Van der Haar start in Namen ondanks rugpijn: “Niet verstandig”

zondag 22 december 2019 om 10:39
Van der Haar start in Namen ondanks rugpijn: “Niet verstandig”

foto: Cor Vos (archief)

Lars van der Haar heeft al een week last van zijn rug, maar de 28-jarige crosser heeft toch besloten om vandaag deel te nemen aan de wereldbekercross van Namen. “Het is niet verstandig, maar het is ontzettend moeilijk om af te zeggen”, zo vertelt Van der Haar in gesprek met RTV Utrecht.

Van der Haar ging tijdens de moddercross van Ronse door zijn rug, maar wist die dag nog wel als zesde te finishen. De veldrijder uit Woudenberg bleek echter niet fit genoeg om 24 uur later de Druivencross van Overijse uit te rijden. “Het gaat niet zo heel goed met de rug”, aldus Van der Haar. “Ik heb deze week mijn trainingen aangepast en heb nu nog zo’n 25% last.”

“Ik acht mijn rug voldoende hersteld om vandaag van start te gaan, maar het is de vraag of mijn rug niet te veel zal reageren. Het is niet verstandig om te starten, maar het is heel moeilijk om af te zeggen. Deze wedstrijden zijn heel erg belangrijk. De sponsor verplicht me niet om te starten, maar ik vind Namen vooral een hele mooie wedstrijd”, zo vertelt de renner van Telenet-Baloise.

Van der Haar heeft ook genoeg te verdedigen in de Wereldbeker, aangezien hij vierde staat in het klassement. “Ik sta goed in alle klassementen en moet proberen om overal aan de start te staan. Ik hoop dat de rug het houdt, want dan kan ik strijden voor een podiumplaats.” De Nederlander werd in 2014 al eens tweede op de Citadel van Namen.


Voorbeschouwing: Wereldbeker Namen

Dit artikel delen:

7 Reacties

SkyField 22 december 2019 om 11:35

De rest van het seizoen op het spel zetten voor 1 mooie cross… Klinkt heel verstandig ja.

Emergo 22 december 2019 om 11:37

Hij zegt het zelf al.

Scott Sunderland 22 december 2019 om 11:42

Rugklachten kunnen een carrière om zeep helpen. Ik zou het maar heel serieus nemen Lars en de komende wedstrijden aan je voorbij laten gaan. Niemand in zijn directe omgeving die hem beteugelt ? Nou ja, eigenwijs is ook een soort van wijs.

Verweggistan 22 december 2019 om 12:13

Dat ging ook zo lekker toen hij geblesseerd in Canada moest rijden bij Sunweb.

xistnc 22 december 2019 om 13:03

Qua reis, jetlag en dergelijke stressfactoren gaat die vergelijking niet helemaal op, maar ik hoop dat Lars dergelijke herinneringen meeweegt bij zijn beslissingen.

Jan Blokland 22 december 2019 om 12:33

Begrijp het wel. Als hij hier niet start, zou het seizoen voor de rest ook weleens voorbij kunnen zijn in dit klassement. Maar ja, als zijn rug het niet houdt is het ook over en uit natuurlijk. Moeilijke keuze.
Succes Lars!

Wheely 22 december 2019 om 12:45

Net in deze periode :( Laten we met zij allen hopen voor Lars dat het meevalt!

Headlines

Materiaalzone

Populair