Van der Poel moest afwachten: “De enige manier om hier te winnen”

zondag 7 oktober 2018 om 19:15

foto: PhotoPress.be

Eén aanval was genoeg voor Mathieu van der Poel om de overwinning te pakken in de Hotondcross van Ronse. De Europees kampioen wist met die ene versnelling de concurrentie af te schudden en zo zijn tweede zege op twee crossen te boeken. “Ik ben hier heel tevreden mee. Ik had er eigenlijk geen goed oog in omdat ik niet goed hersteld was van gisteren”, erkent Van der Poel tegen Belga.


“Ik wist dat het een gesloten koers ging worden. Dat is typisch Ronse, want het is hier altijd moeilijk om het verschil te maken”, vertelt de kopman van Corendon-Circus, die Wout van Aert en Michael Vanthourenhout naar de plekken twee en drie verwees. “Ik wist dat ik moest wachten tot het einde om het met één aanval te proberen. Ik heb dan ook afwachtend gereden, dat was de enige manier om hier te winnen.”

Van der Poel merkte dat het parcours zijn tol eiste. “Als je doortrok op het asfalt, moest je dat ergens anders bekopen”, zegt hij. “En ik moest twee keer een gat dichtrijden op Van Aert en Vanthourenhout. Dat deed echt pijn, maar ik ben blij dat het niet zo slecht ging als verwacht. Het ging ronde per ronde beter en als ik een zege kan ruiken, kan ik altijd wat extra.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.