Van der Poel na mindere dag in Dwars door het Hageland: “Het was op”

Van der Poel na mindere dag in Dwars door het Hageland: “Het was op”

foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

zaterdag 16 juni 2018 om 08:07

Even leek het erop dat Mathieu van der Poel zijn titel in Dwars door het Hageland met succes zou kunnen verdedigen. De Corendon-Circus-renner liet zich in de beginfase opmerken door mee te sluipen met de vlucht van de dag, maar kwam in de tweede wedstrijdhelft de man met de hamer tegen. “Ik voelde de benen leeglopen. Het was op”, zo was achteraf zijn eerlijke analyse.

Van der Poel – die de afgelopen weken op dreef was met eindwinst in de Boucles de la Mayenne en winst in de Ronde van Limburg – voelde naar eigen zeggen de bui al snel hangen. “Ik voelde de benen al leeglopen in de kopgroep. We hebben de wedstrijd wel opengebroken, wat positief is. Helaas was de tweede wedstrijdhelft een stuk minder positief.”

De zwaarte van de koers – die gekenmerkt wordt door onverharde wegen – speelde ook mee. “Het is een erg lastige wedstrijd; dat zie je ook aan het aangerichte slagveld. Iedereen komt hier op zijn plek binnen. Het kan niet altijd top zijn”, zo besluit de Nederlander.

Dit artikel delen:

20 Reacties

Wheely 16 juni 2018 om 08:12

Mooi, allemaal weer met onze beentjes op de grond. VdP zal er niet minder gretig om worden.

the student 16 juni 2018 om 08:14

Zegt tie nou dat hij moe was. Overkomt de beste…

Jibi 16 juni 2018 om 08:47

Wie op jonge leeftijd al heel goed is betaalt ook de prijs van het dan al hoge verwachtingsniveau. Het hoogt automatisch de innerlijk ervaren druk op.

De geschiedenis toont ons vele voorbeelden van renners die jong uitstekend presteerden, maar die vervolgens een neerwaartse spiraal in de uitslagen doormaakten…..en die niet meer te boven kwamen! Lars Boom,Thomas Dekker,veldrijder Martin Hendriks maar ook Robert Gesink konden de verwachtingen – geboren uit grote aanvangssuccessen- niet evenredig waarmaken.

De geschiedenis laat vaak zien dat een geleidelijke groei,in het kader van geestelijke druk , mogelijk beter is.

Vader Adrie van der Poel kwam wat geleidelijk op gang. Hij werd de kampioen van het karakter genoemd. Als je echter kijkt wat een fenomenale uitslagen hij op liet tekenen, dan is het nog maar de vraag of Mathieu dat gaat kunnen evenaren. Ik gun het Mathieu van harte……..maar hoe zal hij het kunnen verwerken als niet hij, maar zijn concurrenten met de zege gaan lopen ? In het WK veldrijden werd hij reeds drie jaar achter elkaar verslagen door Wout van Aert. Het (mentale) gevolg daarvan maakte hij kenbaar door zijn uitspraak dat hij opnieuw een jaar op frustratie moest gaan rondrijden. Een voorteken?

Op heel jonge leeftijd heel goed zijn is niet automatisch een voordeel.
Vader Adrie kwam wat trager,geleidelijker op gang…..maar wat een palmares! Hij moet ook naast zijn karakter over een zeer groot talent beschikt hebben. Als je al zijn uitslagen eens rustig bekijkt dan is feitelijk vast te stellen dat hij tal van grote coureurs versloeg.
Adrie van der Poel: Winnaar Brabantse Pijl, Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik, Amstel Gold race, Parijs-Brussel Touretappe, wereldkampioen veldrijden…….én nog veel meer……en succesrijk dus tegen veel grote grote namen uit het verleden. Adrie die aanvankelijk onder moest doen voor zijn broer Jacques van der Poel………maar waarbij de rollen uiteindelijk werden omgedraaid. Wie spreekt er nu nog over Jacques van der Poel, Martin Hendriks, Thomas Dekker en Lars Boom? Zij konden jarenlang nog teren op successen uit het verleden………..maar konden na een ingezette neergang geen nieuwe grote uitslagen meer toevoegen. Laten we het beste hopen voor o.a. Mathieu van der Poel!

katerkop 16 juni 2018 om 09:26

Wat een geleuter Jimi na een mindere koers en twee gewonnen races. Heb je lang moeten wachten om deze post te plaatsen?

Paul1963 16 juni 2018 om 09:31

Aanvullend: Adrie van der Poel deed op zijn 21ste al mee voor de eindzege in Parijs-Nice. In L’Equipe werd hij al gezien als een kandidaat Tour winnaar….

Jibi 16 juni 2018 om 09:46

@ Paul 1963
Ik kan je uitspraak ‘dat van der Poel op zijn 21e al mee deed voor de eindzege in Parijs-Nice niet terugvinden bij WVcycling.com. Ik kan de bevestiging daarvan niet aantoonbaar terugvinden. Kun jij aangeven waar dat staat?

MatthiasVDH 16 juni 2018 om 09:49

Hij haalde gisteren de warmte aan als reden voor zijn mindere dag. Dat vind ik wel een pijnlijke conclusie voor een renner die 3 jaar afstemt op één wedstrijd, terwijl het in de zomer in Tokio makkelijk 30+ graden kan zijn. Hoe warm was het gisteren in België? Een stevige 20 graden zoiets?

Tour 16 juni 2018 om 09:49

Maar het wielrennen is inmiddels, net als mountainbiken een wereld sport geworden. En uitslagen van 20 jaar geleden vergelijken met uitslagen van nu, geeft aan dat je er weinig verstand van hebt.

ronddraaien 16 juni 2018 om 09:50

@jibi
Pa Poel werd op zijn 21e 2e in Parijs-Nice (met ritwinst).

Tuubke 16 juni 2018 om 10:18

Hè gelukkig, ook MvdP is gewoon een mens. Maar dan gelukkig wel een hele goeie wielrenner. Of hij zijn vader ooit gaat overtreffen is overigens nog maar de vraag, want die heeft een wel heel mooi palmares bij elkaar gefietst.

@redactie Waarom staat er bij een item over MvdP nou weer dat eeuwige filmpje over Thomas? Daar zijn we nou een week mee doodgegooid. Filmpjes OK, maar dan wel graag on-topic.

Henki 16 juni 2018 om 11:40

Naast de tweede plaats in PN ook nog een 2e plaats in de Waalse Pijl voor Adrie en wat andere mooie uitslagen. Dat heeft MvdP nog niet laten zien. Matthieu is een groot talent, doet zijn eigen ding en heb er wel vertrouwen in dat hij uiteindelijk op de weg ook mooie dingen gaat laten zien.

Col du Bramont 16 juni 2018 om 12:07

O mijn hemel! Mathieu vd Poel heeft na van september tot februari het veldrijden gedomineerd te hebben, zonder veel rust genomen te hebben, daarna op de ATB weer top gepresenteerd te hebben, op de weg ook maar top te presteren, nu even een klein dipje.

Grote paniek want hij wint even niet, nee staat zelfs niet op het podium.

Pffff, hij moet nu gewoon lekker een paar weekjes rust nemen, lekker naar Ibiza gaan of 2 weekjes Toscane met af en toe wat op de ATB toeren.

bloemist 16 juni 2018 om 12:45

Adri VDP werd in 1981 tweede in Parijs-Nice na Stephen Roche en voor Fons De Wolf.

leegloper 16 juni 2018 om 12:49

@Col du Bramont,
Ik heb bij VDP vaker het idee, dat hij even moet rusten, maar dan gaat hij toch weer door met blessures en verschillende disciplines. Hij was laatst ook op zijn pols/hand gevallen, waar hij net aan was geopereerd, maar hij rijdt toch weer Hageland, nadat hij eerder Bouhanni eruit had gesprint en misschien staat hij dinsdag weer aan het vertrek van Halle-Ingooigem.

girardengo 16 juni 2018 om 14:00

Tour
Iemands analyse bejegenen met de opmerking ´dat je er weinig verstand van hebt´ toont dan weer weinig respect voor anderen. Gebruik argumenten, geen persoonlijke opmerkingen.

Dolfy 16 juni 2018 om 23:32

@Jibi, vorig jaar won Boom nog gewoon even de Ronde van Groot-Brittannië (BC) en een etappe in de Ronde van de Benelux (WT) hoezo teren op het verleden en geen grote uitslagen meer rijden? Je hebt een mooie duim.

En ps Jacques van der Poel is de jongere broer, en begon pas winnende uitslagen te rijden in 1985 als amateur (belofte), toen had Adri al het Kampioenschap van Zürich gewonnen en etappe's in Parijs-Nice, Dauphine en Tirreno-Adriatico en Adri won dat jaar (1985) Clásica San Sebastián, de Brabantse Pijl, Parijs-Brussel, Scheldeprijs en nog aardig wat meer. Droom rustig verder zou ik zeggen… :)

G99prblms 16 juni 2018 om 23:35

Haha, Jibi. Laten we eerst even afwachten tot een grote overwinning op de weg, ok? Daarna kijken we wel wat de druk met hem doet. Je praat over hem alsof hij 2 jaar geleden een etappe in de tour heeft gewonnen en daarna niks meer. Hij is bezig met de aanloop, en een ander doel. We hebben het hier nota bene over Dwars door het Speelkwartier.

assen 17 juni 2018 om 09:51

Adri schaar ik toch onder EEN van de beste renners die Nederland ooit heeft gekend. Ja, ook beter dan Knetemann.
Mathieu zal nog veel moeite hebben zijn vader te evenaren.

EddyB1958 17 juni 2018 om 11:24

Van der Poel staat op de deelnemerslijst van de Elfstedenronde,deze namiddag te bekijken op het tweede net van de VRT,Canvas.

Headlines

Materiaalzone

Populair