zondag 29 september 2019 om 18:30

Van der Poel na inzinking: “Geen fouten gemaakt met voeding, was gewoon op”

Video Mathieu van der Poel leek klaar om de eerste Nederlandse wereldkampioen te worden sinds Joop Zoetemelk, maar de topfavoriet kwam in de slotronde de man met de hamer tegen. “Ik voelde me vrij goed, tot het opeens niet meer ging”, is Van der Poel duidelijk.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel leek de koers onder controle te hebben, nadat hij samen met Matteo Trentin de oversteek wist te maken naar drie vluchters: Gianni Moscon, Stefan Küng en de latere wereldkampioen Mads Pedersen. Met nog ruim tien kilometer te gaan ging plots het licht uit bij de Nederlander, die alles en iedereen moest laten rijden.

Van der Poel wist de wedstrijd nog wel uit te rijden, maar de alleskunner van Corendon-Circus wist Nederland niet de eerste wereldtitel te bezorgen sinds 1985. “Het is jammer, maar ik kan mezelf niks verwijten. Ik heb geen fouten gemaakt met eten en drinken, het was gewoon op. Het was een soort klop. Ik heb ook niet echt een verklaring”, is de renner eerlijk.

“Ik wilde mijn eerste WK bij de profs uitrijden” 
“Ik kon plots geen trap meer doen. Ik moest dan ook lossen en op mijn eigen tempo verder rijden. De voorlaatste ronde deed al flink pijn, maar die inzinking was toch onverwacht. Het was daarna nog vrij lang tot de finish, maar ik wilde mijn eerste WK bij de profs uitrijden”, aldus Van der Poel, die als 43e over de streep kwam, op bijna elf minuten.

En toch is de Nederlander tevreden over zijn wedstrijd. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik heb een goede koers gereden. Ik heb geen fouten gemaakt en ik was mee met de goede groep. Ik kom hier wel redelijk snel overheen.”

RIDE Magazine
80 Reacties
Sorteer op:
29 september 2019 22:18
Er waren wel meer favorieten die hun rol niet konden waarmaken. Misschien een hongerklop of echt gewoon op zoals zoveel anderen. Verkleumde spieren laten het soms plots afweten.
30 september 2019 08:50
Opvallend is hoe weinig vertrouwen er is in de uitspraak van VDP door de volgers. Aan wie zou dat liggen, aan VDP of de volgers?
30 september 2019 10:38
Wel eerlijk zijn Mathieu. Ik snap dat het moeilijk is om je fout toe te geven, immers de fout om niet op tijd te eten en te drinken toegeven, past niet bij je status. Iedereen die wel eens op de fiets heeft gezeten en "de man met de hongerklop" is tegen gekomen herkende meteen je fataal moment. Het is niet erg om toe te geven dat je in deze barre koers moeilijk kon eten en drinken, maar vooral dat gebrek aan eten heeft je zichtbaar opgebroken. Vader Adrie zag het ook meteen, de rest van de verhalen hoort thuis in het land der fabelen. Weer een nieuwe ervaring erbij Mathieu. Je blijft natuurlijk een kanjer. Wel zuur dat het zo is afgelopen, voor jou, maar ook voor je ploegmaten en je sympathieke ploegleider.
    30 september 2019 10:50
    Adrie zat niet op de fiets, verder is er hier zoals steeds een grote eensgezindheid onder de Nederlanders over de befaamde hongerklop. Het WK is gereden. De regenboogtrui zagen vele Nederlanders al in zijn bezit, vanaf de dag dat Mathieu zijn deelname bekend maakte. Wel die trui wordt nu gedragen door een Deen. Nu komt zijn crossseizoen eraan. Daarna het voorjaar en dan OS mountainbiken. Een keer of twee de rest in de vernieling rijden tijdens een cross en de verliezer van gisteren wordt hier door alle Nederlandse specialisten in de leer van de hongerklop weer bejubeld. In 2021 hier in Leuven heeft hij een nieuwe kans op dat gestreept shirt.
    30 september 2019 11:30
    Mensen zijn ook een keer leeg. Het is niet dat je oneindig met 40 per uur door kunt fietsen wanneer je maar genoeg eet en drinkt.
30 september 2019 10:55
Een grote motor verbruikt veel brandstof. Ik denk dat ze bij zijn staf (weer) verschoten zijn hoe groot die motor eigenlijk is. Mss weten ze het na gisteren zelfs nog niet. Maar luister maar naar goeroe Wuyts: "teveel en te lang in vol in de overname" was vooral de reden dat hij het niet redde.
30 september 2019 17:29
Dan nog eens spuwen naar de camera tijdens zijn dipje, andere renners doen een teken met een vinger wrijvend over de keel als het vat af is
Zoals er zoveel geschreven is in alle gazetten dat hij zou winnen, is het nu in diezelfde gazetten heeel stil

Reacties zijn gesloten.