Rugblessure hindert Lars van der Haar

zondag 15 december 2019 om 16:45
Rugblessure hindert Lars van der Haar

foto: Cor Vos (archief)

Lars van der Haar is niet ongeschonden uit de Druivencross van Overijse gekomen. De veldrijder uit Woudenberg moest halverwege opgeven vanwege een rugblessure die hij zaterdag had opgelopen in Ronse.

“Door problemen aan mijn rug die gisteren begonnen op te spelen in de slotronde van de veldrit van Ronse, had ik vandaag te veel pijn om de finish te halen in Overijse”, schrijft Van der Haar op social media. “Ik wilde heel erg graag starten in deze mooie wedstrijd, maar helaas is het geëindigd in een opgave.”

De 28-jarige crosser van Telenet-Baloise eindigde in de Hotondcross van Ronse nog wel als zesde. Zijn enige seizoenszege behaalde Van der Haar eind oktober in de Nacht van Woerden.

Dit artikel delen:

2 Reacties

SnellePelle 15 december 2019 om 18:39

Ik heb mijn vraagtekens bij de overstap van Lars naar Telenet. Rugklachten zijn voor 90% een resultaat van overbelasting. En Lars heeft al eerder tegen klierkoorts aangelopen.

Vooralsnog heeft de leiding van Sven Nys aan het Telenet Baloise lionsteam niet tot hele grote successen voor Lars geleid. Lars zelf is onzichtbaar bij die ploeg en interviews gaan enkel over Toon Aerts of Sven Nys zelf.

Nu weet ik dat Lars zijn mindere motor graag compenseert met arbeid, dus kan de balans best wat zoek zijn.

Sterkt kerel!

sooike 16 december 2019 om 07:59

Lars is een voorbeeld voor veel coureurs: altijd strijdlustig, nooit opgeven en grossier in ereplaatsen. Helaas komt hij niet tot grote podiumplekken, maar hij gaat gewoon verder met het presteren naar beste vermogen. Een rugblessure is vaak funest in de cross, dus ik vrees vooe het verdere verloop van zijn carrière .

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair