Van der Poel kent wederom geen tegenstand in Meulebeke

zaterdag 7 oktober 2017 om 16:06
Van der Poel kent wederom geen tegenstand in Meulebeke

Foto: Orange Pictures - Sportfoto

Mathieu van der Poel heeft wederom zonder al te veel problemen kunnen zegevieren. De Nederlandse veelvraat ging in de Brico Cross in Meulebeke Michael Vanthourenhout en wereldkampioen Wout van Aert vooraf.

Technische omloop
Meulebeke kent altijd een technisch parcours en omwille van de hevige regenval was het vanmiddag allemaal net iets moeilijker. Spek naar de bek van Mathieu van der Poel dus, die naar goede gewoonte als eerste het veld indook.

Sterke Vanthourenhout
In zijn spoor zaten Michael Vanthourenhout en – eindelijk – eens een goed gestarte Wout van Aert. Na deze drie moesten onder andere Corné van Kessel en Vincent Baestaens meteen een kloofje laten. In de eerste ronden zagen we veel schuivers, zelfs Van der Poel ging een aantal keer bijna onderuit.

Maar van de drie leiders was het Van Aert die zijn fiets niet vaak genoeg onder controle kreeg. Bovendien had hij iedere ronde problemen bij de passage over de balkjes, waardoor hij het hele rondje op de rekker zat. Dat deed Vanthourenhout dan een pak beter, op technisch vlak was hij misschien wel de evenknie van veelvraat Van der Poel. Vanthourenhout schuwde bovendien het initiatief niet.

Beslissing in zandbak
De drie bleven lang bij elkaar, maar net als in Gieten vond Van der Poel het op twintig minuten van het einde welletjes geweest. Toen hij zag dat Vanthourenhout een foutje maakte in de zandbak en ook Van Aert enkele meters moest prijsgeven, besloot de Nederlandse veelvraat het gaspedaal volledig in te duwen. De twee Belgen hadden niet meteen een antwoord in huis en zouden nooit terugkeren.

Per ronde nam Van der Poel immers vier a vijf seconden extra. Aan de finish strandde Vanthourenhout op een twintigtal seconden, Van Aert op een halve minuut. Morgen vinden zij in Ronse een omloop die meer op hun maat is.

Brico Cross Meulebeke 2017
1. flag-nl Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon)
2. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
3. flag-be Wout van Aert (Crelan-Charles)
4. flag-nl Lars van der Haar (Telenet-Fidea Lions)
5. flag-be Eli Iserbyt (Marlux-Napoleon Games)

Dit artikel delen:

26 Reacties

DaveEvans 8 oktober 2017 om 11:45

Veldrijden is het tenminste waard om van start tot finish te blijven volgen en je hebt meestal 4 of 5 wedstrijden op 1 dag. Bij wielrennen is de laatste 40 a 50 km genoeg. Niettemin vullen de twee onderdelen elkaar mooi aan. Ik geniet van beide :)

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone