op die passage. Toevallig is er volgende week ook een trap tijdens het Wk, Mathieu heeft er hem alvast kunnen op voor bereiden. Wat in Hoogerheide op het eerste zicht een nadeel bleek kan in Bieles nog een voordeel worden. Die trap zal wel toeval geweest zijn, of is het hemd toch nader dan de rok?????

schipperaar 23 januari 2017 om 14:33

@sooike
Tegenwoordig mag elke oud sportman op de buhne maar vertellen in het oneindige over een behaalde medaille. Simec heeft een grote rol betekend voor het tennis, bekijk zijn agenda eens.

Headlines

Materiaalzone

Populair