Van der Poel: “Aangepaste parcours is voor mij niet slecht”

zondag 29 september 2019 om 10:41
Van der Poel: “Aangepaste parcours is voor mij niet slecht”

Mathieu van der Poel - foto: Cor Vos

Geen Buttertubs en ook geen Grinton Moor. Vanwege extreme regenval heeft de organisatie van het WK wielrennen in extremis het parcours van de wegrit voor mannen moeten aanpassen. Mathieu van der Poel laat voor de start weten dat hij niet meteen klaagt over de wijziging.

Tegen Sporza gaf hij vlak voor de start een interview “Het aangepaste parcours? Dat is voor mij niet slecht”, verkondigde de Nederlandse topfavoriet. “Niet zozeer omwille van de afstand maar omdat er een grote, gevaarlijke lus wordt geschrapt. Het zenuwachtige van die grote lus zal er misschien wat uit zijn en dat is positief.”

“Die geschrapte klimmetjes hadden pijn kunnen doen. Kristoff kan bijvoorbeeld nu beter overleven en heeft op het eind van een zware wedstrijd altijd een goede sprint. Met hem kan je beter niet naar de meet rijden.”

“Die twintig kilometer minder zal ik niet meteen een voordeel noemen, de wedstrijd zal hierdoor misschien wat vroeger openbreken. We rijden iets meer rondjes in Harrogate en zulke rondjes nodigen toch altijd uit om te koersen. Ik verwacht dat het van ver koers zal zijn”, besluit MvdP zijn relaas.

Mathieu van der Poel voor de start – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

6 Reacties

52voor11achter 29 september 2019 om 10:52

Slimme jongen en Kristoff lijkt inderdaad de angstgegner van Mathieu.

Tuubke 29 september 2019 om 11:06

Laat iedereen maar lekker op Van der Poel gaan letten. Dan kunnen andere Nederlanders profiteren, Mollema en Terpstra voorop.

Emergo 29 september 2019 om 11:24

@Tuubke Ja, die blinken in ieder geval uit door een vlijmscherpe sprint.

Tuubke 29 september 2019 om 11:29

Op deze slopende aankomst is een sprint vermoedelijk minder belangrijk. Maar we gaan het zien!

Dumoulist 29 september 2019 om 12:06

Ik vond de overwinning van Kristoff vooral in Gent-Wevelgem dit jaar veelzeggend. Zijn inhoud en herstelvermogen zal MvdP toch ook wel een beetje schrik van hebben.

HSV 29 september 2019 om 12:56

Als Naessen daar niet in de weg had gereden was Mathieu er dichtbij gekomen.

Headlines

Materiaalzone

Populair