Van der Hoorn, Van Schip, WK-bid Rwanda

woensdag 11 december 2019 om 17:45
Van der Hoorn, Van Schip, WK-bid Rwanda

foto: Cor Vos

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de fietstocht van Jan-Willem van Schip en Taco Van der Hoorn en het WK-bid van Rwanda.

Van der Hoorn en Van Schip voltooien fietstocht

Taco van der Hoorn en Jan-Willem van Schip hebben hun fietstocht door Spanje voltooid. Ze fietsten in acht dagen van Málaga naar Sant Feliu de Guíxols, bij Girona, waar deze week het trainingskamp van Jumbo-Visma begint. Uiteindelijk legden de twee renners ongeveer 1200 kilometer af, deels over onverharde wegen. Tijdens de tocht vierde Van der Hoorn tevens zijn 26e verjaardag.

Behalve dat ze het een leuke uitdaging vonden, was het ook een goede trainingsprikkel, vertelde Van Schip onlangs. “We gaan wel een weekje maken van veertig uur, dat zeker. En Taco moet op tijd op zijn trainingskamp zijn, dus we moeten wel doorfietsen!” Van der Hoorn gaat nu toewerken naar zijn tweede jaar bij Jumbo-Visma, Van Schip komt bij BEAT Cycling Club in een nieuwe omgeving terecht.


Rwanda blijft WK-kandidaat ondanks ophef

De kandidatuur van Rwanda voor het WK wielrennen in 2025 staat los van alle commotie die momenteel rond de Rwandese wielerbond heerst. Dat vertelde Tom Van Damme, directeur van de Belgische bond, aan Het Nieuwsblad. “Het is een bod van de Rwandese overheid, die zich als sportland wil promoten.” De Belgische wielerbond werkt al enkele jaren samen met Rwanda, maar dat staat los van het lopende onderzoek naar de opgestapte bondsvoorzitter Aimable Bayingana. Die wordt verdacht van corruptie. Ook zijn er beschuldigingen van het organiseren van seksueel misbruik van wielrensters.

Drie maanden geleden werd bekend dat Rwanda zich officieel aanmeldde als kandidaat-organisator van het WK wielrennen in 2025. Ook Marokko is in de race voor de organisatie. Tot die tijd zijn alle WK’s al vergeven.

Locaties komende WK’s
2020 – flag-ch Aigle/Martigny
2021 – flag-be Vlaanderen
2022 – flag-au Wollongong
2023 – flag-gb Glasgow
2024 – flag-ch Zürich
2025 – n.n.b.

Dit artikel delen:

1 Reactie

rkfiets 17 december 2019 om 12:31

Rwanda, mooi land met goede wegen, en goed georganiseerd.
Mensenrechten enzo spelen geen rol blijkbaar, ook gezien de andere locaties waar grote sportevenementen plaatsvinden.

Headlines

Materiaalzone

Populair