Mathieu van der Poel blijft indruk maken met ritzege in Sarthe

dinsdag 9 april 2019 om 15:28
Mathieu van der Poel blijft indruk maken met ritzege in Sarthe

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel blijft maar indruk maken op de weg. De Nederlander van Corendon-Circus won namelijk de openingsetappe in het Circuit Cycliste Sarthe. De nationaal kampioen spurtte in La Châtaigneraie sneller dan Boris Vallée en Bryan Coquard. Van der Poel is tevens de eerste leider.

Deze week wordt in Frankrijk niet alleen over de stenen van Parijs-Roubaix gedokkerd. Vandaag begon namelijk de 67e editie van het Circuit Cycliste Sarthe, een vierdaagse rittenkoers door het gelijknamige departement. Vrijwel alle ogen waren gericht op Mathieu van der Poel, die zich hier voorbereidt op de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race.

Vier vluchters kleuren de wedstrijd 
De Nederlands kampioen begon nog voor het middaguur aan de 180 kilometer lange openingsetappe van en naar La Châtaigneraie. Van der Poel maakte echter geen onderdeel uit van de vroege vlucht. Wie wel? de Fransen Romain Combaud en Nicolas Baldo, de Israëliër Roy Goldstein én de Colombiaan Diego Ochoa.

De vier koplopers reden lange tijd voor het peloton uit, maar op goed twintig kilometer van de finish werden ze bijgehaald door enkele tegenaanvallers. Onder meer Alexis Gougeard en Mattia Frapporti probeerden de sprinters te verrassen, maar op acht kilometer van l’arrivée was alles weer samen. We gingen sprinten!

Van der Poel met een ultieme jump! 
Konden we ons opmaken voor een overwinning van Van der Poel? De Nederlands kampioen zat goed geplaatst, maar leek toch naast de dagzege te grijpen. De alleskunner van Corendon-Circus vond in de laatste tientallen meters echter nog een gaatje, waardoor hij in extremis naar de dagwinst wist te jumpen.

Dit artikel delen:

75 Reacties

Hensie 9 april 2019 om 20:34

Deze jongen kan best aardig fietsen wel. Moet ‘ie wat mee gaan doen.

jp.vanoosterhout 9 april 2019 om 21:29

hij rijdt verdomme 20meter voor de finish nog compleet achter vallee…hij doet 2 trappen en is er ruim voorbij,dan moet je in 20 mtr dus bijna 3mtr inhalen,heel indrukwekkend,ook al viel vallee waarschijnlijk een beetje stil !

sooike 9 april 2019 om 23:43

Hij rijdt in twee weken tijd “nieuwe” zware koersen voor hem. Wordt vierde in GW , wint DDV en wordt na een indrukwekkende wedstrijd vierde in de loodzware RVV. En wint tussendoor ook nog even wedstrijdjes in Turkije, Wallonië en vandaag in Frankrijk. En nog zijn er mensen die menen kritische of badinerende opmerkingen te moeten maken over zijn wegseizoen tot nu toe. Ongelooflijk en bijna lachwekkend !

EddyB1958 10 april 2019 om 02:26

Wallonië? Denain ligt ook in Frankrijk.

Jan Blokland 10 april 2019 om 10:59

Sooike, helemaal gelijk. Wie hier nog negatieve kritiek durft te hebben op de prestaties van Mathieu van der Poel hoort hier niet thuis op dit forum.
Waar hij staat wint hij, mits materiaalpech of een val.
En als de tegenstand dan wat minder is zoals gisteren, begint men gelijk weer te zeuren. Belachelijk. Daar kan Van der Poel toch niets aan doen. Wie er niet is kan je ook niet verslaan. Zo simpel is het.

FDJ 10 april 2019 om 11:33

Er zij er ook die een langspeelplaat afdraaien met kritiek op Jumbo Visma en voorgangers. Dit terwijl daar al een aantal seizoenen heel goed gereden wordt. Ongelooflijk en bijna lachwekkend.

Van der Poel doet heel veel goed, maar de maat waarmee Sooike meet loopt nogal uiteen. De een kan niets fout doen en de ander alles.

Joop Zoetemelk 10 april 2019 om 00:51

Deze jongen is een bijzondere één.

Los van zijn sprint kwaliteiten hoe ga je deze jongen los rijden in welke voorjaarsklassieker dan ook tot en met de Amstel.
Elke keer als hij erbij zit en een Groenewegen en co zitten er niet bij dan is hij kanshebber.

Ik kijk uit naar een de koersen die gaan komen..

Pol 10 april 2019 om 08:55

Groenewegen was op het N.K. ook de grote favoriet, maar je moet eerst aan de meet komen om de sprinten.

EddyB1958 10 april 2019 om 09:34

Als hij de ruimte krijgt, zie ik hem ook tegen de Dylan’s en Elia’s kans maken. Bouhanni kreeg verleden jaar ook meer dan een fietslengte aangesmeerd in de Belgische Ronde van Limburg.

toke 10 april 2019 om 02:21

Als je het filmpje bekijkt zie je dat hij in de neutralisatie te ver van achter zit.

ippglobal 10 april 2019 om 09:46

Sooike, ben het wel met je eens, maar ik vind ookdat je zijn keuze voor Corendon-circus voor zo’n lange periode kritisch moet kunnen benaderen.

yo-eddy 10 april 2019 om 11:56

Hij kiest voor Correndon met zijn hart en verstand, alleen daar mag hij vrijuit doen wat hij leuk vindt. Zou kunnen dat een bod van ettelijke miljoenen hem aan het twijfelen brengt maar die Van der Poeltjes lijken me vrij eigenwijs.

denise 10 april 2019 om 11:34

Poupou kan gelijk hebben. Hij is beter dan Merckx.

toke 10 april 2019 om 12:17

Het is nu al een super goede renner maar hij zal nooit een grote ronde gaan winnen…..en dit heeft Merckx wel gedaan.

  • 1
  • 2

Headlines

Materiaalzone

Populair