Van der Poel blikt terug: “Waarschijnlijk toch iets te weinig gegeten en gedronken”

donderdag 3 oktober 2019 om 13:38
Van der Poel blikt terug: “Waarschijnlijk toch iets te weinig gegeten en gedronken”

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel denkt vier dagen na het WK in Yorkshire dat toch een hongerklop hem de das om heeft gedaan. Dat vertelde de kopman van de Nederlandse selectie voorafgaand aan de Münsterland Giro tegen de NOS. “Waarschijnlijk heb ik toch iets te weinig gegeten en gedronken op die lokale rondjes”, zegt Van der Poel.

Het beeld van de lossende Van der Poel uit de beslissende kopgroep staat nog vers in het geheugen. Na afloop noemde hij het een combinatie van factoren, maar na evaluaties denkt hij toch dat hij te weinig gegeten heeft in de finale. “Dat, in combinatie met de kou, waardoor je het toch niet voelt aankomen. Normaal gezien voel je het wel aankomen, maar vijf minuten daarvoor voelde ik mij nog super. Toen was het ineens gedaan”, aldus de Nederlander van Corendon-Circus.

“We hebben het geanalyseerd. Ik was goed op de dag dat ik goed moest zijn, dus ik ben tevreden over de manier waarop ik gekoerst heb. Ik heb tactisch ook geen fouten gemaakt, dat had ik ook nog gelezen, maar ik vind zelf van niet”, zegt Van der Poel, die na het WK besloot om niet naar Tokio af te reizen voor het testevent van het olympische mountainbikeparcours. In plaats daarvan rijdt hij vandaag de Münsterland Giro.

Dit artikel delen:

40 Reacties

Marik 3 oktober 2019 om 13:42

Ja dat lijkt ook wel het meest logische, het zag eruit als een klassieke hongerklop

Michiel De Rooij 3 oktober 2019 om 13:47

En dan zagen we Zonneveld en Dekker nogal triomfantelijk bij DWDD arrogant roepen dat het helemaal niets met een hongerklop te maken had. Tsja, kenners hè.

Adrianus 3 oktober 2019 om 14:16

Ik begrijp niet, dat ze het vriendje van Thijs Zonneveld, het showmannetje Thomas Dekker steeds maar weer bij de NPO als deskundige dik betaald laten op draven. Alleen al vanwege de bijdrage van dit figuur aan ene podcast, weiger ik ook daar naar te luisteren. Bij mij gaat de knop van de zender om als dit figuur in beeld komt. Wat hij geflikt heeft in een boek over de rug van oud ploegmaten, dan behoor je tot het laagste van het laagste. De ruif waar uit je zelf hebt mee gevreten, ga je niet bevuilen met je drek. Over de uitoefening van zijn vak als renner zal ik verder nog maar zwijgen.

LaurentJalabert 3 oktober 2019 om 14:21

Tenenkrommend vind ik ook die podcast van het AD met Thomas Dekker en Thijs Zonneveld. Dat gemaakt jolige gedoe… Alsof ze de Rode Lantaarn na willen doen, alleen lukt het niet. En dan wel zo vol overtuiging zonder enige zelfspot gaan lopen roeptoeteren over dit soort onderwerpen.

Veloburto 3 oktober 2019 om 14:29

Zonneveld is ook niet serieus te nemen. Hoe duidelijke hongerklop wil je hebben?

VerstandOpNul 3 oktober 2019 om 15:19

Die twee hebben zo’n bord voor hun kop.. Zouden zelfs vdP zelf nog gaan uitleggen wat het probleem was..

ChefSpijker 3 oktober 2019 om 15:37

Ook mooi hoe Zonneveld eerst via Twitter beweerde dat Mathieu dus gewoon te vroeg gegaan was… Pedersen reed alleen al een stuk langer vooruit en wint zelfs. En Küng startte zelfs al op 60 km.

Luke 3 oktober 2019 om 16:20

Wat ze in die podcast beweerden was dat VDP met die benen had kunnen winnen. Maw als VDP in het peloton was gebleven en had gewacht tot de laatste ronde, dat hij dan minder energie had verspeeld en dus geen hongerklop gehad.

Dit lijkt me inderdaad aannemelijk, want hij heeft in die 1,5 ronde in de kopgroep heel veel gegeven.

ChefSpijker 3 oktober 2019 om 21:31

Maar met die benen had ie juist niet kunnen winnen als ie gewacht had tot de slotronde. Zie Sagan. Gegokt en verloren. Natuurlijk had de kopgroep minder ruimte bijeen gefietst zonder Mathieu, maar hadden ze dan niet alsnog een té groot gat gekregen? Het was niet alsof Mathieu in het peloton nog vijf frisse knechten had zitten. Dan lag alsnog al het werk op de schouders van de Belgen (en beetje Fransen) met de Denen enthousiast afstoppend in het wiel.

IlPirata 4 oktober 2019 om 07:07

Na dat Thomas Dekker boek en Karsten Kroon verleden ongewild plaatsen in de media, zijn die 2 gasten helemaal niet meer serieus te nemen. Zonneveld en Dekker zijn niet mijn ‘journalisten/analisten’.

HoofdIsVrij 3 oktober 2019 om 13:48

Met oortjes was hij wereldkampioen geworden…

ParijsTours2004 3 oktober 2019 om 13:48

Nu graag even een reactie van alle mensen die zeiden ‘Als hij zegt dat hij genoeg gegeten en gedronken heeft, moeten we geloven dat hij genoeg gegeten en gedronken heeft.’

Panache 3 oktober 2019 om 14:56

Er is iets gebeurd met MvdP en wij zijn allemaal speculerende toeschouwers die hetgeen ze zien graag in een ons bekend hokje willen stoppen. De gemiddelde wielerfans kent niet veel meer hokjes dan ‘in het rood gegaan’ en ‘hongerklop’ als mogelijke verklaring. De gemiddelde wielerfans die graag een overzichtelijke wereld ziet, koppelt het een aan het ander. De werkelijkheid echter is vele malen complexer. Nogmaals: ook voor mij lijkt het op een hongerklop, maar ik ga dat niet als tv-kijker als 100% vaststaand feit verkondigen, je moet voor die zekere conclusie toch wel wat data en kennis hebben en tot de entourage van MvdP behoren.

Romāns Vainšteins 3 oktober 2019 om 13:53

Edit redactie: Doe normaal.

Marik 3 oktober 2019 om 14:22

Wil RV weer anders doen dan anderen?

Romāns Vainšteins 3 oktober 2019 om 13:55

Zijn pa zei het meteen al en zal hem ook efkes aan het oortje gerammeld hebben. Misschien was dit zijn eerste echte hongerram wel joh.

$kedel 3 oktober 2019 om 13:56

Gelukkig.. Je kan je in de topsport gewoon niet verschuilen achter zogenaamde pech..
En met pech doel ik ook op het lekke banden debacle van een paar jaar terug, waar Wout puur op bandenkeuze het WK in de wacht sleepte.

Marik 3 oktober 2019 om 14:01

Zoals Niki Terpstra zei: “je weet dat je moet eten en toch vergeet je het.”
Het overkomt iedere renner en om nou vanaf je luie stoel dit te gaan veroordelen…..

$kedel 3 oktober 2019 om 14:52

Niemand veroordeelt het. De enige echte man met de hamer heeft zijn oordeel al geveld.

Voorgeborchte 3 oktober 2019 om 14:04

Ik zou ook niet weten wat hij tactisch anders had moeten doen. Heeft zeer goed gekoerst, het zat er gewoon niet in die dag.

Polleke 3 oktober 2019 om 14:06

Op is op… zelfs bij voldoende inname van voedsel en drank kan het lichaam in waakstand gaan en maar goed ook, is gewoon een gezond signaal….

molovin 3 oktober 2019 om 14:09

Zo jammer eigenlijk, een paar gelletjes en bidons hebben mogelijk het verschil met een WK-titel uitgemaakt. Topsport kan hard zijn!

ghostwriter 3 oktober 2019 om 14:13

Tja, vanwege zijn prestaties is het makkelijk om te vergeten dat hij als wegwielrenner eigenlijk nog heel weinig ervaring heeft.

Romerike 3 oktober 2019 om 14:17

Net als met Kruijswijk in de Giro heb ik deze race nog niet meteen verwerkt. Er kwam deze week met regelmaat de gedachte in mij op. "Potver, wat waren "we" er dichtbij".

Jammer hoor. Maar hij zal leren van deze ervaring en er zullen nieuwe kansen komen.

tvm 3 oktober 2019 om 14:21

Gelukkig leert hij deze les niet in belangrijke wedstrijd, oh wacht…

Adrie had het direct in de gaten: hongerklop.

Een dag eerder of later was die Mads waarschijnlijk geen wereldkampioen geworden. Maar goed, hij werd zondag verreden.

chasse patat 3 oktober 2019 om 14:25

Het gelletje van Teunissen gaf hij aan Pedersen in de kopgroep. Hij had hem moeten geven aan Mathieu. Een gelletje kan het WK beslissen.

Pizzi 3 oktober 2019 om 14:44

Ah, dus het is de schuld van Mike Teunissen dat Mathieu van der Poel geen wereldkampioen is geworden. Ok.

boltthrower 3 oktober 2019 om 15:03

Het desbetreffende gelletje werd door Teunissen aan Kung gegeven, niet aan Pedersen.

Edit:
Blijkt toch Pedersen te zijn, My bad.

koos verrek 3 oktober 2019 om 15:14

Was aan Kung hoor

Fast Freddy 3 oktober 2019 om 15:41

Misschien wel aan allebei… Kung heb ik gezien

koos verrek 3 oktober 2019 om 15:05

Heb ik net als ik teveel drink dat licht uitgaat. Jammer van matje ie was anders zeker kampioen van de wereld

bloemist 3 oktober 2019 om 15:15

Op het ogenblik dat Mike het gelletje aan S, Kung gaf was Mathieu nog niet in de kopgroep. Het geeft wel aan dat de Nederlandse renners er genoeg in voorraad hadden. Overigens werd Mike nadien ook los uit de wielen gereden net zoals zo veel andere renners , allemaal te weinig gegeten ??? Op 15 km van het einde maakt Mathieu zijn regenjasje los en zien we het wapperen, 2,5 km verder is het op.

BW52 3 oktober 2019 om 15:18

Hongerklop overduideijk. Klassiek geval ook lijkt me

VerstandOpNul 3 oktober 2019 om 15:19

Het ene moment nog zo sterk en aanvallend zijn en dan zo plotseling wegvallen, dat had toch alleszins de meeste schijn van een hongerklop idd..

west 3 oktober 2019 om 15:37

Taadaa! Verrassend.

de winnaars 3 oktober 2019 om 15:40

Óók Lubberding kierde volgens mij van , heeft niets met een hongerklop te maken ….

Sonsbach Allstars 3 oktober 2019 om 17:46

Uiteindelijk zijn het toch gewoon de uitzonderlijke weersomstandigheden geweest die gewonnen hebben? En de onwaarschijnlijke Pedersen kon er het best mee omgaan.

Het is Koers 3 oktober 2019 om 19:15

Wat een onzin, Dekker en zeker Zonneveld zijn prima volgers / journalisten.
Zonneveld is goed ingevoerd, zo bracht hij als eerste het aanstaande vertrek van Dumoulin bij Sunweb naar buiten. Ook heeft hij een consequente mening over doping.
In het wiel is wat mij betreft heerlijk om te luisteren. Met een beetje humor erbij inderdaad. Prima toch.

maklukzat 3 oktober 2019 om 21:22

Blijkbaar lopen er wat lijntjes tussen Dumoulin en Zonneveld. Zijn toch dezelfde soort types. Ik vind het eerder schimmige journalistiek.

Om de aanval van Van der Poel een tactische misser te noemen sloeg ook al nergens op. Zonder die hongerklop had hij waarschijnlijk wel gewonnen, want hij voelde zich goed.

ChefSpijker 3 oktober 2019 om 21:32

Heel consequent is het ook weer niet. Als ie als koersdirecteur van Veenendaal-Veenendaal per se geen Astana aan de start wil hebben omdat Vino daar de baas is, maar ondertussen wel een boekie schrijven en geld verdienen aan een dopingzondaar.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone