Van der Poel klopt Van Aert in Scheldecross na spannende slotfase

zaterdag 16 december 2017 om 16:02
Van der Poel klopt Van Aert in Scheldecross na spannende slotfase

Mathieu van der Poel heeft na een spannende wedstrijd de Scheldecross op zijn naam gezet. In de slotronde wist Van der Poel zijn Belgische rivaal, die terugkeerde in de cross na een trainingsstage, af te schudden in het zand langs de Schelde. Van der Poel verstevigt door de overwinning zijn leiding in de DVV-trofee en bouwt zijn voorsprong met meer dan een minuut uit op zijn naaste achtervolgers.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Peter Sagan, Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.
De Europese kampioen kende een slechte openingsfase. Hij kwam vroeg ten val en moest direct in de achtervolging. Wout van Aert moest eveneens achtervolgen om aan de kop van de wedstrijd te komen. Toen het beide rivalen was gelukt aan de leiding te komen, kon de rest niet meer volgen.

In de achtervolging ontstond een groepje met Lars van der Haar, Toon Aerts en Corné van Kessel namens Telenet-Fidea Lions, Laurens Sweeck namens ERA-Circus en Kevin Pauwels namens Marlux-Napoleon Games. Dit groepje verloor snel terrein en was met de drie crossers van Telenet aan het pokeren.

Nadat Van der Poel en Van Aert wegreden, kwam de Belg  ten val. Hierdoor moest hij de rest van de cross in de achtervolging op Van der Poel. De voorsprong bleef schommelen rond de tien seconden en op anderhalve ronde van het einde wist hij na een fietswissel van de Europees kampioen opnieuw aan te sluiten.

In de laatste ronde leek het uit te draaien op een sprint-à-deux tussen de Nederlander en de Belg. Van der Poel accelereerde echter in de laatste zandstrook en reed daarmee zijn concurrent uit het wiel. Uitgeblust reed Van der Poel vervolgens naar de zege, met Van Aert een paar seconden achter hem.

In de strijd om het podium schakelde Sweeck door een kleine opstopping de veldrijders van Telenet-Fidea Lions uit, zij kwamen in botsing met elkaar en verloren vervolgens het contact met Sweeck. Met deze derde plaats laat Laurens Sweeck opnieuw zien goed in vorm te zijn.

Morgen zullen de rivalen Van der Poel en Van Aert elkaar opnieuw treffen in de wereldbekerwedstrijd van Namen.

Uitslag Scheldecrossflag-be:

1. flag-nl Mathieu van der Poel in 57m24s
2. flag-be Wout van Aert op 3s
3. flag-be Laurens Sweeck op 1m6s
4. flag-nl Lars van der Haar op 1m10s
5. flag-be Kevin Pauwels op 1m15s
6. flag-be Toon Aerts op 1m22s
7. flag-nl Corné van Kessel op 1m31s
8. flag-be Tim Merlier op 1m48s
9. flag-be Jens Adams op 2m08s
10. flag-be Daan Soete op 2m17s

Dit artikel delen:

16 Reacties

klootje kriekeljon 16 december 2017 om 16:05

Het werd nog spannend, maar wat een klasse van VDP.

vanSpringel 16 december 2017 om 16:07

Zo mijnheer Wuyts, mijnheer de Veelwinnaar heeft het weer waargemaakt.

fringale 16 december 2017 om 16:08

Er is hoop op toch tenminste een spannend wk

ikbenprocycling 16 december 2017 om 16:08

Goede rivaliteit gezien.

Jalabertje 16 december 2017 om 16:35

Mooie koers goed dat wout weer mee doet

theking 16 december 2017 om 17:21

Won uiteindelijk toch nog vrij eenvoudig.

delgado 16 december 2017 om 17:40

Ik had geen seconde de indruk dat Van der Poel niet ging winnen vandaag, dus erg spannend vond ik het nu ook weer niet.

Van Aert is rondenlang vol in de achtervolging geweest na zijn schuiver, maar hij kwam eigenlijk geen meter dichter tot de lekke band van Mathieu. De laatste ronde was dan aan een toeristentempo en was het simpelweg wachten tot die ene beslissende flits van Mathieu.

De goede vorm van Wout is wel veelbelovend voor een echte strijd in de komende crossen, misschien al te beginnen met morgen.

MatthiasVDH 16 december 2017 om 17:56

Van Aert gegokt, net niet goed genoeg en zo verloren. Was in die laatste zandstrook altijd iets beter en hoopte op een sprint waarbij hij uit het wiel kon komen. De aanzet van Mathieu was gewoon te sterk, wel één van Van Aerts beste wedstrijden dit seizoen, ondanks weinig crosstraining op stage.

winningmood 16 december 2017 om 18:28

Mathieu zou vaker zijn best moeten doen om het zo spannend te maken. Beter voor de sport en blijft hij zelf lekker fit voor het wk.

teunster 16 december 2017 om 18:28

“Uitgeblust reed Van der Poel vervolgens naar de zege”
Misschien heeft uitgeblust in Vlaanderen een andere betekenis? Ik zag echter vanaf die zandstrook een uitgebluste Van Aert en een sterke(re) VDP.
En Van Aert sloot niet aan door een fietswissel maar door een lekke band.
Vreemd opschreven allemaal!
Wel mooi zo weer. Nu VA nog ff een procentje erbij en het wordt weer smullen!

Emergo 16 december 2017 om 19:21

@ Teunster Van Aert sloot aan door een fietswissel als gevolg van een lekke band.

sooike 16 december 2017 om 20:03

Uitgebluste Van der Poel. Heb ik een andere wedstrijd gezien?

schipperaar 16 december 2017 om 20:22

Als ie had doorgetrokken was het verschil zo maar 10 sec geweest maar wie weet heeft Wout morgen voordeel van zijn klimstage, zij hem gegund.

Pantani77 16 december 2017 om 21:00

@ schipperaar zijn er komend jaar dan heuvels in het parcours van Roubaix opgenomen? ;)

schipperaar 16 december 2017 om 21:51

@pantani
Spieropbouw gaat veel sneller bergop, vraag maar aan Tom en zijn tijdrit lijdt er niet onder, integendeel, dus als Wout zijn curve doorzet kan ie best een rol spelen aldaar.

marehoek 16 december 2017 om 21:59

En meneer Wuyts was Mathieu uitgeblust ?…….

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair