Van der Poel en Terpstra in de running voor MTB Award

dinsdag 26 november 2019 om 09:48
Van der Poel en Terpstra in de running voor MTB Award

Mathieu van der Poel - foto: Canyon

Stichting MTB Platform heeft de genomineerden bekendgemaakt voor de jaarlijkse MTB Awards. Onder meer Mathieu van der Poel en Anne Terpstra, beiden dit jaar winnaars van een wereldbeker cross-country, behoren tot de kanshebbers.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

In vier categorieën kan worden gekozen uit vijf kandidaten: naast de beste mountainbiker in de elitecategorieën wordt er bij de mannen en vrouwen ook gezocht naar het grootste talent. Het publiek kan online zijn of haar stem uitbrengen, Stichting MTB Platform zal, deels gebaseerd op de resultaten van de publieksstemming, besluiten wie de awards uiteindelijk in de wacht zullen slepen. Op vrijdag 20 december zal de organisatie de winnaars uitroepen.

Bij de elite-mannen wordt Van der Poel gezien als topfavoriet voor de prijs. Hij werd met overtuiging Europees kampioen en won daarenboven drie cross-country wereldbekerwedstrijden. Terpstra  lijkt de te kloppen vrouw. Zij wist dit jaar namelijk de wereldbekermanche in het Andorrese Vallnord te winnen. Daarmee was ze de eerste Nederlandse vrouw die dit presteerde.

Afgelopen jaar vielen Van der Poel, Anne Tauber, Larissa Hartog en Marc Bouwmeester in de prijzen tijdens de MTB Awards.

Genomineerde talenten vrouwen
Aniek van Alphen
Hannah van Boven
Romana Carfora
Larissa Hartog
Puck Pieterse

Genomineerde talenten mannen
Jesse Bikker
Mick van Dijke
Tim van Dijke
Marten Haitjema
Niek Hoornsman

Genomineerde vrouwen
Sophie von Berswordt
Lotte Koopmans
Anne Tauber
Anne Terpstra
Annemarie Worst

Genomineerde mannen
Hans Becking
Erik Groen
David Nordemann
Mathieu van der Poel
Milan Vader

Dit artikel delen:

2 Reacties

illu 26 november 2019 om 10:12

Altijd leuk dit soort ‘veelzeggende’ awards… Maar het feit dat er zowel bij de mannen als de vrouwen nog gestemd moet worden… Tja

thorsen 26 november 2019 om 10:12

Goh, zou MvdP gaan winnen? Spannend hoor!

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair