Van der Poel, Merlier en Vermeersch voor Alpecin-Fenix in Primus Classic

donderdag 16 september 2021 om 10:34
Van der Poel, Merlier en Vermeersch voor Alpecin-Fenix in Primus Classic

foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix heeft de selectie voor de Primus Classic geopenbaard. Kopman Mathieu van der Poel gaat er zaterdag zijn tweede wedstrijd rijden sinds zijn lange absentie vanwege een rugblessure. Zijn eerste koers, de Antwerp Port Epic, wist Van der Poel te winnen. Ook Tim Merlier gaat van start in de Primus Classic.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Naast Van der Poel en Merlier gaat ook Gianni Vermeersch, woensdag nog vijfde in de Grand Prix de Wallonie, van start in de koers die ook wel de GP Impanis-Van Petegem heet. Het zevental wordt gecompleteerd door Floris De Tier, Laurens De Vreese, Guillaume Van Keirsbulck en oud-Belgisch kampioen Dries De Bondt.

De Primus Classic (UCI 1.Pro) voert de renners van Brakel naar Haacht. Onderweg worden onder meer de WK-hellingen van de Moskesstraat en de Smeysberg aangedaan. Een goede test dus voor het aankomende wereldkampioenschap.

Aanvankelijk zou Merlier vrijdag starten in het Kampioenschap van Vlaanderen, maar hij is toch nog toegevoegd aan de startlijst van de Primus Classic. Alpecin-Fenix rekent in Koolskamp Koers nu op Jasper Philipsen.

Selectie Alpecin-Fenix voor de Primus Classic 2021 (18 september)
flag-be Dries De Bondt
flag-be Floris De Tier
flag-be Laurens De Vreese
flag-be Tim Merlier
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-be Guillaume Van Keirsbulck
flag-be Gianni Vermeersch

Dit artikel delen:

5 Reacties

Romāns Vainšteins 16 september 2021 om 10:59

Een selectie die mij doet denken aan Sammy Sanchez die als enige niet Bask de kopman van Euskatel was steeds.

Wheely 16 september 2021 om 11:21

Maar daar was je wel fan van toch?

Tempobeul 16 september 2021 om 11:47

Iemand nog iets gehoord van Vermote? Had voor de zomer covid opgelopen, maar heeft toch nog steeds geen wedstrijd voor Alpecin-Fenix gereden?

Maillot à Pois 16 september 2021 om 11:58

Alpecin heeft vorige week aangekondigd dat hij vanwege aanhoudende gezondheidsproblemen in 2021 niet meer in actie komt, maar de basis legt om in 2022 op niveau terug te komen.

Tempobeul 16 september 2021 om 12:57

Bedankt Maillot à Pois!

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone