Van der Poel na nieuwe zege: “Ik heb afgezien”

zondag 11 november 2018 om 16:58
Van der Poel na nieuwe zege: “Ik heb afgezien”

foto: Photopress.be

Mathieu van der Poel moest na afloop van de Superprestige-veldrit in Gavere toegeven dat hij heeft afgezien. De kopman van Corendon-Circus wist in de tweede helft van de cross het verschil te maken met zijn dichtste concurrent Toon Aerts. “Dit was één van mijn beste technische crossen ooit. Ik heb geen enkele grote fout gemaakt”, vertelt hij in het flashinterview.

“Het geeft vertrouwen om zo rond te rijden. Ik wilde dezelfde dag hebben als vorig jaar, maar ik was misschien nog beter dan vorig jaar”, geeft Van der Poel aan. Afgelopen seizoen heerste de Europees kampioen ook in Asper-Gavere, maar toen kreeg hij te kampen met problemen en verloor hij de winst aan wereldkampioen Wout van Aert.

Dat het geen gemakkelijke cross was, tekende de vermoeidheid van Van der Poel. Het was namelijk glibberen en glijden op de modderstroken. “Het was ook voor mij een lastige cross. Ik heb afgezien”, legt hij uit. “Die Gavereberg werd iedere ronde lastiger en lastiger. Ik ben nu dus ook moe.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

sooike 12 november 2018 om 09:33

Mooi verhaal op Sporza na afloop. In de tent vraagt Van der Poel om een schaartje en knipt daarmee een stukje vel van zijn beschadigde knie. Niet lullen, maar knippen dus in dit geval !

Headlines

Materiaalzone

Populair