Van der Poel na nieuwe overwinning: “Moeilijk om hier het verschil te maken”

zaterdag 20 oktober 2018 om 17:39
Van der Poel na nieuwe overwinning: “Moeilijk om hier het verschil te maken”

foto: PhotoPress.be

En opnieuw was het Mathieu van der Poel die aan het einde van de dag als winnaar gehuldigd mocht worden na zijn winst in de Superprestige-cross in Boom. De Nederlander liet in de vierde ronde een aantal veldrijders achter zich om vervolgens met vier seconden voorsprong op Toon Aerts over de finish te komen. In het flashinterview na afloop vertelt hij: “Het is een heel lastige omloop hier in Boom en het is moeilijk om het verschil te maken. Ik moest stevig tempo rijden om de kloof te houden want de rest streed voor het podium. Ik heb dus niet veel rustmomenten gehad.”

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Peter Sagan, Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.
Die rustmomenten had Van der Poel best kunnen gebruiken met het oog op de Wereldbeker-cross in Zwitserland morgen. Al eerder dan gepland kwam de Nederlander alleen te rijden en moest de gashendel open: “Ik kwam iets vroeger dan voorzien alleen te zitten. Ik wilde niet met een grote groep rondrijden, want in het zand kan altijd iets gebeuren.”

Een week na zijn valpartij in Lokeren geeft hij vervolgens nog een laatste update over zijn enkelbanden, die bijna geen pijn meer doen. “Ik heb geen last meer van mijn enkel tijdens het fietsen. Enkel het lopen was wat lastig”, sluit hij af.

Dit artikel delen:

2 Reacties

vanSpringel 20 oktober 2018 om 21:41

En Tom dumoulin is vandaag getrouwd.

Kelder is de Man 20 oktober 2018 om 22:11

Ik zie de relevantie niet helemaal of helemaal niet, maar feliciteer ‘m maar van mij.

Headlines

Materiaalzone

Populair