Van der Poel: “De vorm is in orde”

zondag 17 januari 2016 om 16:40
Van der Poel: “De vorm is in orde”

Foto: Marcel Koch

Mathieu van der Poel heeft in het thuisland van zijn moeder Corinne en opa Raymond Poulidor een zege in de wereldbeker geboekt. De Nederlandse wereldkampioen gaf een zwak begin een zeer sterk vervolg, wat hem een solozege opleverde in Lignières-en-Berry. Na afloop stelde hij dat het met de vorm wel snor zit.

De start verliep niet ideaal en ook de achtervolging begon stroef door renners die in de weg reden. “Ik raakte ingesloten bij de start en moest van ver komen. Het was een beetje frustrerend, maar ik bleef kalm. Ik koos mijn tempo van het begin tot het eind”, vertelt hij in het flashinterview.

Na zijn aansluiting bij de koplopers had Van der Poel slechts één versnelling nodig om de concurrentie te lossen op het ‘aparte’ parcours in Lignières. “Dat was genoeg om de overwinning te pakken vandaag”, aldus een tevreden wereldkampioen. “Mijn demarrage en om het gat te houden was op de limiet, maar in het begin had ik het gevoel dat er voorin niet gekoerst werd.”

Gisteren in Zonnebeke wist Van der Poel met groot verschil de tegenstand te kloppen. De voorbereiding op het WK van 31 januari in Heusden-Zolder loopt zo volgens plan. “Zeker na gisteren is dit een opsteker, omdat dat toch ook een lastige cross was. Ik ben blij om hier goed hersteld te staan, dat wil zeggen dat de vorm in orde is.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Niko1995 17 januari 2016 om 18:06

wat een klasbak is het toch!!

Romāns Vainšteins 17 januari 2016 om 22:36

vdpoelvdpoelvdpoel, het is er wel een beetje over de laatste tijd. Snel de weg op.

zoetepap 17 januari 2016 om 23:35

Hij klimt nu al beter als Merckx en binnenkort beter als Pantani let op mijn woorden.

tylerhamilton 18 januari 2016 om 01:11

Mooie overwinning, maar zijn start was inderdaad echt slecht. Gebeurt mijns inziens wel iets te vaak bij vdP, maakt niet zoveel uit als hij wint natuurlijk. Terwijl vA vrijwel nooit zijn start mist, en meestal ook sneller weg is dan vdP, hoewel vdP 'bekend' staat als explosiever, ooit gehoord van ene Nys en die heeft er wel een beetje kijk op dacht ik.

Wicky 18 januari 2016 om 08:13

Misschien is slecht starten ook wel een klein voordeel later in de wedstrijd. Zo veel renners schieten bij hun start al meteen volledig in het rood, vraag me altijd af of dat nou zo verstandig is om zo als eerste in het veld te kunnen draaien… Laurens Sweeck pakt heel vaak de kop aan het begin van de wedstrijd om vervolgens weg te zakken. Leuk voor de fans, maar wat meer sparen is misschien ook een redelijk idee.

sooike 18 januari 2016 om 09:45

@Vainsteins
Ooit gehoord van respect voor iemands prestaties en karakter? Veel crossliefhebbers verheugen zich op de komende weken met finale wereldbeker in Hoogerheide en de WK in Zolder. Jij niet blijkbaar, dat is je goed recht. Dan onthoud je je gewoon van sarcastische reacties op Van der Poel en gaat straks weer uuuuren voor de tv zitten om te kijken naar een voortkabbelend peloton en begeleidend saai commentaar van Ducrot en Dijkstra toch?

Adrianus 18 januari 2016 om 12:17

Jammer van zijn val in de Ronde van de Toekomst, anders had hij vrijwel alle crossen met overmacht gewonnen.
Johan Lammerts al vast een tip, selecteer hem voor Rio, want dat kan hij ook.

HoofdIsVrij 18 januari 2016 om 13:52

@Adrianus

Dat weet je natuurlijk nooit. Hij is nu ook fitter dan de rest terwijl bijvoorbeeld een Van Aert al drie klassementen op zijn naam heeft geschreven.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair